services aircond

More
6 years 8 months ago #4884 by fuad
fuad created the topic: services aircond
salam....

kawan2,saya nk tye sebab2 aircond lambat untuk sejuk,kadang2 tu klu time tengah hari panas terik langsung x rase aircond.....PE aku baru berusia 6-7bulan,sebelum nie aku rase OK je,sejuk tahap peti ais tp sekarang hampeh,rase dalam oven plk rasenye.....

mohon bantuan dari kwn2 tuk selesaikan masalah saya nie,

1.punca...?
2.harga untuk service (package)...?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4885 by AzlanTheKibod
AzlanTheKibod replied the topic: Re: services aircond
sblm wat ape2..try check tgk2 lupe nk tekan button aircond tue..angin je kuar tp xsejuk..mn la taw tlepas pandang ke..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4887 by super_skalo
super_skalo replied the topic: Re: services aircond
Xde warranty ke utk aircond?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4890 by fuad
fuad replied the topic: Re: services aircond
xkan la terlepas pandang kot bro....hehehe
kawan aku ckp ade problem dgn gas aircond tu,btl ke?

klu nk g service berapa kos bayaran?
ape je yg diorg akan buat klu kene service?

**P/S : kwn aku ckp kat SC xde service aircond? btl ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4891 by AzlanTheKibod
AzlanTheKibod replied the topic: Re: services aircond
hurm..yg tue xpasti...tp klu bkn tlepas pndg..mgkin filter kot..try bersihkan aircond pny filter..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4892 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: services aircond
cuci aircond filter dulu bro..kut2 dah berabuk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4896 by zactera
zactera replied the topic: Re: services aircond

fuad wrote: xkan la terlepas pandang kot bro....hehehe
kawan aku ckp ade problem dgn gas aircond tu,btl ke?

klu nk g service berapa kos bayaran?
ape je yg diorg akan buat klu kene service?

**P/S : kwn aku ckp kat SC xde service aircond? btl ke?


btol ka?bru lagi kete tu, xkn dh rsk kot...... :S

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #6193 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: services aircond
Ko dah tekan kat dua-dua tombol yang atas ke. Lampu kat tombol 2 mesti nyala.
Yang paling atas untuk speed aircond. Lampu yang kat tengah tombol 2 mesti nyala untuk dapat yang sejuk.Kalu tidak rasa angin aje.
Yang kedua untuk adjust sejuk. Ke kanan untuk kurang sejuk, kiri untuk tambah sejuk. Terbalik dari kete lain.


Kalu betul2 servise aircond mau lebih $200 sebab dia akan bukak dashboard untuk check semua wiring/paiping etc untuk aircond.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #6227 by naset
naset replied the topic: Re: services aircond
err..nk tnya ckit..kt mana filter aircond ek?aku try cri bwh dashboard tray mcm x jmpa je.klu upload gmbr lg bgus..hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #6228 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: services aircond
Nanti hamba tunjuk dalam section DIY termasuk gambar skali. Mungkin dalam hujung minggu nie sebab kje la. Sabar ye.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #6231 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: services aircond
bawah glove box, sebelah kanan hampir ke tengah2 dashboard...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #7065 by are-mad
are-mad replied the topic: Re: services aircond
ade x member2 yg boleh modify supaya enjin persona kita tidak menjadi berat apabila on air cond, terutama semasa kompressor sedang aktif enjin menjadi berat, mendak,, nak memotog pun kadang2 kurang yakin,, saye rase kalau ade kompressor air cond dri kete2 lain yang tidak membebankan enjin kereta persona , saye nak pasang la, nak tukau,,ini boleh menjimatkan minyak kite,,,,,

lau korang rase aku mengarut abaikan post ni, hehehehehe,
Last Edit: 6 years 5 months ago by are-mad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.814 seconds