FC persona anda

More
7 years 6 months ago #6723 by Ashadi
Replied by Ashadi on topic FC persona anda
so nak reduce fc bukan tune ecu la yer?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #6917 by cracker_a1
Replied by cracker_a1 on topic FC persona anda
terbaik la korg nyer FC..aku PE Hline A 8.8 l/100km je leh dapat...mayb engine br lg..bg dia masak dulu..kita tgk cmna pas ni...:evil:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11004 by loki_J
Replied by loki_J on topic FC persona anda
aku nye da 23k...pe h line...skang FC dia 8.3l/km sejak dari 10k lagi xde perubahan....adekah ini petanda baik atau kurang baik????

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11011 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda
FC PE saya Mline manual berubah selepas 20k km....skrg 6.4 to 6.7L/100km....tukar gear sebelum 3.5k rpm akan save minyak...kalau lebik minyak kuat....highway memang save FC...boleh gi near to 600km :woohoo: minyak full tank,,speed 110-120km/h...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11013 by limiey
Replied by limiey on topic FC persona anda
PE auto, h line, petrol xmemilih sume pn bole, meter br 2,5k
fc dari amek dulu 8,3 - 8,7 L/ 100km jer

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11033 by epit
Replied by epit on topic FC persona anda

horizon_elegance wrote: FC PE saya Mline manual berubah selepas 20k km....skrg 6.4 to 6.7L/100km....tukar gear sebelum 3.5k rpm akan save minyak...kalau lebik minyak kuat....highway memang save FC...boleh gi near to 600km :woohoo: minyak full tank,,speed 110-120km/h...

Mmg jimat dah tu bro, sy pon maintain rpm mcm bro.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11034 by fizee05
Replied by fizee05 on topic FC persona anda
rim kompang 6.5L/100km, tkr rim bru, skg 5.9L/km... ikut fc meter la... tu pn klu betul... nk perfect lg, sndri calculate... tp kerb weight bline mmg ada ringan sket la dr m or hline... :dry:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11069 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda
Ini ke FC korang maksudkan tu?? :dry: Aku punya 9.3 baru 8k meter. Ni normal ke, tinggi ke...ape erkk?? Klu reset milage dia tak reset sekali ke?? Tolong kwn2 tak tau ni. :(

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #11070 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda
Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(
Last edit: 7 years 3 months ago by Anderson_Gbg. Reason: renew

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11071 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11086 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic FC persona anda

Anderson_Gbg wrote:

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(


Mileage xdapat reset...jgn risau..cabut battery pun mileage akan stay as normal. :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11126 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic FC persona anda

horizon_elegance wrote:

Anderson_Gbg wrote:

Anderson_Gbg wrote: Ini ke FC yg korang maksudkan?? :dry: Aku punya 9.3 meter baru 8k. Normal ke, tinggi ke ni?? PE Highline. Klu reset tak terpadam ke milage dia?? Tolong aku tak reti nak buat..:(


Mileage xdapat reset...jgn risau..cabut battery pun mileage akan stay as normal. :laugh:


Oo..ye ke. Tapi FC pe aku ni 9.3 L/km ok ke @ tinggi tak??

[attachment:1]C:\fakepath\19082011042.jpg[/attachment]

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.324 seconds