Minyak Pelincir kereta..

More
8 years 2 months ago #6870 by zam6009
Replied by zam6009 on topic Minyak Pelincir kereta..
mgkin getah frame pintu tu masih baru..kenyal lagi...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago - 8 years 2 months ago #6876 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Minyak Pelincir kereta..
Cuba tengok kalu pencakuk selak pintu 2 align antara yg kat body n pintu. Kadang2 sini yg problem ye. sc bleh adjust cangkuk kat body 2.
Yang nie aku ade kena gak.Susah gak cket nak tutup pintu 2. Kena kuat cket. Lepas baca dalam forum, masa service aku mintak sc adjust benda nie. Skang dah okay cket. Bleh suruh sc tengok kalu nie problem dia la.
Kadang2 sc nie malas nak wat kerja. Kalu kita xckp ape problem n kat mana, diorang ckp kete msia, proton memang mcm 2.Diorang nie makan gaji tetap aje. Bukan mcm kat luar yg ikut komisen.
Last edit: 8 years 2 months ago by khibrahi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7014 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Minyak Pelincir kereta..
Ok. Pada sape2 yg pakai Magnatec, Tesco ade offer $79.90/4L sehingga 26/6/11 nie.
Saje nak habaq pada member ppeoc semua.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #7020 by epit
Replied by epit on topic Minyak Pelincir kereta..

khibrahi wrote: Ok. Pada sape2 yg pakai Magnatec, Tesco ade offer $79.90/4L sehingga 26/6/11 nie.
Saje nak habaq pada member ppeoc semua.

Tenkiu bro, balik keja boleh p Tesco sat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #8708 by Syahril_Genji
Ade Offer Lagi ke Minyak Pelincir yang lain....Aku nk mencari gak ni...

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #8766 by mamaty
Replied by mamaty on topic Minyak Pelincir kereta..

Syahril_Genji wrote: Ade Offer Lagi ke Minyak Pelincir yang lain....Aku nk mencari gak ni...


Bro, minyak ape yg bagus sekrg ni? yg Fully sint punyer lar...

Mat
BKV5387
PE790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #8789 by SLeePiNG-PiSToN
Minyak yg paling bagus tu subjective lar bro...untuk performance byk brand ada Motul, Chemlube, Amsoil, Royal Purple, Torco, Liqui Moly etc...

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago - 7 years 4 months ago #9485 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Minyak Pelincir kereta..
takot bila terdengar dalam berita sekarang ni banyak minyak tiruan....
saya mengambil langkah berjaga dengan membeli minyak buatan luar negara...
jenis LIQUI MOLY buatan german....
baru nak test pakai....


PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................
Attachments:
Last edit: 7 years 4 months ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 days ago #10986 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Minyak Pelincir kereta..
ade sape2 penah dgr eneos ngan q8 x? aku dgr diorang punye lube ok..n castrol magnetec pn, mmg semua org da taw kan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 days ago #11025 by horizon_elegance
ELF semi sintetik/fully memang terbaik untuk enjin europe....campro ni pun enjin Teknologi Lotus kan..so boleh try tapi memang susah nak dapat minyak ni..jgn beli yang AMWAY punye ELF (botol merah), itu bukan minyak ori,,cuma pakai nama ELF...i dulu pakai Savvy..guna ELF...perfomance and FC best...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 days ago #11028 by fizee05
Replied by fizee05 on topic Minyak Pelincir kereta..
signal stalk, cmne tuh...?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 days ago #11029 by fizee05
Replied by fizee05 on topic Minyak Pelincir kereta..
signal stalk, cmne tu..?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.264 seconds