PE auto vs manual

More
6 years 8 months ago #4957 by epit
epit replied the topic: Re: PE auto vs manual
Sama jugak dgn den B) Manual ni dah rare sekarang hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4966 by 4miR
4miR replied the topic: Re: PE auto vs manual
PE ak tah, masuk gear lepas clutch n tekn minyak , trus mati....dy kena lepas clutch saat, then baru tekan minyak...

pelik2..kalau berhenti trafik light br penin2, if x henti, sempoi...=D

A Man only Cries when something happens to his car!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4973 by eirmanz
eirmanz replied the topic: Re: PE auto vs manual
Askum...
bg aku best manual lg...lg pickup...
nk stkt motong kete 2 releks jer...
leh preng22 lg....bikin panaas org kena ptong...
tp yg x best kalu bawa jln bandar naik krem kaki ni tkan cluth...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4979 by fakri
fakri replied the topic: Re: PE auto vs manual
salamss.. aku pakai manual dan mmg suka pakai manual.. mmg antara manual ngan auto ni ada kelebihan kelemahan masing2.. bagi aku manual ada satu kelemahan je berbanding auto = sakit bila traffic jam. HANYA bile traffic jam, selain daripada tu, mmg suma kelebihan.

1) penggunaan fuel atas pilihan korg sendiri. kalau rasa duet byk nak rempit2 sket, bole la main2 RPM tinggi. rasa2 mcm dah hujung bulan gaji x masuk lagi, main RPM rendah je la ye, jgn rempit2 ahaks.

2) sgt berguna bile memotong.

3) kepada yg xbiasa main gear+clutch, problem tu time gear rendah je, bile kete dah laju = sgt sedap!

4) kepada yg ada simpan niat nk main ekzos, manual lah pilihan utama..

pengguna kete manual takkan lupa cara bawak kete auto , TAPI pengguna kete auto ada yg lupa cara bawak manual... hehehe..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4981 by eirmanz
eirmanz replied the topic: Re: PE auto vs manual
btl2...
besenye masa ambik lesen semua bole je bawa manual ni....
bila pake auto trus x pandai bawa manual....
tp aku lain lak...auto x brape pandai...hehehe...mb x feel kot..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4985 by ajis
ajis replied the topic: Re: PE auto vs manual
Salam 1Malaysia...

Aku dah pakai PE auto hampir 6 bulan, tapi aku rasa pakai PE auto ni kuat sikit makan minyaknya berbanding PE manual..sebelum ni aku pakai keta manual..berbeza sikit pakai manual ngan auto ni...tapi rasanya kalau aku ada rezeki utk beli keta kedua, baik amik manual...sebab minyak boleh jimat banyak (lagipun maybe minyak tak lama lagi naik lagi) so kena lah berjimat...tapi kalau nak jimat lagi...naik bas je..huhuhuhu:laugh: :laugh: :laugh: B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4986 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: PE auto vs manual
kat umah aku ada keta auto ngn manual..gilir2 bwkla :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #5150 by ezal78
ezal78 replied the topic: Re: PE auto vs manual
Auto dah tentu tarik lebih sikt dari manual, tapi style drive mmg akan effect fuel u lerr.... dulu I bawak saga blm mcm tu jge, manual lagi, experiance dgn cam pro memang best. Jwapan sebenar masih dalam tangan. Ini pandangan saya ajer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #5213 by Sleyer
Sleyer replied the topic: Re: PE auto vs manual
alhamdullilah... akhir nye dapat la sudah PE mline black... baru smlm amik

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #5216 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: PE auto vs manual
welcome to the club :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #6880 by Armboyz
Armboyz replied the topic: Re: PE auto vs manual
PE .brown or black ptt ku pilih.....masih dlm dilema.....
Last Edit: 6 years 5 months ago by Armboyz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6916 by cracker_a1
cracker_a1 replied the topic: Re: PE auto vs manual
ikut kegunaan dimana..klu bandar ngn jam ni mcm KL..baik auto la kut..kang sakit kaki nk menekan clutch hahaha...:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.326 seconds