PE auto vs manual

More
6 years 11 months ago #7322 by are-mad
Replied by are-mad on topic PE auto vs manual
ape jenis gearbox auto persona ni, kalau mcm mitsubishi steptronic, wolkswagen golf 7-speed direct shift gearbox DSG, kalau kereta PE punye gearbox ape name ekhh, ape type, ?????????? :woohoo: :silly: :lol: :dry: :sick: :ohmy: :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7324 by epit
Replied by epit on topic PE auto vs manual
Akhirnya, aku baru dapat ikut tempo gear manual aku ni :laugh: clutch panjang sgt, lenguh kaki, tapi dah ok la ni, rasa muscle kat kaki kiri ja ni kaki kanan kecut :lol: . Cuma persoalan aku, tank PE ni agak kecik jugak la ye berbanding Waja.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7411 by are-mad
Replied by are-mad on topic PE auto vs manual
tu yang minyak cepat habis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7412 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic PE auto vs manual
Aku rasa gearbox persona gearbox base aje.xde shiftronic, dsg etc. Dan ini kbykn untuk auto gearbox untuk tiru rasa manual. Persona dah ade manual, wat ape nak benda nie.
Tangki persona dekat 50L. Banyak gak 2. 1 tangki penuh bleh lebih 600km kalu dalam highway. Kalu dalam bandar mmg la cepat abis, body besar n berat kan.


File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7422 by arfaie
Replied by arfaie on topic PE auto vs manual
tangki persona 42liter..gearbox auto mmg normal 4 speed..xde special tech, tak salah aku auto oil cooler pun xder

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7429 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic PE auto vs manual
Sori nak ckp, normal car Jepun, Europe n US pun xde auto oil cooler gak.
Kete perfomance aje baru ade sbg std.

File Attachment:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7471 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic PE auto vs manual

khibrahi wrote: Sori nak ckp, normal car Jepun, Europe n US pun xde auto oil cooler gak.
Kete perfomance aje baru ade sbg std.

Xde sbb dorg 4 musim... Panas2 dorg pn, xde la panas mcm kt sini...
Tp bile dh turbo-rai, mmg kne ade la...:silly:

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7495 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic PE auto vs manual
Setahu saya info pomen, gearbox proton jenis dari mitsubishi walaupun pakai enjin campro, tapi xtahu jenis ape.. :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7509 by arfaie
Replied by arfaie on topic PE auto vs manual

khibrahi wrote: Sori nak ckp, normal car Jepun, Europe n US pun xde auto oil cooler gak.
Kete perfomance aje baru ade sbg std.


xtau lak..tp mitsu pajero ngn suzuki vitara kt umah aku ni ada oil cooler...mitsu full spec dr jepun, suzuki uk spec

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7516 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic PE auto vs manual
arfaie - mmg spec asal @ ori owner dah upgrade. Jarang dengar kalu kete bukan turbo @ performance ade oil cooler trs dari manufacturer la kn.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #7668 by arfaie
Replied by arfaie on topic PE auto vs manual
spec asal, pajero aku mmg turbodiesel..suzuki tu JLX spec je

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #15742 by Ashadi
Replied by Ashadi on topic PE auto vs manual

epit wrote: Akhirnya, aku baru dapat ikut tempo gear manual aku ni :laugh: clutch panjang sgt, lenguh kaki, tapi dah ok la ni, rasa muscle kat kaki kiri ja ni kaki kanan kecut :lol: . Cuma persoalan aku, tank PE ni agak kecik jugak la ye berbanding Waja.




aah..clutch mmg panjang..tak boleh adjust ke bg medium?..kadang2 payah nak budget time2 jalan tgh jem..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.510 seconds