Minyak Pelincir kereta..

More
8 years 10 months ago #14292 by alem
Replied by alem on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
minyak beli sendiri dlm rm100 n filter pastu kasi brader belah rmh tukarkan upah dia rokok gudang garam..settle dapat gift lagi ..eneos ...enjin mitsubishi lagi best...teringat lak kat wira dulu.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15334 by horizon_elegance
I pun heran kenapa ada SC yang guna minyak 10-40w..ada sc guna 10-30w...syntium 800 semi..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago - 8 years 9 months ago #15419 by gooey
Replied by gooey on topic Re: Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote: 5k tak wajib dlm manual, kalau ko nk servis gak..buat jer kt luar...xvoid pun


betul ke x void warranty kalo servis 15K kt luar bro? kalo x void warranty aku nk buat kt luar je lah 15K...20K msk SC balik... servis kt luar labour charge die xde la mahai mcm SC kn?... juz bli oil filter n gasket je kt SC... bole x gitu?
Last edit: 8 years 9 months ago by gooey.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #15441 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
boleh..15k blh wat kt luar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17587 by horizon_elegance
Castrol magnatac 10-40w...baru tukar dah 1k km...enjin smooth :evil: Harga rm105

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17616 by VortexElegance99
Bro Horizon..aku pun guna castrol magnatec mcm ko bro, ade x mereka kata servis every 7.5k?..mereka suggest aku servis every 7500km klu guna minyak nie...??? :dry:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17620 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
mmg kalau semi selalu org pakai 7.5k km jer..aku belasah 10k jugak :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17625 by VortexElegance99
tq bro arfaie :cheer: sbb confirmkn..knpa lajak sampai 10k?.. :laugh:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17629 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
sbb nk senangkan kira, lgpun dlm buku kn ruang dia cop untuk 10k

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17636 by horizon_elegance

VortexElegance99 wrote: Bro Horizon..aku pun guna castrol magnatec mcm ko bro, ade x mereka kata servis every 7.5k?..mereka suggest aku servis every 7500km klu guna minyak nie...??? :dry:


Bagi saya minyak syntium tahan sampai 5k km jer pastu bunyi enjin rasa kasar sikit :( ...tapi castrol i rasa ok jer walaupun sampai 7k km :woohoo: ...i biasa tukar 8k km

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17641 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Minyak Pelincir kereta..
magnatec masa aku tukar 10k pun xkotor sgt lg..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17649 by horizon_elegance

arfaie wrote: magnatec masa aku tukar 10k pun xkotor sgt lg..


Castrol...It's more than just oil...Its liquid engineering.. :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.206 seconds