Minyak Pelincir kereta..

More
8 years 10 months ago #13258 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

carerra wrote:

horizon_elegance wrote: Baru habis servis 40K km major....tukar minyak hitam, oil filter,fuel filter,minyak gearbox, minyak power steering, minyak brake, tukar coolant, screen washer,air filter...PE saya manual...Rm 350.



Salam...semua.nk tanya tempt SC nie kt mana.tempt lain semua dkt RM500.tq


bro, harga servis ni standard di suma SC..yang membezakan harga akhir dia adalah kita sndri, kena bijak pilih mana y perlu utk kereta kita..mana y tak perlu, kita skip..baru lah murah, jgn lupa apply daring card kt proton, dapat 10% diskaun B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #13282 by azeotrope

are-mad wrote: nak service kereta setiap 10k. pada pndgn korg ok ke x??

boleh kalo nk 10k...
tapi, bagi aku la, xseswai sbb engine kite kompom ade wear n tear....
so lagi lame serpih2 besi to ade dlm engine, lagi cepat la engine degrade(xberani nk cakap rosak)
even kalo pkai magnatec pn bole je nk sesah smpai 7.5k... tp 5k dh tukar..

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #13290 by mn.afie
ramainye pakai magnetec..xde yg pakai Q8 ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 4 months ago #13468 by LEE KEE
sya sorang je rasa nye yang guna 76 lubricants ConocoPhillips SAE 5w-30... :laugh:
FC sangat ok dan enjin pun lebih lancar setakat nie...
tapi warranty maybe void le.... :whistle:



Attachments:
Last edit: 8 years 4 months ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #13474 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote:

carerra wrote:

horizon_elegance wrote: Baru habis servis 40K km major....tukar minyak hitam, oil filter,fuel filter,minyak gearbox, minyak power steering, minyak brake, tukar coolant, screen washer,air filter...PE saya manual...Rm 350.



Salam...semua.nk tanya tempt SC nie kt mana.tempt lain semua dkt RM500.tq


bro, harga servis ni standard di suma SC..yang membezakan harga akhir dia adalah kita sndri, kena bijak pilih mana y perlu utk kereta kita..mana y tak perlu, kita skip..baru lah murah, jgn lupa apply daring card kt proton, dapat 10% diskaun B)


paie..aku rase daring card da xde..2-3 bulan lepas aku try nk apply kt CS Mutiara damansara dia kate daring card x kuar lagi...xtau ar kalo baru nye promo ade ke x..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #13566 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
pelik gak tu..member aku ada apply dua bulan lepas. ada lagi, baru ni aku serbis still ada diskaun, siap depa tanya nk renew tak, leh tambah diskaun dari 10 percent jd 20 percent..ko konfirm ngn i-care lg senang bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #14143 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote: aku guna castrol magnatec....dulu masa syntium enjin senyap tp rasa berat, pastu pakai caltex havoline y mineral je, enjin mmg kasar tp FC best..skrg castrol magnatec enjin senyap dan FC kekal terbaek..so pasni terus ngan magnatec la agaknya...


aku de dgr psl pusat servis castrol dekat radio baru2 ni...ape pendapat korg yg penah beralih arah service kt situ n pakai minyak castrol ni?

lagi bes dari SC proton x?

abb aku plan nk tukar tempat service lepas abis warranty... ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #14161 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
no komen..kat mana SC castrol tu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #14163 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote: no komen..kat mana SC castrol tu?


pagi2 aku dgr radio dia adelah sebut2 psl service dgn magnatec ni.

mungkin www.castrolworkshop.com/my/srchlocation.php boleh bg jawapan kt ko kot...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #14242 by alem
Replied by alem on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
sblm ni pi service sc..pakai minyak petronas tuuu..tak tau performance dia sbb dari keta baru kita asyik pakai tuuu
then skrg pakai minyak eneos semi.....peh rasa memang lain..ringan..maju..
kepada geng2 yg pakai castrol/shell atau lain2 yg jenama masyhurr..berhati2 lah kebanyakan nya tiruan..
susah kita ni pengguna asyik kena jer...nk beli tu cari ar kedai spare part yg boleh dpercayai..x pun mai oder sini.. B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #14250 by super_skalo
Aku br tukar minyak pelincir td..
castrol magnetec 10-40 SN/CF =RM100 +Free Tshirt
filter =RM8.00
upah =rm10.00
total rm118.00
Buat kt bengkel luar...
sebelum ni aku guna synthium800..aku tanya harga dia kt kdai td RM78.00 je....huhu

kt proton aku servis sblm ni
petronas synthium 800 = rm103.00
filter = rm12.22
gasket =rm 3.56
Screen wash =rm5.20
upah = rm40.00
total rm163.98
Last edit: 8 years 10 months ago by super_skalo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #14264 by loki_J
Replied by loki_J on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

alem wrote: sblm ni pi service sc..pakai minyak petronas tuuu..tak tau performance dia sbb dari keta baru kita asyik pakai tuuu
then skrg pakai minyak eneos semi.....peh rasa memang lain..ringan..maju..
kepada geng2 yg pakai castrol/shell atau lain2 yg jenama masyhurr..berhati2 lah kebanyakan nya tiruan..
susah kita ni pengguna asyik kena jer...nk beli tu cari ar kedai spare part yg boleh dpercayai..x pun mai oder sini.. B)




super skalo
>TQ for the info

alem
> bape kos n mane lokasi servis?...kt area umah aku ade cm nmpk signboard ENEOS service center...x penah g lagi...hehhe
Last edit: 8 years 10 months ago by loki_J.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.268 seconds