Minyak Pelincir kereta..

More
7 years 8 months ago #14292 by alem
Replied by alem on topic Minyak Pelincir kereta..
minyak beli sendiri dlm rm100 n filter pastu kasi brader belah rmh tukarkan upah dia rokok gudang garam..settle dapat gift lagi ..eneos ...enjin mitsubishi lagi best...teringat lak kat wira dulu.. :(

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #15334 by horizon_elegance
I pun heran kenapa ada SC yang guna minyak 10-40w..ada sc guna 10-30w...syntium 800 semi..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #15419 by gooey
Replied by gooey on topic Minyak Pelincir kereta..

arfaie wrote: 5k tak wajib dlm manual, kalau ko nk servis gak..buat jer kt luar...xvoid pun


betul ke x void warranty kalo servis 15K kt luar bro? kalo x void warranty aku nk buat kt luar je lah 15K...20K msk SC balik... servis kt luar labour charge die xde la mahai mcm SC kn?... juz bli oil filter n gasket je kt SC... bole x gitu?
Last edit: 7 years 8 months ago by gooey.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #15441 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
boleh..15k blh wat kt luar

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17587 by horizon_elegance
Castrol magnatac 10-40w...baru tukar dah 1k km...enjin smooth :evil: Harga rm105

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17616 by VortexElegance99
Bro Horizon..aku pun guna castrol magnatec mcm ko bro, ade x mereka kata servis every 7.5k?..mereka suggest aku servis every 7500km klu guna minyak nie...??? :dry:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17620 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
mmg kalau semi selalu org pakai 7.5k km jer..aku belasah 10k jugak :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17625 by VortexElegance99
tq bro arfaie :cheer: sbb confirmkn..knpa lajak sampai 10k?.. :laugh:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17629 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
sbb nk senangkan kira, lgpun dlm buku kn ruang dia cop untuk 10k

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17636 by horizon_elegance

VortexElegance99 wrote: Bro Horizon..aku pun guna castrol magnatec mcm ko bro, ade x mereka kata servis every 7.5k?..mereka suggest aku servis every 7500km klu guna minyak nie...??? :dry:


Bagi saya minyak syntium tahan sampai 5k km jer pastu bunyi enjin rasa kasar sikit :( ...tapi castrol i rasa ok jer walaupun sampai 7k km :woohoo: ...i biasa tukar 8k km

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17641 by arfaie
Replied by arfaie on topic Minyak Pelincir kereta..
magnatec masa aku tukar 10k pun xkotor sgt lg..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17649 by horizon_elegance

arfaie wrote: magnatec masa aku tukar 10k pun xkotor sgt lg..


Castrol...It's more than just oil...Its liquid engineering.. :evil:

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.408 seconds