Different Between Ori & Fake Raizin VS

More
9 years 8 months ago #1991 by metacyber

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3539 by fateh

metacyber wrote: hohohoooo


huhuhuhu

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3548 by 4g9xtuner
dulu sy pakai gak benda nie...sekarang tidak lagi hehe

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3596 by arfaie
aku ada try pakai..sama je, xder beza pung..korang ada rasa beza ke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3624 by 4g9xtuner
xde beza gak...xtau la aku xde perasaan ke hape hehe

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3648 by arfaie
mgkn sbb grounding persona dah bagus, n suma wiring still ok..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3650 by 4g9xtuner
maybe tapi better pakai grounding cable...cari yang cable kasar ckit...tap tempat2 xde grounding lagi

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3653 by arfaie
kesimpulan dia..xperlu volt stablizer, cuma perlukan more grounding. as long as setup wiring still standard la, kalau dah masuk audio besar2 mesti kena cari jalan nk stablize balik current
The following user(s) said Thank You: rahim.nazhir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3670 by 4g9xtuner
yup betul tu....satu lagi photo conducted....memang berbaloi pakai

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #3848 by rahim.nazhir

arfaie wrote: kesimpulan dia..xperlu volt stablizer, cuma perlukan more grounding. as long as setup wiring still standard la, kalau dah masuk audio besar2 mesti kena cari jalan nk stablize balik current


thanks for the info baru aku paham benda nie nyer faedah... risau gak loop me loop nie takut2 short circuit

U cant go home safe if you not working safely

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago - 9 years 6 months ago #3880 by arfaie

wun wrote:

arfaie wrote: kesimpulan dia..xperlu volt stablizer, cuma perlukan more grounding. as long as setup wiring still standard la, kalau dah masuk audio besar2 mesti kena cari jalan nk stablize balik current


thanks for the info baru aku paham benda nie nyer faedah... risau gak loop me loop nie takut2 short circuit


aku realize menda ni pun...sbb aku pernah letak VS kt keta aku..mmg xnmpk beza, tp kalau volvo lama aku tu mmg ada beza..alasannya mybe sbb volvo tu dah lama, wiring pun mgkn dah teruk..so beban dan current flow tak stabil, jd elok la letak..persona ni baru lg, wayar pun blum kaput, mgkn la tak perlu
Last edit: 9 years 6 months ago by arfaie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 4 months ago - 9 years 4 months ago #5112 by naset
salam..

aku pun pakai benda ni dgn grounding wire..mmg ada perbezaan..trasa ringan enjin,xda terhinggut2 enjin aku..klu sblm ni mmg agk truk la enjut2nya...hehehe

aku pakai bkn pivot,tp dia tulis raizin ja..kaler kuning..made injapan..tu yg pnting..

p/s: lupa nk bgtau,lampu mmg lbih terang..bab audio,xda beza sgt..
Last edit: 9 years 4 months ago by naset.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.213 seconds