FC persona anda

More
7 years 8 months ago #4856 by joel
Replied by joel on topic FC persona anda
[PE588] wah....aku full tank baru 570km...hiak hiak:laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4858 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda

arfaie wrote: mmg ko sumbat penuh tank la tu...

aku rm65 dpt 510km...


yup isi sampai tutup tank......hehehhe

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4859 by joel
Replied by joel on topic FC persona anda
[PE588] owh...haha patut la lebih kilo...lol

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4863 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda
senang nak kira....kalau kita isi sampai penutup tu balik boleh tau ukuran minyak yg diguna...kadang2 nozel tu tendang, kita ingat dah penuh tapi minyak xpenuh sebab tekanan dalam tangk tendang nozal.....so . bile nozle tendang kali ke2..isi slow2 sampai ker penutup.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #4902 by zal
Replied by zal on topic FC persona anda
salam..ade jual lagi ke magsaver?
nak beli kat mana?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #5082 by 4miR
Replied by 4miR on topic FC persona anda
terbaek la korang....

PE ak RM70 baru dapat 445km....drive gabungan, highway & city....keta baru lagi, baru sebulan...

keta manual..... tp still syg kete PE ak..:evil:

A Man only Cries when something happens to his car!..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #5083 by speedrider
Replied by speedrider on topic FC persona anda
sapa yang rajin online pakai iphone, android atau mobile browsing.

Register kat www.fuelly.com .
Boleh track FC korang real-time.

Jangan lupa add aku kat sana nanti.

Last edit: 7 years 8 months ago by speedrider.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #5113 by Stone23
Replied by Stone23 on topic FC persona anda
aku nk tnya ng sapa2 drive PE H line brapa bacaan FC korang? aku pling rndah 7.6/100km...sja share info

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #5132 by Sleyer
Replied by Sleyer on topic FC persona anda
boleh tune minyak ke bro kt sc?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #5137 by arfaie
Replied by arfaie on topic FC persona anda
mana ada service tune minyak? :) tune pakai PDT (proton diagnostic tools) ada la, kena caj rm70

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #5142 by epit
Replied by epit on topic FC persona anda

arfaie wrote: mana ada service tune minyak? :) tune pakai PDT (proton diagnostic tools) ada la, kena caj rm70

Apa yg sc tu tune kan bro?? Maksud sy PDT tu, depa tune apa?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago - 7 years 6 months ago #6356 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic FC persona anda
Kalu FC nie, jangan tengok kat meter 2 sangat. Selalu ye lari.
Nak lebih tepat boleh guna fuelly.com @ banyak app dari iphone @ android.

Lagi satu kena ambik kira berapa banyak kita jalan ikut bandar (for sure minyak pakai banyak sebab PE berat dan cc besar) dan highway (minyak memang kurang, jimat lagi dari MyV kalu highway aje lah).
Kita x payah kira kete muatan penuh ke tak, sebab kalu nak kira banyak benda bleh wat FC tambah. Kita ambik yg simple aje.

Aku pakai M Line Manual. 70% highway + 30% bandar.
Meter tunjuk 5.6L/100KM. Tapi kira sendri pkai Android app 7.7L/100KM. Tapi baru 1 bulan kira sendri.

Pada sape2 yang wat mod pada enjin, suspensi @ rim digalakkan bila baru buat/tukar, reset ECU supaya kete boleh take into account mod yang kita baru buat 2.
Last edit: 7 years 6 months ago by khibrahi.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.337 seconds