Minyak Pelincir kereta..

More
7 years 9 months ago #23025 by anep
Replied by anep on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
lg 400km lg sblm service ke 10k km..
ingt nk try eneos, ade kte campro xseswai, ade gk mcm nk try caltex halvoline, torco tr5 pn ade, mitsubishi eo pn ade.
30w blh ke gne kt persona? ade org kte lame2 nt bunyi tak tak kuar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago - 7 years 9 months ago #23053 by sprint69
last servis ari tu aku pakai minyak shell.. sc kata yg petronas da abes.. kete jadi berat.. sebu je.. rasenye dalam minggu depan tuka petronas balik kot? rase mcm nak try cicak aje & masukkan air filter k&n..

- mileage sekarang 156xx ...
-fc 8.0-10 ..
Last edit: 7 years 9 months ago by sprint69.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23077 by syukri786
assalamualaikum kepada teman-teman seperjuangan sekalian, saya bercadang hendak g servis PE saya 20k.. so saya tengah konfius saya try google terlalu banyak price list n cadangan penambahan dan pengurangan yang dicadangkan.. atas dasar kepercayaan saya kepada otai-otai PPEOC saya ingin bertanya dan meminta cadangan klu nak g service 20k yg berharga +- rm400.00 - rm450.00, benda yang xperlu dan yg boleh di skip untuk menjimatkan kos service yang saya akan buat, saya amat berharap bantuan dan cadangan dari otai-otai PPEOC sekalian..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23080 by freedom_blue
saya baru je service 20k..cost RM430.00..

Barang2;
-Minyak Hitam
-Minyak gearbox 5 liters (auto)
-Oil filter
-Drain plug gasket
-Brake fluid Dot 5
-Radiator coolent

Barang2 dlm list tapi x tukar;
-Air filter = dah masuk k&n
-Plug = dah masuk iradium plug
-Brg2 lain mcm engine treatment, tb cleaner& fuel cleaner dan sebagainya memang x perlu dan boleh skip tanpa effect waranty.

Air filter dan plug mesti ditukar utk x menjejaskan waranty. Saya dah tukar masuk aftermarket part so x payah tukar lagi dan yg penting x menjejaskan waranty ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23081 by freedom_blue
Opss sebelum terlupa service charge diorg RM100++..

Bro shukri786 duk kat na? kalau area Kl i boleh recommand service kat SC kawan i..sms me kalau interested 0173910405.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23105 by anep
Replied by anep on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
1st time gne EO bkn petronas.
br tuka caltex halvoline 10-40w mggu lps.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23108 by e_wan86rv
baru2 ni pi servis keta kat luar tukar minyak auto skali. bile cek tgk minyak auto masa pi servis kat proton dulu diorg pakai warna putih. so terpaksa la wat flushing balik sbb takut xsesuai dgn minyak auto biasa/merah. ade sape2 pernah kene mcm ni? mmg proton pakai minyak auto putih ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23157 by athirahim
salam otai2.syntium 15w-50 bleh pakai x kat persona yg berumur 2 tahun.tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23167 by freedom_blue
masa service selalu pakai petronas semi syn..engine ok je tapi bising dan bila rev rasa keras je..ari tu 20k service tukar shell semi syn dan memang rasa beza terus..engine x ada dah bunyi, x kasar dan smooth je..so buat masa sekarang puas hati dgn shell..mungkin lepas waranty period try minyak lain..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23169 by sprint69
kete aku pulak kalo pakai minyak itam shell,enjin kasar sket,pastu minyak pon terase kuatnye (fc 10++)... lepas servis 16K aritu tuka balik minyak petronas, oklah balik fc nye.. menten 8.7++.. petrol pon pakai petronas kuneng je.. patutnye same je la kan? PE 5/2012

korang lak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23170 by Dribraniemi
Replied by Dribraniemi on topic sito su nuova finestra
<a href=http://almozara.org>almozara.org, almozara.org, almozara.org web

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #23185 by are-mad
aku gune eo penzoil semi sintetik 5w30 rm90.., amacam.. :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.231 seconds