Attach ZIP file

More
7 years 6 months ago #6477 by khibrahi
Attach ZIP file was created by khibrahi
Hi Mod. Aku dah try untuk attach 1 zip file tapi bila post xde link pun.
Boleh check x.

Satu lagi harap mod boleh update supaya kita boleh paste gambar directly dalam message field i/o attachment la.
So semua boleh nampak tanpa perlu klik gambar. Skang ini hanya bleh pada gambar dari link aje.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #6643 by fakri
Replied by fakri on topic Attach ZIP file

khibrahi wrote: Hi Mod. Aku dah try untuk attach 1 zip file tapi bila post xde link pun.
Boleh check x..


by default, forum ni di set supaya menerima attach file jpg, jpeg, gif, png, txt, rtf, pdf, zip, tar.gz, tgz,tar. bz2 sahaja. lepas check punya check rupenye limit filesize tu di set 120kb sahaja. so nanti aku set kasi besar lagi saiz limit die ye ;) ok, aku dah set kpd max 500kb

khibrahi wrote: Satu lagi harap mod boleh update supaya kita boleh paste gambar directly dalam message field i/o attachment la.
So semua boleh nampak tanpa perlu klik gambar. Skang ini hanya bleh pada gambar dari link aje.


sebenarnya fuction tu dah ada. by default, bile kite attach gambar pada post ni, die akan jadi attachment. tuan hanya perlu satu lg extra step je. sebelum post ke forum , klik button INSERT seperti gambarajah di bawah ni. nanti die akan tuka attachment file tu kepada attachment gambar



lepas klik button insert tu, nanti die akan masukkan coding
[attachment=243]INSERT.jpg[/attachment]

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Attachments:
The following user(s) said Thank You: khibrahi

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #6645 by Kunan8496
Replied by Kunan8496 on topic Attach ZIP file

kenshiro wrote: pastikan zip YKK pasti boleh...:dry:



:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #6709 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Attach ZIP file
tks, fakri.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #6783 by fakri
Replied by fakri on topic Attach ZIP file

khibrahi wrote: tks, fakri.


no hal punya bro khibrani.. nanti kalau jumpa apa2 yg x kene, kasi repot trus ye.. nanti try fix kan..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.238 seconds