FC persona anda

More
7 years 4 months ago #6723 by Ashadi
Replied by Ashadi on topic FC persona anda
so nak reduce fc bukan tune ecu la yer?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #6917 by cracker_a1
Replied by cracker_a1 on topic FC persona anda
terbaik la korg nyer FC..aku PE Hline A 8.8 l/100km je leh dapat...mayb engine br lg..bg dia masak dulu..kita tgk cmna pas ni...:evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #11004 by loki_J
Replied by loki_J on topic FC persona anda
aku nye da 23k...pe h line...skang FC dia 8.3l/km sejak dari 10k lagi xde perubahan....adekah ini petanda baik atau kurang baik????

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #11011 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda
FC PE saya Mline manual berubah selepas 20k km....skrg 6.4 to 6.7L/100km....tukar gear sebelum 3.5k rpm akan save minyak...kalau lebik minyak kuat....highway memang save FC...boleh gi near to 600km :woohoo: minyak full tank,,speed 110-120km/h...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #11013 by limiey
Replied by limiey on topic FC persona anda
PE auto, h line, petrol xmemilih sume pn bole, meter br 2,5k
fc dari amek dulu 8,3 - 8,7 L/ 100km jer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11033 by epit
Replied by epit on topic FC persona anda

horizon_elegance wrote: FC PE saya Mline manual berubah selepas 20k km....skrg 6.4 to 6.7L/100km....tukar gear sebelum 3.5k rpm akan save minyak...kalau lebik minyak kuat....highway memang save FC...boleh gi near to 600km :woohoo: minyak full tank,,speed 110-120km/h...

Mmg jimat dah tu bro, sy pon maintain rpm mcm bro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11034 by fizee05
Replied by fizee05 on topic FC persona anda
rim kompang 6.5L/100km, tkr rim bru, skg 5.9L/km... ikut fc meter la... tu pn klu betul... nk perfect lg, sndri calculate... tp kerb weight bline mmg ada ringan sket la dr m or hline... :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11069 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda
Ini ke FC korang maksudkan tu?? :dry: Aku punya 9.3 baru 8k meter. Ni normal ke, tinggi ke...ape erkk?? Klu reset milage dia tak reset sekali ke?? Tolong kwn2 tak tau ni. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago - 7 years 1 month ago #11070 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda
Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(
Last edit: 7 years 1 month ago by Anderson_Gbg. Reason: renew

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11071 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11086 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda

Anderson_Gbg wrote:

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(


Mileage xdapat reset...jgn risau..cabut battery pun mileage akan stay as normal. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #11126 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda

horizon_elegance wrote:

Anderson_Gbg wrote:

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(


Mileage xdapat reset...jgn risau..cabut battery pun mileage akan stay as normal. :laugh:


Oo..ye ke. Tapi FC pe aku ni 9.3 L/km ok ke @ tinggi tak??

[attachment:1]C:\fakepath\19082011042.jpg[/attachment]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.378 seconds