My Genetic Silver Babyz!

More
6 years 4 months ago - 6 years 4 months ago #20389 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
sambungan...

Assalamualaikum...hari ni aku masih cuti lagi...maklumlah dari hari jumaat hingga besok...5 hari...pagi2 aku dah kluar gi EON...projek?? apa lagi projek mengecat...ape yg aku cat?? ni haaa...





Sampai jer tempat cat EON dalam pukul 11pagi,mereka terus merogol kereta aku maka terbarai la handle pintu dan side mirror aku...




Rupanya nak cat ini handle dan side mirror mmg kena barai kot...aku tgk jer...tunggu punyer tunggu hasilnya...boleh tahan...




Dah sampai rumah baru aku amik gambau...huhuhu...











Hasilnya ok...pada aku cun la tue...dari warna hitam...sampai masjid tanah tetiba nak pegi kedai ekzos berdekatan dengan rumah aku...cari apa? tgk ni ha...



Sebelum...



Selepas...jeng jeng jeng...sarung pipe ekzos yg hujung tue...B line takde ini hujung...kasi angkat terus pasang...hasilnya ok la dr nampak pipe ekzos yg tak berkilat...stainless stell punyer dia kata...rembat jer...sekian citer aku yg tak seberapa ini buat hari ini...tunggu bodikit pulak...huhuhu...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Last edit: 6 years 4 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20479 by sprint69
Replied by sprint69 on topic My Genetic Silver Babyz!
salam...

bro,berape hantaran menukar kaler tu? mcm berminat lah.. lame tak proses die?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20481 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
kos nak kata mcm mn pun tak tau.aku kat melaka ni hantar cat di eon peringgit point.tokey cat tue aku kenal.so harga dia bg foc je sebab member.kalo nak aku leh tanyakan.masa dalam 2-3 jam siap dah kalau keta lain xd....

bodikit dan pasang...sport rim pun tukar tak sampai 3 minggu sebab ada masalah ckit...nti aku citer kenapa...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago - 6 years 4 months ago #20483 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
Assalamualaikum...

Hari sabtu hari tue dapat call bodikit dah sampai...ape lagi...pukul 4 ptg sampai kat kedai tue :




Aku memilih bodikit elegance gak keseluruhannya.keta famili ingat nak pakai standard jer...Front skirt,side skirt kiri dan kanan,rear skirt dan spoiler semua elegance...dapat convert B ke M line je cukup dah bg aku...










Gambar front,rear skirt dan spoiler aku x dapat nak amik sebab asyik bebual dengan brader2 kat kedai tue yg nak buat acessories jugak.tau2 dah siap jer..Hasilnya akan aku upload gambarnya...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala
Last edit: 6 years 4 months ago by MR-MFz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20484 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic My Genetic Silver Babyz!
Terbaik bro....
Terbaik!!!!!ko mmg de BOM!!!!

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20486 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
Ni gambar aku amik tadi...gelap ckit..pakai hp plak tue...

















Sorry kalau gambar kurang jelas...nanti aku upload gambar keseluruhan waktu siang...hehehe...sila komen yer atau ada idea cun cun ker...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20490 by sprint69
Replied by sprint69 on topic My Genetic Silver Babyz!
tak tau nak kate ape dah... hehehe..


*no plet tu tempah atau register biase aje?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20491 by epit
Replied by epit on topic My Genetic Silver Babyz!
1 ja aku perasan, rim hng da bertukar jadi elegance..ekekeke

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20494 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!

sprint69 wrote: tak tau nak kate ape dah... hehehe..


*no plet tu tempah atau register biase aje?


tempah...isteri saya nak sama dgn kancil...8294...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20495 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!

epit wrote: 1 ja aku perasan, rim hng da bertukar jadi elegance..ekekeke


btol...rim sebelum nie risiko tinggi kalo pakai sebab susah nak buka skru rim...mudah loose...masa pasang bodikit ari tue kena masalah nie...aku pk kalau pancit mmg susah giler nak buka sebab skru allen key ni senang sgt nak loose..apatah lg skru allen key ni pendek...lg susah gile...itu yg aku tukar...masa nak tukar rim elegance nie kat kedai tayar...4 skru loose...nasib boleh bukak...terus tukar...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20499 by adzmiration
terbaikkkkkkk...dah sampai masa masuk adjusteble @ sport spring...ngeh3 :evil:

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #20500 by MR-MFz
Replied by MR-MFz on topic My Genetic Silver Babyz!
ada hati gak nak buat...tp famili car...ingat tak kot...pakai smart jer...maybe next projek stablizer bar kot...

www.facebook.com/mfzsubzero

Dunia terpelihara akhirat dapat pahala

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.778 seconds