Kenapa saya pilih Proton Persona Elegance

More
4 weeks 18 hours ago - 3 weeks 2 days ago #24990 by MiBN95
Satunya saya ni rakyat malaysia di negara luar tunjuk semangat patriotik sikit

Kedua kereta ni tak banyak songeh, kat msia blasah buat teksi pakai ngv start 5pagi switch off 11malqm pun boleh

Ketiga kerosakan yg tak masuk akal seperti renault, citroen, volvo, ssangyong dan walaupun kereta jepun korea amerika europe lain kurang ada.. google aja ppe, cuma tak sampai 10 masaalah kecil jer

Keempat, negara ni panaih 8 bulan setahun, ekon nak kena tip top dan enjin pun kena tahan panaih.. merc dan bmw pun banyak naik tow truck musim panaehh over heat..

Kelima minyak nya jimat lah.. kereta2 lain saya 6 dan 8 cyclinders, minum banyak.. dulu minyak murah dari ayaq.. laani kat sini sama mahae mcm minyak kerajaan najib juga so.. dari rm200 seminggu baik pakai ppe ni rm40-60 ja seminggu

Keenam kereta ni kereta berjiwa hulu dan kebukitan sikit.. bubuh treatment atau octane booster ka hapa mula nak buat hal.. minyak pun pakai yg plumbum tinggi aja, depa panggil minyak adhi kat sini.. kalau pakai super atau ultra premium mula tersedut2 mcm org bukit tunggang jack d.. so sonang.. boh minyak murah, boh shell helix minyak itam boh mitsubishi atau ac delco sp3 atf, any dot 4 minyak brake.. performance lancar mcm lipas kudung..

Ketujuh.. sparepart memang mahal kat sini tapi pis aja dari msia, bukan nya tiap2 bulan nak kena salin.. kalau kena kereta lain kat sini sparepart mahae oda ebay pun sama ajaa

Nak pakai wira atau waja dah twruk sgt dah sni kena lenjan so ini dan blm ja yg ada..

Attachments:
Last edit: 3 weeks 2 days ago by fakri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.378 seconds