UPGRADE ECU

More
8 years 5 months ago #12184 by are-mad
Replied by are-mad on topic UPGRADE ECU
huhu, anti virus siot,,,, tp aku nak try upgrade ecu aku lah , mane tau lagi smooth

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #13140 by AkmalHisyamHizami
Replied by AkmalHisyamHizami on topic UPGRADE ECU
klau nk upgrade ECU buang speed cut bleh x..???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #13168 by arfaie
Replied by arfaie on topic UPGRADE ECU
hang p buang lapik plastik blkg throttle dulu, tgk laju ka dak :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #13173 by hans
Replied by hans on topic UPGRADE ECU
BOLEH KAH ITU MACAM?????? :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #13214 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic UPGRADE ECU
Saya ada tanye pasal topic ni masa gi buat complain kat SC hari tu, pomen tu cakap, perkara tu biasa bagi PE auto, biasa masalah ECU failure, biasa dorg reset balik ECU, takde pulak upgrede, sebab dorg tak bagi kacau warenty.....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago - 8 years 5 months ago #13221 by despajero
Replied by despajero on topic UPGRADE ECU
salam...u olls...br2 ni sy ade hantor gi servis 5k kat SC Bandar Tun Razak...saja suh check ECU firmware update....diaorg kater model keta sy(puteh) mmg dah latest update....

Opis mate sy...guna PE M-line(manual) kaler hitam...beli keta baru sket jer dr sy...br2 ni keta dia tetiba mati...pastu kena tarik masuk SC...nak kena claim tukar ECU baru(cucuk nak check bacaan pun xleh)....pelik gak keta dia baru lagik....napa ek leh jadik cenggini?....Ade faktor2 lain yg leh jadi mcm ni?....Atau ini dah mmg biasa berlaku pada persona?

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.
Last edit: 8 years 5 months ago by despajero.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 5 months ago #13237 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic UPGRADE ECU
rasanye Opis mate abg tu munkin factory defect, munkin kebetulan, ECU kat keta tu, memang tak ekok kot......

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #14855 by are-mad
Replied by are-mad on topic UPGRADE ECU
aku nye PE auto 2010 punye buatan, tp ade lg latest ke firmware ECU ni,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #15150 by loki_J
Replied by loki_J on topic UPGRADE ECU

despajero wrote: salam...u olls...br2 ni sy ade hantor gi servis 5k kat SC Bandar Tun Razak...saja suh check ECU firmware update....diaorg kater model keta sy(puteh) mmg dah latest update....

Opis mate sy...guna PE M-line(manual) kaler hitam...beli keta baru sket jer dr sy...br2 ni keta dia tetiba mati...pastu kena tarik masuk SC...nak kena claim tukar ECU baru(cucuk nak check bacaan pun xleh)....pelik gak keta dia baru lagik....napa ek leh jadik cenggini?....Ade faktor2 lain yg leh jadi mcm ni?....Atau ini dah mmg biasa berlaku pada persona?


dato des...kekadang kete baru jek beli tp da manufacture awal 2010....tu yg kekdang kite x perasan tuh...tp memang PE awal2 ECu ade problem...member sy la kan...da give up da psl ECU ...enjin2 mati...turun naik SC da...seb baik PE ku ok lagi....riso gak sbb mungkin XXXX x wat inspetion menyeluruh tuk sume PE cume 1 dalam 10 keluaran je kot...

kena gi COSE kalo ade isu berat2 ni...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #16940 by zactera
Replied by zactera on topic UPGRADE ECU
sekitar KL or Selangor kt mne korang p upgrade ECU ni?

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #16982 by Ajak1985
Replied by Ajak1985 on topic UPGRADE ECU
lau update ecu myb bole upgrade skit power tak??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #16991 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic UPGRADE ECU
kalau tau tempat boleh la recommend kat sini....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.686 seconds