FC persona anda

More
7 years 8 months ago #4287 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
mcm ni..ko isi minyak keta ko penuh, kalau nk accurate..g pump y sama, time y sama, pastu isi guna noozle tu ko lock kan dia..jgn lupa reset mileage pas isi penuh

then ko drive mcm biasa, nnt smpi minyak abis, ko g isi balik kt pump y sama kalau blh la..pastu lock noozle jgk utk bacaan lebih tepat. ko tgk brapa liter ko isi smpi noozle tu tendang, then check mileage keta ko berapa km..

kiraan dia..berapa km ko dpt, bahagi dengan berapa liter ko isi..dptla mileage berapa liter per km..

nk mudah? ko guna je www.fuelly.com
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4288 by Ijoy
Replied by Ijoy on topic FC persona anda

arfaie wrote: mcm ni..ko isi minyak keta ko penuh, kalau nk accurate..g pump y sama, time y sama, pastu isi guna noozle tu ko lock kan dia..jgn lupa reset mileage pas isi penuh

then ko drive mcm biasa, nnt smpi minyak abis, ko g isi balik kt pump y sama kalau blh la..pastu lock noozle jgk utk bacaan lebih tepat. ko tgk brapa liter ko isi smpi noozle tu tendang, then check mileage keta ko berapa km..

kiraan dia..berapa km ko dpt, bahagi dengan berapa liter ko isi..dptla mileage berapa liter per km..

nk mudah? ko guna je www.fuelly.com


oic. okeh2. tengkiu2. sgt2 membantu. :woohoo:

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4289 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
sama2
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4297 by super_skalo
Replied by super_skalo on topic FC persona anda

arfaie wrote: mcm ni..ko isi minyak keta ko penuh, kalau nk accurate..g pump y sama, time y sama, pastu isi guna noozle tu ko lock kan dia..jgn lupa reset mileage pas isi penuh

then ko drive mcm biasa, nnt smpi minyak abis, ko g isi balik kt pump y sama kalau blh la..pastu lock noozle jgk utk bacaan lebih tepat. ko tgk brapa liter ko isi smpi noozle tu tendang, then check mileage keta ko berapa km..

kiraan dia..berapa km ko dpt, bahagi dengan berapa liter ko isi..dptla mileage berapa liter per km..

nk mudah? ko guna je www.fuelly.com


kalau minyak abis xsampai kt petrol pump naya ni...huhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4301 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
xperlu tunggu sampai kering baru isi..ko smpi je E, g isi terus..uat mcm ni dlm 4-5 kali..pastu kirala purata FC tu..
The following user(s) said Thank You: Ijoy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4303 by Ijoy
Replied by Ijoy on topic FC persona anda

arfaie wrote: xperlu tunggu sampai kering baru isi..ko smpi je E, g isi terus..uat mcm ni dlm 4-5 kali..pastu kirala purata FC tu..


owhhh. okay2. noted! tengkiu. huhuhu :woohoo:

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4306 by shahree85
Replied by shahree85 on topic FC persona anda
arfaie: buat calculation sendri amek mase tp result die much better..lg accurate..
ijoy: aku pun noob gak...lepas bace ni baru tau macam mane nk bace fc tu..means lagi kecik value lagi jimat minyak r kan!!
tq kengkawan....:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4307 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
shahree..mmg lg accurate, aku xcaya arr meter keta tu, kdg2 tiinggi sgt, kdg2 rendah sgt

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4308 by Ijoy
Replied by Ijoy on topic FC persona anda

shahree85 wrote: arfaie: buat calculation sendri amek mase tp result die much better..lg accurate..
ijoy: aku pun noob gak...lepas bace ni baru tau macam mane nk bace fc tu..means lagi kecik value lagi jimat minyak r kan!!
tq kengkawan....:woohoo:


huhuhu tu la psl. lg rendah lg jimat la minyak, tp depends pd speed kita bwk kete gak kan? (kalau slh tlg betulkn. huhuhu) tp kalau mcm aku ni auto pepaham je la. dok syok tekan pedal xsdr speed dh brapa. huhuhuhu

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4323 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
nasib baek aku manual..senang ejas

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #4797 by joel
Replied by joel on topic FC persona anda
hi all.....erm saya pakai PE manual n FC saya 9.4l/100km....apa maksud dia ek??? pengunaan minyak kereta saya bnyak ek??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 7 months ago #4798 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
tu bacaan kt meter ke? dah try reset? pd aku tinggi tu kalau utk manual. tp xmustahil tinggi tu kalau ko memanjang stuck dlm jammed

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds