Exhaust System

More
8 years 3 months ago #11020 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Exhaust System
Apa kesan pada performance dan FC kalau PE manual pasang S-Flow mufler?...Paiz ekzoz depan sampai blkg remain stendet...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago - 8 years 3 months ago #11024 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Exhaust System
based on review aku kat forum lain, untuk persona better pakai 4-1 extractor, straight flow muffler, 2 long bullet, n 1.8" piping utk best performance.. tp ade gak dgr org kate 4-2-1 custom ok utk PE manual nih..ntah la..j0m tggu otai2 jawab,, :evil:
Last edit: 8 years 3 months ago by mn.afie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11026 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Exhaust System
Mod yang bro cakap tu untuk kaki perfomance....i nak main stended family use cuma nak xtra pickup tanpa effect FC yang kuat... :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11030 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Exhaust System

horizon_elegance wrote: Mod yang bro cakap tu untuk kaki perfomance....i nak main stended family use cuma nak xtra pickup tanpa effect FC yang kuat... :lol:


tp aku ade terbace gak..fc pn cun untuk mod tu, tp x sure la realitinye..kite tgk la ape otai2 nk jwb nnt ye.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11043 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System

mn.afie wrote: based on review aku kat forum lain, untuk persona better pakai 4-1 extractor, straight flow muffler, 2 long bullet, n 1.8" piping utk best performance.. tp ade gak dgr org kate 4-2-1 custom ok utk PE manual nih..ntah la..j0m tggu otai2 jawab,, :evil:


utk PE manual, yg sedap pkai extraktor 4-2-1, Piping pulak. Piping ori persona pun dh ok.., Center Bullet 1 pun dh ckup, pas2 muffler leh wat direct floor x pun s floor, trpulang pada mood yg korg nk pilih.. mcm aku nye mood, aku wat direct floor je.. barg custom je.. :unsure:

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11088 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic Exhaust System

fateh wrote:

mn.afie wrote: based on review aku kat forum lain, untuk persona better pakai 4-1 extractor, straight flow muffler, 2 long bullet, n 1.8" piping utk best performance.. tp ade gak dgr org kate 4-2-1 custom ok utk PE manual nih..ntah la..j0m tggu otai2 jawab,, :evil:


utk PE manual, yg sedap pkai extraktor 4-2-1, Piping pulak. Piping ori persona pun dh ok.., Center Bullet 1 pun dh ckup, pas2 muffler leh wat direct floor x pun s floor, trpulang pada mood yg korg nk pilih.. mcm aku nye mood, aku wat direct floor je.. barg custom je.. :unsure:


Macam mana dengan FC dan performance bro?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11098 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Exhaust System

fateh wrote:

mn.afie wrote: based on review aku kat forum lain, untuk persona better pakai 4-1 extractor, straight flow muffler, 2 long bullet, n 1.8" piping utk best performance.. tp ade gak dgr org kate 4-2-1 custom ok utk PE manual nih..ntah la..j0m tggu otai2 jawab,, :evil:


utk PE manual, yg sedap pkai extraktor 4-2-1, Piping pulak. Piping ori persona pun dh ok.., Center Bullet 1 pun dh ckup, pas2 muffler leh wat direct floor x pun s floor, trpulang pada mood yg korg nk pilih.. mcm aku nye mood, aku wat direct floor je.. barg custom je.. :unsure:


bro biase cari barang custom kat mane klu kat area jhr?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11118 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System
barag custom belambak kt kedai ekzos kereta, leh cari je.. biasalah org yg x reti guna jenama hebat2 ni, janji performance bgus walaupun custom je..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11131 by arfaie
Replied by arfaie on topic Exhaust System
FC lbh baek, dgn syarat maintain style drive..jgnla bila keta dh pikup, korang dok bwk laju sgt..pastu komplen fc tinggi :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #11146 by fateh
Replied by fateh on topic Exhaust System
mehahaha... cmner nk kurg kn FC korg, korg je yg tau, PE aku nye FC alhamdulillah walaupun berembat masih cantik lg..

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #13581 by fird_deen
Replied by fird_deen on topic Exhaust System
4-2-1, tbung tngah bia stendet...blakang ksi tkar s flow, tepet suh pomen adjust ksi kete pegi ringan...mmg terbaek bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #13586 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Exhaust System
menurut ramalan kaji cuaca, biasa aku tgk user yg dah tuka exhaust ni suka main trotle, munkin sebab tu kot FC dorg tinggi.....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.259 seconds