Exhaust System

More
7 years 1 month ago #20609 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System

arfaie wrote:

fateh wrote:

arfaie wrote: aku rasa elok bro browse balik post2 kt blkg ni..bnyk info berguna


baik abam paie... :cheer: hehehe

K
amboi2 :evil:


maaflh sy nubis lg kubis bab2 enjin ni... abam paie sihat ke tu.. hehehe...
Bilalah dpt nubis ni dpt jumpa abam otai ni... hehehe :lol:

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20648 by arfaie
Replied by arfaie on topic Exhaust System
alhamdulillah sihat2 je.. ko nubis ke fateh? aku kubis jer :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20657 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System

arfaie wrote: alhamdulillah sihat2 je.. ko nubis ke fateh? aku kubis jer :lol:


mehaha... aku nubis lg kubis... ramai ag otai2 termasuk ko kn... kekeke.. :P :silly: :cheer:

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20665 by arfaie
Replied by arfaie on topic Exhaust System
mana ada otai..hang kan la ni marshal bertauliah, pasni leh la aku ikut blkg ang :lol:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20671 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System

arfaie wrote: mana ada otai..hang kan la ni marshal bertauliah, pasni leh la aku ikut blkg ang :lol:


aku cuma insan biasa, mehahaha.... ramai2 lagi abam2 otai yg menjadi 'marshall'... hehehe

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 weeks ago #20967 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic Exhaust System

wan3076 wrote:

Auskywalker wrote:

wan3076 wrote:

pejey wrote: berape kos nye?


Extractor 4-1 rm400(bkn stainless steel)
Tabung tgh x2 = 400x2 =800
Total sekali labour 1200



dier custom made tuk kete kte or kne tmpah brg dlu???

brapa lama?? pemasangan brapa lama???



leh x bro share bpe FC sblum n selepas wat bnde nih...


berminat nih


Utk campro dah sedia ada rasenye

Pasang dalam 1-2 jam

Dulu full tank 70++ dapat 420km town driving
Lepas pakai sistem ekzos ni full tank dapat 470-480km town driving
Pickup n hp improve
Highway lagi la jimat
Bro nk tau lg halo2 je bro shahrum owner kedai tu
Tgk review customer pun dh tau keberkesanannye hehe
Kete track n drag pn pki sistem same hee


like..!!
kreta wira aku dulu memang guna khidmat sharom nie.. (sangat2 puas hati..)
kalau warga ppeoc mau tau lebih lanjut apa kata g kedai dia dok borak2 ngan dia..
memang peramah serta diberikan penerangan ringkas tp padat..(tak perlu bayar pun ajak borak2..)
untuk persona nanti maybe bila dah ada budget baru aku buat..
terbaaaekk..!!

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #23103 by anep
Replied by anep on topic Exhaust System

ZacK_Ls wrote:

wan3076 wrote:

Auskywalker wrote:

wan3076 wrote:

pejey wrote: berape kos nye?


Extractor 4-1 rm400(bkn stainless steel)
Tabung tgh x2 = 400x2 =800
Total sekali labour 1200



dier custom made tuk kete kte or kne tmpah brg dlu???

brapa lama?? pemasangan brapa lama???



leh x bro share bpe FC sblum n selepas wat bnde nih...


berminat nih


Utk campro dah sedia ada rasenye

Pasang dalam 1-2 jam

Dulu full tank 70++ dapat 420km town driving
Lepas pakai sistem ekzos ni full tank dapat 470-480km town driving
Pickup n hp improve
Highway lagi la jimat
Bro nk tau lg halo2 je bro shahrum owner kedai tu
Tgk review customer pun dh tau keberkesanannye hehe
Kete track n drag pn pki sistem same hee


like..!!
kreta wira aku dulu memang guna khidmat sharom nie.. (sangat2 puas hati..)
kalau warga ppeoc mau tau lebih lanjut apa kata g kedai dia dok borak2 ngan dia..
memang peramah serta diberikan penerangan ringkas tp padat..(tak perlu bayar pun ajak borak2..)
untuk persona nanti maybe bila dah ada budget baru aku buat..
terbaaaekk..!!


da buat ke? bajet nk buat gk.. tp kete br 4bln haha takot void warranty plak
range harge mme 1k keatas ke

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 6 months ago #23104 by anep
Replied by anep on topic Exhaust System

ZacK_Ls wrote:

wan3076 wrote:

Auskywalker wrote:

wan3076 wrote:

pejey wrote: berape kos nye?


Extractor 4-1 rm400(bkn stainless steel)
Tabung tgh x2 = 400x2 =800
Total sekali labour 1200



dier custom made tuk kete kte or kne tmpah brg dlu???

brapa lama?? pemasangan brapa lama???



leh x bro share bpe FC sblum n selepas wat bnde nih...


berminat nih


Utk campro dah sedia ada rasenye

Pasang dalam 1-2 jam

Dulu full tank 70++ dapat 420km town driving
Lepas pakai sistem ekzos ni full tank dapat 470-480km town driving
Pickup n hp improve
Highway lagi la jimat
Bro nk tau lg halo2 je bro shahrum owner kedai tu
Tgk review customer pun dh tau keberkesanannye hehe
Kete track n drag pn pki sistem same hee


like..!!
kreta wira aku dulu memang guna khidmat sharom nie.. (sangat2 puas hati..)
kalau warga ppeoc mau tau lebih lanjut apa kata g kedai dia dok borak2 ngan dia..
memang peramah serta diberikan penerangan ringkas tp padat..(tak perlu bayar pun ajak borak2..)
untuk persona nanti maybe bila dah ada budget baru aku buat..
terbaaaekk..!!


da buat ke? bajet nk buat gk.. tp kete br 4bln haha takot void warranty plak
range harge mme 1k keatas ke

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #23205 by syaffeqzain
Replied by syaffeqzain on topic Exhaust System
Alhamdullillah,

Berkat tips2 dari kawan2 kat sini serta ilmu dari kurnian-Nya, aku sudah selamat mmbuat ekzos utk PE ku, extractor 4-2-1 + midbox (std) + bullet (twister/spiral) + s-flow muffler

Total = <RM700

Result:

Perjalanan balik ke kampung (Klang --> Kelantan) FC dalam 6.8. Naik bukit blh maintain dlam 100km/j tanpa tekan minyak terlalu berlebihan. Aku perasan klau dalam kelajuan 60-80 kebiasaanya RPM akan mncapai sehingga 2500rpm, tapi skarang cuma pada 2000rpm.

.: S E L A M A T S E M U A N Y A:.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #23215 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Exhaust System
mantap tu bro, ni suma sekali ngan labor ke kos dia?buat kat mana tu?klau s flow ok ke?bukan ke straight flow lg bagus ke?sekadar bertanya :)

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #23248 by syaffeqzain
Replied by syaffeqzain on topic Exhaust System

shahrulWWP wrote: mantap tu bro, ni suma sekali ngan labor ke kos dia?buat kat mana tu?klau s flow ok ke?bukan ke straight flow lg bagus ke?sekadar bertanya :)


skali labour charge, ini semua buat kat Tanah Merah, Kelantan. Kalau dari apa yg aku baca n pelajari, auto lebih sesuai pkai s-flow. Manual sesuai pkai straight flow. :)

.: S E L A M A T S E M U A N Y A:.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #23313 by azroy81
Replied by azroy81 on topic Exhaust System
salam....nak kongsi skit pasal ekzos kete sy plak...bln 11 thn lps br wat full set ekzos exss work...dpt 2nd...rm1300...extractor 4-1 s/s..tabung tgh 2 bijik...tabung blkg jenis block...piping asal...terasa pikap ngan top nye hidup aje...yg paling best fc town driving 5.8...h/way 5.3 aje...mcm rendah sgt aje...tp 2 la yg dpapar kat meter...

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.220 seconds