Minyak Pelincir kereta..

More
7 years 3 months ago #20362 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
haha cakap ngn diorg nanti baik2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #20383 by silverian
Replied by silverian on topic Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote: haha cakap ngn diorg nanti baik2


yela..tapi next time aku dah takmo pi tempat situ dah...g COE lak utk next serv. B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20872 by JibekDaGreat
salam all.,maafla kalau soalan ni terkeluar dari perbincangan topik ni.,nak tanye kalau 1k servis selalunye diorang akan tukar ape selain dari engine oil.,sebab saya ni 1st time servis keta takut kang overcharge...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20875 by zydy
Replied by zydy on topic Minyak Pelincir kereta..

JibekDaGreat wrote: salam all.,maafla kalau soalan ni terkeluar dari perbincangan topik ni.,nak tanye kalau 1k servis selalunye diorang akan tukar ape selain dari engine oil.,sebab saya ni 1st time servis keta takut kang overcharge...


sama la mcm aku ni pun,skarang ni dah 400,tggl lagik 6 rts lg utk 1k.minggu depan nak pe cameran jln2 ingt nak tukar sebelum tu la,aku kat kete wira lama dulu pakai eneos,yang botol coklat muda tu,ni first servis ingt nak hentam buh yang tu trus la...amacam ok ker..aku ni penagih eneos sejati/.... :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20879 by JibekDaGreat

zydy wrote:

JibekDaGreat wrote: salam all.,maafla kalau soalan ni terkeluar dari perbincangan topik ni.,nak tanye kalau 1k servis selalunye diorang akan tukar ape selain dari engine oil.,sebab saya ni 1st time servis keta takut kang overcharge...


sama la mcm aku ni pun,skarang ni dah 400,tggl lagik 6 rts lg utk 1k.minggu depan nak pe cameran jln2 ingt nak tukar sebelum tu la,aku kat kete wira lama dulu pakai eneos,yang botol coklat muda tu,ni first servis ingt nak hentam buh yang tu trus la...amacam ok ker..aku ni penagih eneos sejati/.... :P


hmmm ok kot.,sebab xpnh try brand eneos ni b4.,bro ade xperience tak sc mane yg benarkan kita bwk eo sendiri..ingat nak try castrol magnatec je dulu,yg semi nye..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20880 by zydy
Replied by zydy on topic Minyak Pelincir kereta..

JibekDaGreat wrote:

zydy wrote:

JibekDaGreat wrote: salam all.,maafla kalau soalan ni terkeluar dari perbincangan topik ni.,nak tanye kalau 1k servis selalunye diorang akan tukar ape selain dari engine oil.,sebab saya ni 1st time servis keta takut kang overcharge...


sama la mcm aku ni pun,skarang ni dah 400,tggl lagik 6 rts lg utk 1k.minggu depan nak pe cameran jln2 ingt nak tukar sebelum tu la,aku kat kete wira lama dulu pakai eneos,yang botol coklat muda tu,ni first servis ingt nak hentam buh yang tu trus la...amacam ok ker..aku ni penagih eneos sejati/.... :P


hmmm ok kot.,sebab xpnh try brand eneos ni b4.,bro ade xperience tak sc mane yg benarkan kita bwk eo sendiri..ingat nak try castrol magnatec je dulu,yg semi nye..


ada baca dari mula tak,katanya proton ceo bagi bawa minyak sendiri

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago - 7 years 2 months ago #20882 by zydy
Replied by zydy on topic Minyak Pelincir kereta..
www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=338357



ni baru terbaca kat carigold,ada minyak baru...minyak mitsubishi
Attachments:
Last edit: 7 years 2 months ago by zydy.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20888 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Minyak Pelincir kereta..
selalunyer servis 1.2.3 yg free tuh diorang suh pakai minyak diorang.. xleh bawak minyak sendiri... servis yg ke 15oookm boleh laa start bawak mnyak sndiri... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20902 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
utk service 90k aku nk guna minyak voltronic..nanti dh guna, aku review

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21371 by JibekDaGreat
Hmm.,aritu masa service 1k da pakai semi synthetic brand liqui moly.,so ingat 5k service nk guna fully dah.,nk tanye ni brand ape yg ok ek,sbb pakai liqui moly tu kira puas atila enjin senyap sikit n smooth.,ingat nk try brand lain tok fully ni.,so kwn2 ade pape brand yg similar performance mcm liqui moly n harga xmahal sgt?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21427 by silverian
Replied by silverian on topic Minyak Pelincir kereta..
aku rasa guna Shell HX7 lebih smooth berbanding pakai Petronas Synthium 800....next servis aku akan mintak guna shell semula...hahhahahaa

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #21859 by khatz
Replied by khatz on topic Minyak Pelincir kereta..
bro2 semua..dah cbe gne minyak jenis JTX ni???.. cuba review dri youtube ni..just mnta pandangan semua..belum pkai lg, kwn tgh promote nih.



dan



sila beri pandangan anda :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.192 seconds