erm...antara myvi se n persone...

More
8 years 9 months ago - 8 years 9 months ago #1084 by farahardina
B)pening ne....nak beli... antara myvi se n persone...mn yg paling bgs,selalu yg xde masalah,sparepart x mhl sgt senang nak cr sparepart????
rmi yg kate persone byk problemss....btol ke?
Last edit: 8 years 9 months ago by farahardina.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1085 by fyle_ampang
terpulang pada tuan tanah...tepuk dada tnya selera..
persona ok myvi pon ok...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1086 by farahardina
saye suke pesone..tp...rmi kte pesone ne problem breaaak la window la...yeke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1087 by fyle_ampang
pasal windows tu x juga...rajin2 la bkk tingkap..jgn la bukak belah driver.kalo bole bukak empat2 tingkap.sikit pon jadik la.aku selalu amalkan mcm tu...so far alhamdulillah la...pasal brake tu...mcm kete aku,ade bunyik2 kat brake pad dia..kawan aku ckp..standard la tu.sume kete mcm tu.
The following user(s) said Thank You: farahardina

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1091 by irrahady
dear farah :)
terpulang lah kat tuan badan mane2 pun ok kereta tempatan, rasa sparepart pun no pobem...kalau nak keter besar bonet yang luas leh sumbat macam2 pilih lah persona tapi kalau nak keter kompak jimat minyak pendek senang parking cilok2 masa jem pilihlah myvi...ikutlah keperluan awak
tapi kalau utk keter kuarge bagus amik persona

pasal problem itu ini ikut luck masing2lah susah nak cakap, myvi pun ade pobem gak...keter aku setakat ni alhamdulillah xde ape2

*amiklah PE leh join PPEOC

ok farah selamat memilih hehehe B)

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1092 by silversurfer
depend pada kriteria yg kita nak lor
performance
handling
safety
fuel consumption
comfort
keluasan dalaman
kualiti
*aku pilih persona sbb aku rasa berbaloi klu bbanding ngn myvi..bg aku myvi mahal..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1096 by zego
aku pilih persona bab kete kluarga dalam luas.. myvi bonet sempit...
mslah? buat msa skrang x de msalah lgi la kita aku.. alhamdullah..

SALAM PERKENALAN DAN TERIMA KASIH PADA SAHABAT2 PPEOC CLUB DARI:

PE0197
WTS 6156

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1098 by k-roll3661
cik Fara...
actually nak pilih keta ni mmg susah.. nak lg harge lebih kurang je... most important kriteria yg harus dinilai semasa nk beli keta tu adalh dr segi :-
1. harga
2. maintenance keta tu
3. spapeparts
4. kegunaan keta *cnth: kalo Myvi long distance kureng sket, tp kalo Persona mmg best, luggage area besar..
5. fuel consumption
6. 2hd hand value keta tu kalo nak jual nnti..
7. performance keta.. cnth: enjin capacity, handling bla..bla..bla.. tp kalo nk compare Myvi nyer handling dgn Persona nyer handling, mmg Myvi xleh lwn handling Persona.. persona nyer handling mmg best..
8. tp yg paling penting, ikut tuan punya badan sendiri... choice in your hands...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1104 by fyle_ampang
haa apa lg farah...terpulang pada anda..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1105 by silversurfer
p showroom wat test drive
kompom leh decide

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1108 by farhan5665
bagi saya, saya akan pilih persona..sampai hari ni mypersona takde lg masalah..
...kalu dah pilih kereta tu..buat2lah solat hajat mintak selamat semuanya.. mudah-mudahan selamat pemandu dan kereta..B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #1119 by fakri
fomfuan = kete yg lebih kecil.

so dalam kes ni antara persona ngan myvi, aku rekemen beli myvi. byk kes dah aku tgk bile kasi fomfuan ni bawak kete panjang. huhu..

tapi disebabkan kat PPEOC ni kurang bunga, aku rekemen kan balik supaya amek lah Persona ..

hehehe.. :evil:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


The following user(s) said Thank You: farahardina

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.215 seconds