pengalaman servis kereta

More
7 years 6 months ago #18026 by mohdshah
hari ni aku g servis 20K/major kat salah satu servis center puchong. abis servis, balik sampai rumah tekejut aku tgk temperature meter naik ke max!!! cek2 rupanya radiator aku dh kering. tepaksa aku panggil tow truck hantar kete ke servis center semula sebab diorang xbleh datang kekurangan pekerja harini. nasib insurance cover towing cost. n nasib baik tak jahanam/meletup enjin kete aku. kalau tak memg aku saman diorang. rupanya diorang tak skru kuat2 radiator tu lepas keluarkan coolant lama. @_@
careless mechanic...mujur diorang bg breakfast free utk customer harini. kurang2 sejuk sket hati aku.huh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18027 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic pengalaman servis kereta
Gile btul la kan.....kalo aku tak kre la bg mkan free ke....
Towing kete free ke.....mmg aku sound dorg....
Mmmm.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18029 by Ridzs Wan
Replied by Ridzs Wan on topic pengalaman servis kereta
pergh!slmt xde pe2.simple je careless tp klo nsb x baik....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18031 by mohdshah
Replied by mohdshah on topic pengalaman servis kereta

nAkAtA_88 wrote: Gile btul la kan.....kalo aku tak kre la bg mkan free ke....
Towing kete free ke.....mmg aku sound dorg....
Mmmm.....


hmm itu lah. aku rasa nasib diorang yg baik sebab aku ni jenis yg penyabar sket n xbrape reti nk mengamuk. kalau org lain mesti dh kene punye tu. tapi kalau sampai enjin aku jahanam haritu,mau gak aku maki2 diorang.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18226 by dean125zr
Replied by dean125zr on topic pengalaman servis kereta
salam bro
puchong SC yg mne 1 bro pegi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18233 by azizul
Replied by azizul on topic pengalaman servis kereta
pergh... SC sepatutnya kene wt double checking..... tawar hati nk pegi SC
klau lupa nk isi minyak itam mcm ne lah agaknya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18235 by mohdshah
Replied by mohdshah on topic pengalaman servis kereta

dean125zr wrote: salam bro
puchong SC yg mne 1 bro pegi

SC area Taman Industri Pusat Bandar Puchong. dalam web proton-edar ada kot.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18237 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic pengalaman servis kereta
Yg dekat tesco 2 ke. Sblh kedai motor besar 2 ke. Ini wakil sc (eon rasa ye.)
Atau belakang binary college. Ini SC besar punye.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18239 by dean125zr
Replied by dean125zr on topic pengalaman servis kereta

khibrahi wrote: Yg dekat tesco 2 ke. Sblh kedai motor besar 2 ke. Ini wakil sc (eon rasa ye.)
Atau belakang binary college. Ini SC besar punye.


yg laen rse nye bro ni g...
tp yg blkg binary tu ak tgk 2mggu lpas cm da ttup je cwgn tu... btol x?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18246 by mohdshah
Replied by mohdshah on topic pengalaman servis kereta

khibrahi wrote: Yg dekat tesco 2 ke. Sblh kedai motor besar 2 ke. Ini wakil sc (eon rasa ye.)
Atau belakang binary college. Ini SC besar punye.


bukan kat tesco. kalau dari tesco tu terus masuk bandar puteri. ada trafic light masuk kiri. SC ni sebelah shell. tak besar pun. macam rumah kedai. bleh muat 3-4 buah kete je satu2 masa. ni wakil service je kot. tapi memg khas utk proton je la situ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #18261 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic pengalaman servis kereta
Aku base wat kat situ gak sbb x perlu appoinment & base dlm 1jm dh siap ler. Xde mslh la setakat ini. Tapi masa dia belek kete aku mmg aku duduk sblh dia tgk mcm mn dia wat. 2 yg bgs bila kt wakil service base dia bleh tgk dia wat keje.Minyak pun bleh bwk dari luar.
Bila dia tkr2 @ belek ape2 aku akan tnya wat ape 2, & klu rs xperlu aku srh jgn usik biarkn aje.Stkt niw lyn kat sna ok lah. Lgpn dkt aje dgn rmh, aku ddk dkt Puchong Permai.
Tapi bila nak cliam waranti aku base gi COE, sng selalu part ade. Kat Puching 2 kdg2 xde kn tggu. Ade masa smpai 1bln kena tuggu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21359 by hooh
Replied by hooh on topic pengalaman servis kereta
Nak buat cmne kan... kesilapan manusia. Nasib baik x meletop enjin tu. Dah la bayar mahal... btul tak? :sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.222 seconds