Barang pasti untuk Proton ku

More
4 months 3 weeks ago - 4 months 2 weeks ago #24977 by MiBN95
Kat negara arab ni kalau summer suhu cecah kadang2 lebih 60’c.. ya tak salah eja.. 60’celsius..

So walaupun kat malaysia.. yg pasti ialah buang termostat enjin..

Kat malaysia waja saya pun buang.. kat sini persona saya buang.. so suhu memang tak tinggi cuma masa traffic jam saja akan normal.

Tak buang, biasanya suhu akan selalu tinggi dan pernah terjadi banyak kat persona elegance sini, tekanan coolant jadi tinggi dan radioator hose bawah akan tercabut.

Yg bagus tentang peraona ialah jika suhu enjin panas, enjin akan auto cut off.. tapi tak ok lah selalu kena overheating ni..

Attachments:
Last edit: 4 months 2 weeks ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 months 3 weeks ago #24978 by MiBN95
Replied by MiBN95 on topic Barang pasti untuk Proton ku
Dlm gambar suhu masa winter tu hari meter temperature hanpir tak naik langsung.. very cool

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.204 seconds