Convert to CPS.. is it possible?

More
9 years 4 months ago #5045 by arfaie
aku enjin campro iafm ni cuma aku nk sgt low end torque, penting utk kita yang selalu drive kat bandar..tp rasa sgt low end torque tu mcm kurang

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5151 by ezal78
Assalammualaikum bro kamal, Saya sebenarnya ada dua kete proton, satu exora satu PE, so dua-dua I dah rase dia punye perfromace. Bagi I campro memang best. Cuma exora tu MPV, berat skit, tp berat2 dia pun Inova dgn Wish ke tepi juge lerr dkat highway(160 km/h)

So utk Campro IAFM I penah bawak saga blm. Enjin dia sama tp dgn PE tapi CC 1.3 PE 1.6, so ada I dgr cite blm tu pun boleh jejak smpai 180km/h. Bayangkan PE mcm mana? :)

Bagi I tak perlu convert la pasal dua-dua enjin mmg best. Pandangan saya........:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5155 by are-mad
setahu aku enjin cps ni lebih jimat minyak, pikup lg kuat,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5165 by ezal78
bagi saya isu jimat nie tengok cara kite bawak, mungkin % FC dia ada beza skit dgn campro IAFM

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago #5167 by are-mad
cara pemanduan tu memang la, tp untuk pemandu harian , jln kmpung,pekan, bndar, highway setahun hnya sekali mungkin, penjimatan FC lah yg diutamakan n pikup,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.184 seconds