[Please POLL] 16" vs 17"

×

Poll: Rim 16\\\" atau 17\\\"

More
6 years 3 months ago #11128 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: 16" vs 17"

mn.afie wrote:

arfaie wrote: 17..sbb?

harga tayar yang lebih kurang sama, rim nmpk lg besar, means lagi penuh arch tayar tu lagi cantik la keta anda :lol:


Uhuu..menarik :) tp encik arfaie, sy dgr klu nk pki 17" kne ade pakai adjustable abs..aku nih tgh xde duit nk balun sekali harung..mau kne tggu 2 bln bru dpt sauk adj abs..ke blh cari kat half cut je? N lg 1, bkn ke fc tggi n berat utk enjin? Takut jgk der memandangkn ni 1st time ade komitmen utang..hehe


aku pki 17, suspension standard..ok je

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11139 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
17 more bouncy.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11147 by azeotrope
azeotrope replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
tepuk dada tanya selera...
lain padang lain belalang...

ni sume preference masingĀ²...
kalo ikut aku, 16 je max... 17 corner sedap, top hilang, minyak ada kuat juga...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11148 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
betol..betol.. aku sokong... ikut selera masing2... ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11152 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"

azeotrope wrote: tepuk dada tanya selera...
lain padang lain belalang...

ni sume preference masingĀ²...
kalo ikut aku, 16 je max... 17 corner sedap, top hilang, minyak ada kuat juga...


lain padang lain belalang? wah..blalang banyak jenis ke? :P gurau2 je broo..hehee

btw yang nih applicable utk 17" light weight jugak ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11155 by limiey
limiey replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
hihihi bro, lagi banyak oner kuar $$$$$ lagi ringan la sp0rtrim tu bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11156 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"

limiey wrote: hihihi bro, lagi banyak oner kuar $$$$$ lagi ringan la sp0rtrim tu bro


aku da tgk da der..aku yg berkenan di hati..advanti 1.8k je 1 set..cam ok je..trade try stended + topap 2k dapat la sekali tayar kot..ntah le..nnt igt nak gi usha ngan bro2 otai sini..kih3 :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11162 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
waahhh..nice info kat sini utk pilih light weight sport rim n tyre with less performance loss..nampaknye macam 205/45/r17 ngan 205/50/r16 paling ngam utk mengelakkan loss performance.. nice info?

view mw to check it :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11164 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"
ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11169 by mn.afie
mn.afie replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"

fizee05 wrote: ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:


tok tok vs ting ting? :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11172 by Alfa_Dunter
Alfa_Dunter replied the topic: Re: [Please POLL] 16" vs 17"

mn.afie wrote:

fizee05 wrote: ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:


tok tok vs ting ting? :laugh:


kalau bunyi ke2-2 mcm mana lak :unsure: ...tokting tokting?? (mesti compius :silly: )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11181 by Alfa_Dunter
Alfa_Dunter replied the topic: Re: 16" vs 17"

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds