UPGRADE ECU

More
8 years 7 months ago #17036 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Re: UPGRADE ECU
Aku bwk kete adek (manual) update ECU kat Proton COE, sblh kesas 2.
Masa bwk service aku suruh check ECU version, kalu ade baru lagi kasi update. Ms dpt kete balik mmg dia ade ckp dah update.
Sblm nie, kete selalu mati.Mcm idle rpm rendah. Tapi check ok aje kat 900. Tapi msk gear, lps clucth, klu xmain minyak mesti mati. Lepas update, idle rpm msh sama, tapi dah x mati. Masuk gear, lps clutch bleh jln perlahan tanpa tekan minyak. Pastu minyak adek aku ckp ade save cket.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17059 by amd
Replied by amd on topic Re: UPGRADE ECU

khibrahi wrote: Aku bwk kete adek (manual) update ECU kat Proton COE, sblh kesas 2.
Masa bwk service aku suruh check ECU version, kalu ade baru lagi kasi update. Ms dpt kete balik mmg dia ade ckp dah update.
Sblm nie, kete selalu mati.Mcm idle rpm rendah. Tapi check ok aje kat 900. Tapi msk gear, lps clucth, klu xmain minyak mesti mati. Lepas update, idle rpm msh sama, tapi dah x mati. Masuk gear, lps clutch bleh jln perlahan tanpa tekan minyak. Pastu minyak adek aku ckp ade save cket.


terbaek gak ni..
awk buat kat HQ kesas tu,kene wat appointment dl ke..?
bape lame nk tunggu die update...?? 6 jam jg ke..??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17065 by ijai
Replied by ijai on topic Re: UPGRADE ECU
bile eh buat?sy ada member kat sana,dia kate xde pn version baru lagi.bleh bg no keta?nak cek ngan die pe diaorg buat.keta saya ada mslh mcm keta adek bro gak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17089 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Re: UPGRADE ECU
ijai - Base ye yg batch awal aje yg kena update. Tapi bleh aje bwk pegi dia akan check version. Kalu ada version baru dia akan update foc kalu dlm waranti. Tapi psl enjin mati 2, suruh dia check versin ecu. Kalu dia ckp dah mmg terbaru srh aje dia buat reflash blk aje. ckp ade mmbr update ecu problem setel.Smbl 2 suruh aje dia check mgkn sbb lain kot.

amd - COE kena wat appt dulu. Dia ckp update ecu ambk 1/2 jam untuk update ecu box aje n 1/2 jam untuk dia testing kete semua ok x lps update. Dia ckp base ye dalam 1.5 jam dah siap.
Tapi kalu gi COE kena pegi awal pagi.Kaunter dia bkk pkl 7 @ 7.30 pagi. Base ye kalu wat svc aje cpt siap.kalu claim waranti mmg lmbt gler. svc n waranti org dia lain2.
Ari 2 ms update ecu saja, aku smpai kt sana pkl 8.15 pagi. Aku no. 30 dah. Pkl 2.30ptg baru siap kete. Mmg kat sna lmbt gler. Tapi bilik mennungu dia ok. ade sofa, tv, wifi, nescafe machine. Semua free.
Kalu boring nk tunggu, free shuttle bas pun ade g sunway pyramid. Cuma kena tgk waktu dia aje.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17104 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: UPGRADE ECU
selain dari COE mane lagi boleh buat upgreade ECU ni ye....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17113 by amd
Replied by amd on topic Re: UPGRADE ECU
terbaek la khibrahi...
good info..
keta bln7 2011...
tp bila start mcm ade jerk...enjin tgh running lps start..blm masuk gear..ade jerk lg...tersenguk2..blh terasa..
gear auto..mcm keras ckt..
tp compare dgn abg ipar..bln8..2011..auto gak..gear smooth gile..
tp ade prob lain plak..
huhuhu..xde yg perfect..redha je la..
nk pi update ECU sbb jerk tu.. mn tau blh hilang. hehehehe..

thanks ye khibrahi..nnt set time nk kene update gak...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17122 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic Re: UPGRADE ECU
Eyjat - Selalu nye Proton svc center hq negeri msg2 bleh wat kot. Cuba tnya kat dia.kalu yg kecik2 mmg xbleh wat.
Yg aku tau kat COE n shah alam bleh wat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17229 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: UPGRADE ECU

khibrahi wrote: Eyjat - Selalu nye Proton svc center hq negeri msg2 bleh wat kot. Cuba tnya kat dia.kalu yg kecik2 mmg xbleh wat.
Yg aku tau kat COE n shah alam bleh wat.


tu la sebab dengar dari pengalaman mamber2 semua bila gi sana mesti lama menunggu....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17310 by zactera
Replied by zactera on topic Re: UPGRADE ECU
auto sje ke blh upgrade ecu?
manual blh upgrade jgk kn?
jom pakat konvoi tahun depan same2 upgrade ECU.... :woohoo:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17315 by are-mad
Replied by are-mad on topic Re: UPGRADE ECU
aku bru je upgrade ecu ,,, ade beza dengan sebelumnye,, free xkene caj pun..
=penukaran gear auto lebih cekap terutamanya semasa memotong, tekan minyak masa nak memotong trus change gear 3,,, klau sblomnye tkn minyak mase nak memotong kdg2 terus masuk gear 2 perghh mengaum pE aku,,
=trottle respone lebih ckap,,so minyak save..
=kendalian compressor aircond cekap,, xrasa berat,, x mcm sebelumye so minyak save,,
aku isi minyak rm30 pegi dan balik batu pahat ke merlimau melaka,, dlm 220km,, minyak sampai umah ade baki lagi,,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17317 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic Re: UPGRADE ECU
best nyer bro are-mad...tp kt sarawak ssh lh benda2 upgrade nie..x gitu? :( :( :(

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17353 by are-mad
Replied by are-mad on topic Re: UPGRADE ECU
aku rasa setiap daerah SC ade alat untuk upgrade ECU ni,,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.319 seconds