My Genetic Silver Babyz!

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #20300 by MR-MFz
Assalamualaikum kepada semua ahli kelab ni serta tabik spring pada semua otai2...kereta lom keluar lagi...hari ni atau sok salesman tue ( Man Gemok ) kata...dapat nanti den uploadkan gambar...doakan semoga semua berjalan lancar...

Go my baby go!
Tak sabar rasanya.... :laugh:

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Last edit: 6 years 3 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20325 by silverian
Replied by silverian on topic My Genetic Silver Babyz!

MR-MFz wrote: Assalamualaikum kepada semua ahli kelab ni serta tabik spring pada semua otai2...kereta lom keluar lagi...hari ni atau sok salesman tue ( Man Gemok ) kata...dapat nanti den uploadkan gambar...doakan semoga semua berjalan lancar...

Go my baby go!
Tak sabar rasanya.... :laugh:


congrate! warna apa?m line?h line?b line?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #20331 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!

silverian wrote:

MR-MFz wrote: Assalamualaikum kepada semua ahli kelab ni serta tabik spring pada semua otai2...kereta lom keluar lagi...hari ni atau sok salesman tue ( Man Gemok ) kata...dapat nanti den uploadkan gambar...doakan semoga semua berjalan lancar...

Go my baby go!
Tak sabar rasanya.... :laugh:


congrate! warna apa?m line?h line?b line?


tq2..alhamdulillah ptg td akhir keluar la kereta...genetic silver menjadi pilihan...b line jer... M dan H line dah xd stok...pas nie M dan H line takde lg di EON.. minggu lepas jumpa dgn asistance manager sales eon,M dan H line production dah stop...die org just run B line sebab permintaan masih tinggi... dan lagi satu sebab ialah mereka nak lariskan model preve...xpe lah B line pun ok...upgrade slow2...

sampai rumah dah malam...ini je gambar yg sempat di ambil... :












Sorry gambar x berapa clear..amik pakai handphone jer...

Next project :

- bodykit
- sport rim
- tinted
- fog lamp

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Attachments:
Last edit: 6 years 3 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20334 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic My Genetic Silver Babyz!
Buat sume trus esok.....
Huhuhu.....ngah smgat kan.....
Jgn tak trun MELAKA.....
aku dah doakn kete ko kuar cpat....
Hehehe....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #20335 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
hahaha...insyallah...ko doa lar lagi sume leh siap besok... :P

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Last edit: 6 years 3 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20344 by hanif394
Replied by hanif394 on topic My Genetic Silver Babyz!
xbleh trun melaka..kne out station kt pantai timur..tp xpe..bleh join org p.timur plak..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20346 by silverian
Replied by silverian on topic My Genetic Silver Babyz!
Genetic Silver!yeah..same warna...hehehehe...aku dapat M Line tu pun dah nak last kopek...H Line mmg susah nak dpt dah...kalo eon takde mungkin proton edar ada last stock..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #20365 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!

silverian wrote: Genetic Silver!yeah..same warna...hehehehe...aku dapat M Line tu pun dah nak last kopek...H Line mmg susah nak dpt dah...kalo eon takde mungkin proton edar ada last stock..


Untung la ko...cepat siikit...


Hari nie aku cuti..so awal pagi dah klua utk jalankan projek yg dirancang..8.30pg dah klua..pekena nasi lemak dulu then terus ke kedai jmode utk pasang bodikit..cett kedai tutup pulak..awal sgt kot...then terus ke kedai rim sukan... :





sampai2 jer terus ternampak ini rim :





tp rim 15"...tanya punyer tanya 16" atau 17" ada tak bentuk mcm ni...dia kata xd...call sana sini pun xd...15 pun 15 la,sok dah abis bunga tayar baru tukar 16" atau 17"...15" mmg kurang cun apetah lagi tayar tebal dan tak lowered..bedal jer...dr pakai rim besi baik lg rim ni...ape lg terus pasang...tengah2 pasang kena paw lagi centre cone..cis...amik jugak...



Proses penukaran kasut pun bermula... :)

Hasilnya :





Cun tak?hehehe...mmg tak cun kan sebab 15...tayar tebal pulak tue...pakai dulu arrr...ada sen lebih nti baru upgrade 16 atau 17...ape pun den minat bentuk dia...setel rim sukan aku terus gi wat tinted plak...tak tinted takleh...2 batu leh nampak muka aku...dgn berbekalkan voucer rm120 aku tambah sikit terus pasang... :







Laju gak die org nie wat kije...dalam 1jam lebih siap...mmg puas hati den..dgn harga berpatutan beserta 5 tahun waranty...

Setel je tinted terus ke kedai bodikit..tanya punyer tanya kena order 1minggu baru dpt dgn harga rm1150 PU full set PE bserta cat dan installation...ah lama sgt nak tunggu round kedai lain pun sama gak ada set warna hitam...silver kena book seminggu baru dpt..hrga bukak rm1030..eh murah sikit...terus aku book dan bg downpayment rm200...7 hari bekerja barang sampai...xpe la tunggu cikit...aku tgk kedai big city banyak kereta pasang bodikit...dan mmg cun workmanship dier...warna body dgn bodikit sama...puas hati...

Tak sabar tunggu bodikit...besok pasang fog lamp kat EON pulak...




Gambar baru pas balik makan sambil bawa wife dan anak2 aku pusing amik angin...hehehehe...gambar ni aku amik kat shell berenti jap buang air...anak bini aku ada dalam keta tue...nampak tak? hehehe...sekian...tunggu keluaran episode yg akan datang...oh fog lamp...oh bodikit... :cheer: :cheer: :cheer:

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Last edit: 6 years 3 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20370 by adzmiration
Keep this up bro...aku memey suke citer2 progressive mcm ni hehehehhee....cam ak pnye sude progressive tp kureng & ada yg terlupe take pic tyme upgrading kete...

amboinye bile hari baru dpt kete suda upgrade rim sukan haha... :kiss: :kiss: :kiss:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20373 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!

adzmiration wrote: Keep this up bro...aku memey suke citer2 progressive mcm ni hehehehhee....cam ak pnye sude progressive tp kureng & ada yg terlupe take pic tyme upgrading kete...

amboinye bile hari baru dpt kete suda upgrade rim sukan haha... :kiss: :kiss: :kiss:


tq2...cadangkan subforum nie saja jer...boleh imbas kembali sejarah dr awal hingga akhir...bg yg baru join nanti boleh dapat ilmu mengelak tertipu...

berkenaan rim sukan tue mmg ada bajet ckit...terus tukau...15 jer...

hari ni projek fog lamp...kul 11 pagi dah sampai eon...member aku terus pasangkan...barang2 mmg dah ada sebab aku dah order awal...ada la dalam 45minit sume siap...mmg btol PNP jer...mmg senang takyah nak wiring..sume dah ada.... so hasilnya puas hati :




Suis satu set telah di tukar...semata-mata kerana nak yg original...hasil yg baik...berbaloi-baloi...bila on fog lamp ada lampu hijau tueee...




Pandangan jauh...best2...



Pandangan dekat apabila di hidupkan suiz hijau...hehehe...sah pasni gelap sikit itu fog aku kasi nyalakan...


Tamatlah projek buat hari ini dan masa terdekat...just tunggu bodikit yg telah ditempah...minggu depan sampai kot...siap aku update...sekian wassalam...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20386 by cromers86
Replied by cromers86 on topic My Genetic Silver Babyz!

MR-MFz wrote:

adzmiration wrote: Keep this up bro...aku memey suke citer2 progressive mcm ni hehehehhee....cam ak pnye sude progressive tp kureng & ada yg terlupe take pic tyme upgrading kete...

amboinye bile hari baru dpt kete suda upgrade rim sukan haha... :kiss: :kiss: :kiss:


tq2...cadangkan subforum nie saja jer...boleh imbas kembali sejarah dr awal hingga akhir...bg yg baru join nanti boleh dapat ilmu mengelak tertipu...

berkenaan rim sukan tue mmg ada bajet ckit...terus tukau...15 jer...

hari ni projek fog lamp...kul 11 pagi dah sampai eon...member aku terus pasangkan...barang2 mmg dah ada sebab aku dah order awal...ada la dalam 45minit sume siap...mmg btol PNP jer...mmg senang takyah nak wiring..sume dah ada.... so hasilnya puas hati :




Suis satu set telah di tukar...semata-mata kerana nak yg original...hasil yg baik...berbaloi-baloi...bila on fog lamp ada lampu hijau tueee...




Pandangan jauh...best2...



Pandangan dekat apabila di hidupkan suiz hijau...hehehe...sah pasni gelap sikit itu fog aku kasi nyalakan...


Tamatlah projek buat hari ini dan masa terdekat...just tunggu bodikit yg telah ditempah...minggu depan sampai kot...siap aku update...sekian wassalam...


Bro..itu rim made in Japan ke?kaler lain ada?

\m/ \m/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #20388 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
import rim...taiwan...hehehe...japan mahal...tak mampu den...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.378 seconds