wynn's oil system cleaner

More
7 years 4 months ago #19962 by rozila
salam semua,

tumpang tnya na....
perlu ke buat engine flush utk kete baru?
alkisahnya, sy baru buat 2nd servis (mileage - 5160), dan pkcik SC tu kata kena cuci enjin guna minyak ni (perempuan pi servis kn... mmg pkcik SC tu jual minyak la.... :angry: ).. so pun pi angguk la... sbb x tau... hohohoho..
balik rumah menyesal la plak.... takut enjin rosak... :(
so guys, mmg perlu ke buat engine flush utk kete baru? bila sepatutnya buat engine flush? mileage?

TQ ya.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19985 by wan3076
Replied by wan3076 on topic wynn's oil system cleaner
xperlu buat pun.. kalau tgk dalam manual xperlu pun sebenarnye..

nak pakai pun xde masalah,tapi enjin baru x perlu.. sbb gerenti bersih lagi..

ikut selere la..buat setiap 10kkm pun bleh,setiap major service pun boleh..

cam sy PE dah 27k km,wat engine flush time mileage 25k aritu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19998 by rozila
Replied by rozila on topic wynn's oil system cleaner
TQ utk info...
ni la akibatnya kalau malas bca manual... dpt kete, main taram je guna... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.139 seconds