FC persona anda

More
6 years 9 months ago #1711 by eddie
eddie replied the topic: Re: FC persona anda
Selepas reset..aku check semula..Now 7.4l/100km :lol:

Buy life insurance when u don't need it, coz when you need it, u can't buy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #1722 by fakri
fakri replied the topic: Re: FC persona anda

eddie wrote: Selepas reset..aku check semula..Now 7.4l/100km :lol:


nak kene slalu reset , pastu amek bacaan tiap kali lepas reset. amek bacaan purata. bende tu bukan accurate sgt.

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #1785 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: FC persona anda
kalau manual calculate..keta aku 7.8l/100km..manual,base line,17 inch rim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #2268 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: FC persona anda
i tak tahu calculate L/KM...tapi purata kereta saya total 500km minyak Rm 60 ron 95 speed 120-130km/h.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #2617 by azhar
azhar replied the topic: Re: FC persona anda
salam..aku baru pakai PE dalam sebulan
masa angkat FC aku 6.2l/100km
FC aku leh cecah 5.5 kalau bawak kat h/way
overall maintain 6.0 to 6.5l/100km
bagi aku kira jimat pakai PE ni
tak tau la PE korang semua
teruja////..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #2624 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: FC persona anda
PE mmg save minyak..tambah2 lg dengan firmware ECU baru..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3816 by ganaz30
ganaz30 replied the topic: Re: FC persona anda
reset, carik jalan rata n maintain speed sampai dpt reading. baru accurate. aku rekemen magsaver since akuj pakai 3 taun ni bagus. another way pakai fuel additive X1r every 10k buat cuci both fuel line n injector n kalau ada duit lebey skit pakai enjin oil X1r skali. base on previous posting kat discussion ppeoc ada org claim enjin oil X1r bagus sial. aku x try lagi tp next oil change aku nak pakai. so far ni aku buat (except enjin oil X1r) yg dpt 5.6 - 5.8 liter @ 90km/h per 100KM

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3833 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: FC persona anda
pehh brape ringgit addative tue?

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3879 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: FC persona anda
aku ada try x1r yang utk engine oil..xnmpk beza, tp yang utk petrol aku blum pernah try..kalau y engine punya kt SC rasanya dlm 48rggt kut

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3894 by zal
zal replied the topic: Re: FC persona anda
salam bro ganaz30,

magsaver tu dl aku de pakai kat satria 1.3 sblum aku pakai PE mmg nmpk jimat myak.,kalo utk pakai magsaver kat PE kena pakai 2 unit magsaver kan?ade lagi ke jual magsaver ni lg kat market?nak beli lg 1 unit la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3924 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: FC persona anda
bleh tahan gak harga

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #3934 by jaegermeifrer
jaegermeifrer replied the topic: Re: FC persona anda
Persona SE Auto 2009
FC average 6.7L/100KM

baru pasang magnetic fuel saver....test tengok jika bleh save kan lagi FC nya..

Ronda Satu Malaysia....bawak pelancong macam tu yo! Rojer!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.403 seconds