Rakyat Malaysia & Proton

More
8 years 7 months ago - 8 years 7 months ago #2840 by niccinixcol
no lah bro..mana ada emo....cuma hak kita sebagai pengguna,kita kena amek taw perkara2 sepertibegini,kita beli kereta,bukan beli beli motor kapcai yg harganya mampu sangat,beli kereta+loan+tax dan sbgainya dah mencecah ribu-ribuan tak termasuk mekap2 lah kann..so alah membeli,menang memakai...kalau ikutkan hati..nak ke bro pkai persona..semestinya ebo seben ke,subarai ke,waksegen gof ke kan....keh3...dah nie je yg kita mampu kan...so keepidap bro..no heart feeling...sory if ada sumthing wrong....just the fact of realities..think it..
:) :)

Respect Racing Rules
Last edit: 8 years 7 months ago by niccinixcol.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2848 by arfaie
Replied by arfaie on topic Rakyat Malaysia & Proton
persona ni mmg keta idaman aku since dari aku belajar..bila aku dah keja, ni la first car aku sbb aku mmg dah impikan keta ni :)

*teringat excited nya aku bila aku jumpa persona time tu still penuh ngn tape..sbb blum launch, gmbr pun ada

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2896 by kenharta
Replied by kenharta on topic Rakyat Malaysia & Proton
Keta mane yang takde problem... Kalau ada apasal orang putih cakap keta Jepun tak bagus... Nie semua mentality kita rakyat malaysia, asyik cakap keta import je bagus. Bukannya nak sokong negara sendiri. Contohnya aku ngan korang, takkan la aku nak cakap Bapa aku tak bagus, bapa korang yang bagus, tul tak?

Jadi tukar la mentality kita nie. Hari2 lalu kat workshop tak juga aku nengok keta proton kena repair dalam tu, keta M******s pun masuk gak... pernah gak jumpa H***x V**o enjin pecah... F******r drive axle pecah H***a V**c enjin kaput... Malah pomen yang aku biasa dok pegi jumpa pun cakap lebih senang nak repair keta Proton... Hanya yang aku tak puas hati, harga keta Proton jerr...

Nothing is impossible. There is always a way to solve things.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2897 by kenharta
Replied by kenharta on topic Rakyat Malaysia & Proton

arfaie wrote: org yang komplen tu jeles..sbb dia dah terbeli keta buatan laen..last2 keta proton lawa lak.mula la :evil:


Arf: I like... hihihihi

Nothing is impossible. There is always a way to solve things.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2902 by hafizharudin
Salam,

Sape tengok citer Soal Jawab kat TV3 malam rabu (5/1/2011) Tau tak motor aper brader tuh pakai untuk tour from Malaysia to London? (suppose brader tu nk keliling dunia...tapi fund tak mengizinkan). Steady jerk brader tuh blasah Modenas GT tuh :woohoo:

Sape cakap barang Malaysia x tahan lasak? :whistle:

Baru2 nih pun team rally Satria Neo S2000 launch machine baru diorg for season 2011. :woohoo:

www.bernama.com/bernama/v5/newssport.php?id=554206

So berbanggalah dengan barangan buatan Mesia nih :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2927 by arfaie
Replied by arfaie on topic Rakyat Malaysia & Proton

kenharta wrote:

arfaie wrote: org yang komplen tu jeles..sbb dia dah terbeli keta buatan laen..last2 keta proton lawa lak.mula la :evil:


Arf: I like... hihihihi


tq2 :lol:

yup..hafiz betul. mlm tu aku tgk jgk...modenas GT128 jer. tp keliling dunia

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #2948 by driqmal
Replied by driqmal on topic Rakyat Malaysia & Proton

kenharta wrote: Keta mane yang takde problem... Kalau ada apasal orang putih cakap keta Jepun tak bagus... Nie semua mentality kita rakyat malaysia, asyik cakap keta import je bagus. Bukannya nak sokong negara sendiri. Contohnya aku ngan korang, takkan la aku nak cakap Bapa aku tak bagus, bapa korang yang bagus, tul tak?

Jadi tukar la mentality kita nie. Hari2 lalu kat workshop tak juga aku nengok keta proton kena repair dalam tu, keta M******s pun masuk gak... pernah gak jumpa H***x V**o enjin pecah... F******r drive axle pecah H***a V**c enjin kaput... Malah pomen yang aku biasa dok pegi jumpa pun cakap lebih senang nak repair keta Proton... Hanya yang aku tak puas hati, harga keta Proton jerr...


kalo nk murah, jom pi bli kat UAE.. hahahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #3046 by niccinixcol

driqmal wrote:

kenharta wrote: Keta mane yang takde problem... Kalau ada apasal orang putih cakap keta Jepun tak bagus... Nie semua mentality kita rakyat malaysia, asyik cakap keta import je bagus. Bukannya nak sokong negara sendiri. Contohnya aku ngan korang, takkan la aku nak cakap Bapa aku tak bagus, bapa korang yang bagus, tul tak?

Jadi tukar la mentality kita nie. Hari2 lalu kat workshop tak juga aku nengok keta proton kena repair dalam tu, keta M******s pun masuk gak... pernah gak jumpa H***x V**o enjin pecah... F******r drive axle pecah H***a V**c enjin kaput... Malah pomen yang aku biasa dok pegi jumpa pun cakap lebih senang nak repair keta Proton... Hanya yang aku tak puas hati, harga keta Proton jerr...


kalo nk murah, jom pi bli kat UAE.. hahahaha


nak pegi uae pun tak lopeh...ptptn tak bayau lagi..ha ha ha ha :lol: :lol:

Respect Racing Rules

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #3066 by arfaie
Replied by arfaie on topic Rakyat Malaysia & Proton
haaaa kantoi...xbyar PTPTN rupanya..

kira kos nk p UAE, pastu nk beli keta, bawak balik, kos bwk balik ngn tax lg..last2 sama je mcm beli kt sini

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #3070 by hafizharudin
arfaie : ntah lagi mahal kut :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #3071 by niccinixcol
keh3x kene pk 8-9 kali..ekekekek

Respect Racing Rules

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #3115 by arfaie
Replied by arfaie on topic Rakyat Malaysia & Proton
aku tak fikir dh..mmg reject idea tu :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.216 seconds