bau asap masuk dari luar..

More
7 years 4 months ago #19813 by reez89
salam, aku nk tanya, aku bru beli kereta 5 ari lepas, tpi yg pelik, mcm mne bau asap leh masuk dlm kereta sedangakn tingkap kereta da tutup n dlm acc mode.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19814 by despajero
Salam bro,
Amat jarang berlaku mslh ni,
Tp cuba check dulu kat kat tombol tempreture air cond dulu, tombol yg tengah2.
Cuba pastikan semasa aircond hidup lampu mesti menyala pada tombol tengah tu.
Kalu xmenyala, tekan tengah tombol tu utk menyalakannya, menyala adalah untuk udara xleh masuk.
Nak lg detail...tolong la baca manual...mesti ade manual rajin2 baca yea.

reez89 wrote: salam, aku nk tanya, aku bru beli kereta 5 ari lepas, tpi yg pelik, mcm mne bau asap leh masuk dlm kereta sedangakn tingkap kereta da tutup n dlm acc mode.


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19815 by reez89
Replied by reez89 on topic bau asap masuk dari luar..
memang menyala bro, tpi still leh bau asap luar..xtaw lar kt mne bocor

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19924 by adzmiration
salam bro...ce cek tingkap kc rapat betui2...pastu cam abam des ckp tombol tngh2 tu kena mnyala utk tutup udara luar masuk...kalau masih jg cek lace getah setiap tingkap kut ade yang wear & tear awal..(manufacturing defect)..

xpun kemungkinan adekah bau hangit yang bro maksudkan? kalau ye normal utk kete baru tu... ;)

kalau xleh jg komplen la p proton... hehe..

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #20002 by reez89
Replied by reez89 on topic bau asap masuk dari luar..
tq bro, da pi antr kt proton, getah pintu tu ade rosak.. tu yg bau dari luar leh masuk..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #20003 by adzmiration
ok good job..! :lol:
ade mase g wat blancing tayar juga..hon...lampu..sume check sbb bende2 ni penah ku alami mase mule2 dulu..

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.308 seconds