Jenis Petrol korg guna n prestasi engine kete??

More
8 years 10 months ago #5041 by super_skalo
aku selalu isi minyak kt shell...lau br dpt gaji isi 97,da tengah2 bln isi 95...tp aku rasa sama je..xde pon perbezaan yg ketara..enjin kereta nak knocking je rasa...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #5085 by Askry
aku full tank shell 95 dari Sibu ke Kuching dlm 600km+... dah sampai destinasi masih ada 1bar balance minyak..
boleh round bandar Kuching 1 hari lagi baru isi minyak.. nice.. :woohoo:
Last edit: 8 years 10 months ago by Askry.
The following user(s) said Thank You: mr.is

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5086 by 4miR
esso ok ke?...t ak p try...

satu g, Minyak engine mana paling sesuai untuk PE kita??...SC ritu buh Mobil Semi syntetik,
tp rasa mcm nak tuka g Castrol la...=|

A Man only Cries when something happens to his car!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5092 by arfaie
esso sekarang mcm yang terbaek utk kereta aku..jimat, pikup..cubala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5103 by 4miR
orite bro tq.. t ak try

A Man only Cries when something happens to his car!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5106 by are-mad
kalau aku gune PE auto, aku gune minyk petrol esso,mobil,atau caltex ron 95, jimat ckit drpada gune petronas n shell, petronas n shell ni performance ok tp minyk kuat mungkin sbb gas die kuat, kalau xcye cube isi minyk petronas n shell bwa kete gi mane2 n buka penutup tank mesti bunyi gas/wap die kluar lagi panjang/kuat berbanding gan esso,mcm nak terbang penutup tank mase nak buka,, tuu ujikaji aku laa huhuhuhuhu, jgn ikut , ni aku nye caraa :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5277 by Syahril_Genji
kete aku,aku isi esso je...aku xtau la..maybe sebab aku memang di ajar oleh ibubapa ku yang sentiase isi esso je kot..
Ibubapa ku pernah bepesan,nk isi minyak kete,isi satu jenis minyak je,jngn campur..baru enjin tahan lama..melainkan klau terpakse..macam satu tempat tu xde minyak esso,boley la isi minyak lain..

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5295 by fakri
ada sapa2 kat sini pengguna setia Petronas x? ada yg dah cuba yg baru tu x? Primax 95 XTRA .. cuba kasi komen sket pada siap2 yg dah pnah try... :huh:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #5528 by bigpc
Ambe duk kat K.Trg.. ambe dah test ron 95/97 shell, esso & new petronas extra... tapi esso jugak best... additve lebih..memang dia (esso) bagi additive lebih...sikit x tipu... additivelah yang membantu meningkatkan prestasi kereta anda... try google jap kat tenet... apa itu additive????????... setakat ni, bagi ambe..syarikat esso saja yang mengandakan bahan additive bagi setiap pengeluaran bahan api untuk keperluan rakyat Malaysia yang bijakkk. untuk lebih kilometer dan prestasi enjin campro iafm.. rasa mcm bawak cps bro..x yah tukar enjin... petrolnya yang teramat sesuai dengan elegance campro iafm..masyuk siut.. try skli tengok..klu ron97 esso pun x boleh memberikan kesan sehebat ron 95nya... trylah ron95 untuk penjimatan berganda untuk lebih kilometer dan wang anda yang penting nya... saya cabar semua pemilik kereta nasional terutamanya pki engine 1.6 campro iafm & cps untuk try cuba guna ron95 esso pada elegance/kenderaan anda... klu berjaya... ... Beli ikan dengan tauhu,,, x try kita tak tahu...sila reply message ini tanda setuju.. lupa pesan... klu x jumpa stesen minyak esso... cari stesen mobil... klu x jumpa jgk ... cari BHP... klu x jumpa jugak cari shell... klu x jumpa jugak baru cari sendiri.................;) klu rajin nanti checklah pasukan formula 1 yang mana pakai minyak esso atau mobil...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago - 8 years 9 months ago #5606 by ewanukm
dulu gune shell V-power...mmg power...bile hrge dh naik, lagi power..hahahha..skrg dh tukar petronas primax 95 XTRA..bce kt forum lain diorg ckp ade beza power ckit..tp xtau la.aku gune sme jek..blom try jalan jauh lgi..



PE0263
Shah Alam //Kuala Terengganu
Last edit: 8 years 9 months ago by ewanukm.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #5621 by Syahril_Genji
aku stay pkai RON95 esso je...aku memang suke esso...shell ngn petronas aku kureng la...hahahaha...klau da xjumpe esso o mobil,baru aku isi jename lain...terpakse...hehehehehe...

aritu aku lalu tepi petronas nk ke esso...kt petronas ade stesen isi gas NGV untuk teksi la kan....alih-alih aku nampak terselit persona not elegance la,isi NGV....pergh....memang kayo pasang NGV.....hahahaha.....

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #5944 by RinGGoStaR
sy pakai shell 95.. kluar2 jek kete trus ajar ngan minyak 95 ni.. nak pakai 97 koyak poket.. hehe.. prestasi setakat seminggu ni ok jek la.. kne tnggu sebulan due lagi baru leh bagi kesimpulan prestasi tu.. :)

~RinGGoStaR (PE705)~
[/color][/size]
~WVG7565~BoBo~
[/color][/size]
~Brotherhood Forever~
[/color][/size]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.318 seconds