[Please POLL] 16" vs 17"

×

Poll: Rim 16\\\" atau 17\\\"

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #10614 by mn.afie
mn.afie created the topic: [Please POLL] 16" vs 17"
Salam Personarians,

Hurmm..sy ade terpikir nak tukar rims drpd standard rim besi kepada 16" or 17" sport rims, tp xtaw yang mane yg sesuai..sy stay kat kl tp kadang2 balik kampung kat kelantan, so senang cite sy kadang2 gune kete ni untuk long journey la..in hand cash +- trade in rim lame ade la dlm rm3k untuk bajet sport rim + tyre.. So any recommendations?

Maybe additional pros n cons of each will be good. Setakat nih, berminat ngan 17" tapi dengar cite 17" yang lightweight agak mahal. So, mmg tgh blur ni..mintak tunjuk ajar.. :lol:

Advance thank you for all reply.

Regards.
Last Edit: 6 years 3 months ago by mn.afie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #10825 by epit
epit replied the topic: Re: 16" vs 17"
kalau ikut bro punya penerangan, sy pilih 16"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #10870 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: 16" vs 17"
ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #10965 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: 16" vs 17"
17..sbb?

harga tayar yang lebih kurang sama, rim nmpk lg besar, means lagi penuh arch tayar tu lagi cantik la keta anda :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #10968 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: 16" vs 17"

arfaie wrote: 17..sbb?

harga tayar yang lebih kurang sama, rim nmpk lg besar, means lagi penuh arch tayar tu lagi cantik la keta anda :lol:


Uhuu..menarik :) tp encik arfaie, sy dgr klu nk pki 17" kne ade pakai adjustable abs..aku nih tgh xde duit nk balun sekali harung..mau kne tggu 2 bln bru dpt sauk adj abs..ke blh cari kat half cut je? N lg 1, bkn ke fc tggi n berat utk enjin? Takut jgk der memandangkn ni 1st time ade komitmen utang..hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11005 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: 16" vs 17"
Go for 16"...ringan sikit...tayar better amik 215/50...kalau susah dapat...amik 205/50....rim pattern batang straigh mcm gambr profile saya..nampak cam 17"... :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11008 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: 16" vs 17"

horizon_elegance wrote: Go for 16"...ringan sikit...tayar better amik 215/50...kalau susah dapat...amik 205/50....rim pattern batang straigh mcm gambr profile saya..nampak cam 17"... :evil:



setuju gak cmni..rim 16 nmpk 17..menarik2...aku survey lenso nye rim patern dia nmpk cm rim tu besar...tp mane nk dpt?...ni kena pusing rawang ni lepas raye.....:evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11014 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: 16" vs 17"

loki_J wrote:

horizon_elegance wrote: Go for 16"...ringan sikit...tayar better amik 215/50...kalau susah dapat...amik 205/50....rim pattern batang straigh mcm gambr profile saya..nampak cam 17"... :evil:



setuju gak cmni..rim 16 nmpk 17..menarik2...aku survey lenso nye rim patern dia nmpk cm rim tu besar...tp mane nk dpt?...ni kena pusing rawang ni lepas raye.....:evil:


lepas raye ke bro? klu sebelum xnak? boleh gi same2..keh3.. :evil: btw aku nak tanye, pe jename rim yg ringan sket ye?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11016 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: 16" vs 17"
Brand LENSO SAMURAI series jenis ringan...:evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11018 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: 16" vs 17"

horizon_elegance wrote: Brand LENSO SAMURAI series jenis ringan...:evil:


Lenso Samurai ni banyak itam ngan putih je..hurmm..kete aku kale coklat, cam x masuk je..nk cari yg itam krum ke, ok sket rasenye.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11021 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: 16" vs 17"

mn.afie wrote:

horizon_elegance wrote: Brand LENSO SAMURAI series jenis ringan...:evil:


Lenso Samurai ni banyak itam ngan putih je..hurmm..kete aku kale coklat, cam x masuk je..nk cari yg itam krum ke, ok sket rasenye.. :P


Model SC02, SC03, SC07 pun cun gak hitam crom....ataupun samurai KRU matblack/gunmetal..masuk nampak garang :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11023 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: 16" vs 17"

horizon_elegance wrote:

mn.afie wrote:

horizon_elegance wrote: Brand LENSO SAMURAI series jenis ringan...:evil:


Lenso Samurai ni banyak itam ngan putih je..hurmm..kete aku kale coklat, cam x masuk je..nk cari yg itam krum ke, ok sket rasenye.. :P


Model SC02, SC03, SC07 pun cun gak hitam crom....ataupun samurai KRU matblack/gunmetal..masuk nampak garang :evil:


klu camtu, baik aku amik Lenso Normandy.. xpn yang ni

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.284 seconds