FC persona anda

More
7 years 10 months ago #17509 by WR10
Replied by WR10 on topic FC persona anda
8.7.. terengganu-bp konfem rm85...tapi dekat highway speed persona mmg top ;)

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #18914 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic FC persona anda
keta saya baru pakai 7 bulan dan x sampai lagi 10k mileage..first masa beli meter 12.1/100km, pas service 5k dah drop sampai skrg 9.9/100km..rasa macam agak kuat makan minyak tapi engine masih baru so tunggu lapes service 10k baru test..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #18915 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic FC persona anda
rasanya kalau suruh SC tune balik minyak lagi safe ke??
Last edit: 7 years 8 months ago by freedom_blue. Reason: double post

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19428 by harizmansor
Replied by harizmansor on topic FC persona anda

freedom_blue wrote: keta saya baru pakai 7 bulan dan x sampai lagi 10k mileage..first masa beli meter 12.1/100km, pas service 5k dah drop sampai skrg 9.9/100km..rasa macam agak kuat makan minyak tapi engine masih baru so tunggu lapes service 10k baru test..


Pergh 12.1/100km. Tinggi tu. 9.9 pun tinggi jugak tu. Rasanya average FC persona around 8.4 and above. Saya punya milage walaupun baru 35++km je, L/100km stat tu stuck at 8.4. Everyday use dari Shah Alam Seksyen 13 ke Jalan Chan Sow Lin Kuala Lumpur around 74km. Saya pernah try calculate manual. Isi penuh:

RM67.00 ÷ RM1.8/L = 37L.
Distance sampai la icon minyak tu menyala = 444km
37L ÷ 444km = 12L ( adakah 12L ni jumlah penggunaan minyak per 100km? ) Need help here. Hehehe

Say something nice to your partner now, don't wait.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19430 by harizmansor
Replied by harizmansor on topic FC persona anda

joel wrote: petang td dah g sc tuning....average driving 80-90 fc 5.9-6.4....dah turun dah..hehe


Joel, pergi SC cakap macamna kt dorang untuk tune balik kereta?

Thank you.

Say something nice to your partner now, don't wait.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19432 by harizmansor
Replied by harizmansor on topic FC persona anda
ok baru lepas sign up fuelly.com and baru download kt market android fuelly application. Mari kita coba...

Say something nice to your partner now, don't wait.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #19435 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic FC persona anda
baru lepas 10k service..dah suruh sc check tuning..masuk computer check semua ok je..tapi lepas service 10k minyk dah drop ke 8.3/100kmh..biar betul!! :dry: ...janji save jalannnn :lol:
Last edit: 7 years 7 months ago by freedom_blue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19438 by Auskywalker
Replied by Auskywalker on topic FC persona anda

imam wrote: bukak aircond-short distance/town area = 7.4l/km
tutup aircond-short distance/town area = 6.1l/km

bukak aircond-long distance/hiway = 6.4l/km
tutup aircond-long distance/hiway = 4.8l/km

lebey kurang la tu..pas guna 25,000km ++++B)



wow...

bro bole dpt 4.8l tuk long tutup aircon...

super jimat tuk persona nih... payah nk dpt FC mcm tu,.,.


ak stkat nih plg jimat pn dpt 6.4l/100km jer... yg len sume nye tggi...
odo bru jer ari nih cecah 1k km...msih pantang...


msih lgi tercari2 gaya pemanduan persona yg jimat...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19439 by Auskywalker
Replied by Auskywalker on topic FC persona anda

harizmansor wrote:

freedom_blue wrote: keta saya baru pakai 7 bulan dan x sampai lagi 10k mileage..first masa beli meter 12.1/100km, pas service 5k dah drop sampai skrg 9.9/100km..rasa macam agak kuat makan minyak tapi engine masih baru so tunggu lapes service 10k baru test..


Pergh 12.1/100km. Tinggi tu. 9.9 pun tinggi jugak tu. Rasanya average FC persona around 8.4 and above. Saya punya milage walaupun baru 35++km je, L/100km stat tu stuck at 8.4. Everyday use dari Shah Alam Seksyen 13 ke Jalan Chan Sow Lin Kuala Lumpur around 74km. Saya pernah try calculate manual. Isi penuh:

RM67.00 ÷ RM1.8/L = 37L.
Distance sampai la icon minyak tu menyala = 444km
37L ÷ 444km = 12L ( adakah 12L ni jumlah penggunaan minyak per 100km? ) Need help here. Hehehe



bcaan kt meter tu mcm x brape tepat jer...


ak buat mcm nih...

isi minyak penuh2... catat bacaan ODO...


then jalan


nnti ble isi myk, isi full blik then catat ODO blik dgn brape yng kte isi...


dri situ la kira bpe FC sebenar PE nih

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19463 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda

harizmansor wrote:

freedom_blue wrote: keta saya baru pakai 7 bulan dan x sampai lagi 10k mileage..first masa beli meter 12.1/100km, pas service 5k dah drop sampai skrg 9.9/100km..rasa macam agak kuat makan minyak tapi engine masih baru so tunggu lapes service 10k baru test..


Pergh 12.1/100km. Tinggi tu. 9.9 pun tinggi jugak tu. Rasanya average FC persona around 8.4 and above. Saya punya milage walaupun baru 35++km je, L/100km stat tu stuck at 8.4. Everyday use dari Shah Alam Seksyen 13 ke Jalan Chan Sow Lin Kuala Lumpur around 74km. Saya pernah try calculate manual. Isi penuh:

RM67.00 ÷ RM1.8/L = 37L.
Distance sampai la icon minyak tu menyala = 444km
37L ÷ 444km = 12L ( adakah 12L ni jumlah penggunaan minyak per 100km? ) Need help here. Hehehe


betul la tu..nk lg tepat dn boleh wat tracking... sign in ke fuelly.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #19527 by speedrider
Replied by speedrider on topic FC persona anda
Nah, FC keta aku setahun punya belasah. Update tanpa gagal. Kalau gagal pun mungkin sekali aja miss atau bersamaan 0.5% B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago - 7 years 7 months ago #19545 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
ni yang aku





Last edit: 7 years 7 months ago by arfaie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.286 seconds