UPGRADE ECU

More
8 years 7 months ago #17355 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic Re: UPGRADE ECU
hrp2 betul kta bro are-mad..nnt ade free aku g check n tanye kt SC terdkt..tq bro :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17400 by WR10
Replied by WR10 on topic Re: UPGRADE ECU

are-mad wrote: aku bru je upgrade ecu ,,, ade beza dengan sebelumnye,, free xkene caj pun..
=penukaran gear auto lebih cekap terutamanya semasa memotong, tekan minyak masa nak memotong trus change gear 3,,, klau sblomnye tkn minyak mase nak memotong kdg2 terus masuk gear 2 perghh mengaum pE aku,,
=trottle respone lebih ckap,,so minyak save..
=kendalian compressor aircond cekap,, xrasa berat,, x mcm sebelumye so minyak save,,
aku isi minyak rm30 pegi dan balik batu pahat ke merlimau melaka,, dlm 220km,, minyak sampai umah ade baki lagi,,


keta bro tahun bila ek? aku rasa mcm nk upgrade jugakla.. angkat bulan 4 aritu..masa nk potong kalau tekan kuat mesti mengaum..huhu..

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17515 by Eyjat
Replied by Eyjat on topic Re: UPGRADE ECU
Baru pas buat appointment pasal ECU ni, kalau kat KL ni kat, COE subang, SC glenmery, bukit tinggi klang ngan petaling jaya section 13........

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #17575 by WR10
Replied by WR10 on topic Re: UPGRADE ECU

Eyjat wrote: Baru pas buat appointment pasal ECU ni, kalau kat KL ni kat, COE subang, SC glenmery, bukit tinggi klang ngan petaling jaya section 13........


brader punya PE tahun bila? sbb rasa2 nk upgrade jugak ni.. ;)

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #21360 by hooh
Replied by hooh on topic Re: UPGRADE ECU
klu tahun 2011 nyer PE kna upgrade juga ke?

klu setting FC bg rendah cm tertera dlm katalog PE bleh? skg kt meter tu tulis 8.5L/km je(auto)....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #21579 by despajero
Replied by despajero on topic Re: UPGRADE ECU
Pergi jer kat mana2 SC Proton(bkn yg Authorised Dealer)....masa buat servis keta ckp jer nak upgade latest ECU irmware/software....kalu kdah latest dia mesti bgtau balik...

hooh wrote: klu tahun 2011 nyer PE kna upgrade juga ke?

klu setting FC bg rendah cm tertera dlm katalog PE bleh? skg kt meter tu tulis 8.5L/km je(auto)....


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23406 by poji@wtt3234
Replied by poji@wtt3234 on topic Re: UPGRADE ECU
salam,,, bg masalah ECU ni kita boleh kesan ke?? apa kesan ketara utk masalah ECU ni,, minat nk tau jgk,, model PE saya tahun 2010 adalah antara model terawal PE..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23407 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Re: UPGRADE ECU
wow terasa nak upgrade ecu gak.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23410 by Nubis-T
Replied by Nubis-T on topic Re: UPGRADE ECU

poji@wtt3234 wrote: salam,,, bg masalah ECU ni kita boleh kesan ke?? apa kesan ketara utk masalah ECU ni,, minat nk tau jgk,, model PE saya tahun 2010 adalah antara model terawal PE..


antara mslh yg terdapat pada ecu ni enjin tiba2 mati semasa memandu.

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23416 by poji@wtt3234
Replied by poji@wtt3234 on topic Re: UPGRADE ECU
mcm klu sy dah mula service kedai luar, adakah proton blh upgrade gak ke ECU ni??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23417 by Nubis-T
Replied by Nubis-T on topic Re: UPGRADE ECU

poji@wtt3234 wrote: mcm klu sy dah mula service kedai luar, adakah proton blh upgrade gak ke ECU ni??


Boleh..minta sc utk check error dan update ecu ni..model taun 2010 kan? kalo boleh update la once per year.. Estimated cost around RM50 - RM80

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #23426 by Louis
Replied by Louis on topic Re: UPGRADE ECU
klau yang latest model 2012 perlu x update/upgrade ECU.. tp aku dh tanye kat SC bintulu sarawa pomen tu kata klu yg
yg A/T dapat upgrade Tp klu yg M/T x dpat ugrade.. btul ke x,,?? bagi kengkawan yg dh pernah upgrade ECU.. :S

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.262 seconds