UPGRADE ECU

More
8 years 8 months ago #6702 by VEJAYEN
UPGRADE ECU was created by VEJAYEN
Hello! I nak tanya kalau nak upgrade ECU box, berapa huh harga???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6710 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic UPGRADE ECU
Nak upgrade ecu software ke?
Atau nak pasang unichip ke?
Atau nak tukar ecu kepada ecu yang baru?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6711 by VEJAYEN
Replied by VEJAYEN on topic UPGRADE ECU
nak tukar ecu kepada ecu yang baru

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6712 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic UPGRADE ECU
bukan tukar ecu yg lain kn.cuma tukar yg baru kan.
ade masalah ke ecu lama 2 ke.
kalu ade waranti bleh aje claim ganti baru.

Tapi kalu nak tukar yg lain 100%, rs ye xbleh kot. ecu base ye unik untuk satu2 kete 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6713 by VEJAYEN
Replied by VEJAYEN on topic UPGRADE ECU
Ada kawan I cakap, kalau elegant model 2010 belum ECU belum upgrade lagi. Bukan nak tukar, I nak upgrade saja.
macam mana?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6715 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic UPGRADE ECU
Pegi ke proton sc yg besar mcm sc negeri atau COE, ckap nak upgrade software ecu. Yg sc kecil @ ejen sc xde wat nie, mesin xde.
Dia akan check software version ecu anda, kalu perlu upgrade dia akan upgrade FOC.

Aku wat kat Proton COE. Upgrade dalam 30 minit. test setting baru ok ke x dalam 15-30 minit. So dalam 1 jam siap. Tapi masa menunggu 6 jam hehehehe.
The following user(s) said Thank You: irrahady

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6763 by Syahril_Genji
Replied by Syahril_Genji on topic UPGRADE ECU

khibrahi wrote: Pegi ke proton sc yg besar mcm sc negeri atau COE, ckap nak upgrade software ecu. Yg sc kecil @ ejen sc xde wat nie, mesin xde.
Dia akan check software version ecu anda, kalu perlu upgrade dia akan upgrade FOC.

Aku wat kat Proton COE. Upgrade dalam 30 minit. test setting baru ok ke x dalam 15-30 minit. So dalam 1 jam siap. Tapi masa menunggu 6 jam hehehehe.


berape kos klau upgrade ECU...menunggu sampai 6 jam,memang terbaik...

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6771 by arfaie
Replied by arfaie on topic UPGRADE ECU
istilah yang lebih sesuai adalah update firmware ECU..hehe.. elegance aku rasa free sbb cover by warranty. so far aku wat pun mmg free
The following user(s) said Thank You: VEJAYEN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6772 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic UPGRADE ECU
Aku ade tnya ari 2, kalu nak upgrade upah dia base ye dlm $80 aje. Tapi kalu dalam waranti foc aje.

Proton COE adalad HQ spare parts proton edar.Selalu ye semua parts ade kat sini.2 yg aku g kat sni bl claim waranti aje.Kena wat appt dulu.Dah 2x aku g.Sampai sna pkul 8 pagi dh ramai org.Dalam pkl 4@5 br kete keluar.Claim waranti mmg lmbat gler.Pasti 2 ari sabtu xleh claim waranti,service aje bleh.

Kalu service base aku pegi ejen dkt rmh aje.Xpyh wat appt pun. Pegi dalam 1jm dah siap.
The following user(s) said Thank You: VEJAYEN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6776 by danielhazmin
Replied by danielhazmin on topic UPGRADE ECU
ecu stan for what ? maaf la yerk sy tak thu sal kete2 nie
dak baru belajar ^_^

khibrahi wrote: Aku ade tnya ari 2, kalu nak upgrade upah dia base ye dlm $80 aje. Tapi kalu dalam waranti foc aje.

Proton COE adalad HQ spare parts proton edar.Selalu ye semua parts ade kat sini.2 yg aku g kat sni bl claim waranti aje.Kena wat appt dulu.Dah 2x aku g.Sampai sna pkul 8 pagi dh ramai org.Dalam pkl 4@5 br kete keluar.Claim waranti mmg lmbat gler.Pasti 2 ari sabtu xleh claim waranti,service aje bleh.

Kalu service base aku pegi ejen dkt rmh aje.Xpyh wat appt pun. Pegi dalam 1jm dah siap.


PE 745 - NCN 240

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6778 by arfaie
Replied by arfaie on topic UPGRADE ECU
Electronic Control Unit..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #6889 by AwayneTheRedDevil
Replied by AwayneTheRedDevil on topic UPGRADE ECU
Kat S'wak ada update ECU free kat SC bulan Mei lepas.
Keta rasa ok dah skang nie, pick-up manual dah xder rase cam auto..smooth.
TQ Proton SC Sri Aman.
The following user(s) said Thank You: VEJAYEN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.308 seconds