[Please POLL] 16" vs 17"

×

Poll:Rim 16\\\" atau 17\\\"

More
7 years 3 months ago #11128 by arfaie
Replied by arfaie on topic [Please POLL] 16" vs 17"

mn.afie wrote:

arfaie wrote: 17..sbb?

harga tayar yang lebih kurang sama, rim nmpk lg besar, means lagi penuh arch tayar tu lagi cantik la keta anda :lol:


Uhuu..menarik :) tp encik arfaie, sy dgr klu nk pki 17" kne ade pakai adjustable abs..aku nih tgh xde duit nk balun sekali harung..mau kne tggu 2 bln bru dpt sauk adj abs..ke blh cari kat half cut je? N lg 1, bkn ke fc tggi n berat utk enjin? Takut jgk der memandangkn ni 1st time ade komitmen utang..hehe


aku pki 17, suspension standard..ok je

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11139 by fizee05
Replied by fizee05 on topic [Please POLL] 16" vs 17"
17 more bouncy.....

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11147 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic [Please POLL] 16" vs 17"
tepuk dada tanya selera...
lain padang lain belalang...

ni sume preference masingĀ²...
kalo ikut aku, 16 je max... 17 corner sedap, top hilang, minyak ada kuat juga...

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11148 by fizee05
Replied by fizee05 on topic [Please POLL] 16" vs 17"
betol..betol.. aku sokong... ikut selera masing2... ;)
The following user(s) said Thank You: Fakhrulradhi

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11152 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic [Please POLL] 16" vs 17"

azeotrope wrote: tepuk dada tanya selera...
lain padang lain belalang...

ni sume preference masingĀ²...
kalo ikut aku, 16 je max... 17 corner sedap, top hilang, minyak ada kuat juga...


lain padang lain belalang? wah..blalang banyak jenis ke? :P gurau2 je broo..hehee

btw yang nih applicable utk 17" light weight jugak ke?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11155 by limiey
Replied by limiey on topic [Please POLL] 16" vs 17"
hihihi bro, lagi banyak oner kuar $$$$$ lagi ringan la sp0rtrim tu bro

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11156 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic [Please POLL] 16" vs 17"

limiey wrote: hihihi bro, lagi banyak oner kuar $$$$$ lagi ringan la sp0rtrim tu bro


aku da tgk da der..aku yg berkenan di hati..advanti 1.8k je 1 set..cam ok je..trade try stended + topap 2k dapat la sekali tayar kot..ntah le..nnt igt nak gi usha ngan bro2 otai sini..kih3 :evil:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11162 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic [Please POLL] 16" vs 17"
waahhh..nice info kat sini utk pilih light weight sport rim n tyre with less performance loss..nampaknye macam 205/45/r17 ngan 205/50/r16 paling ngam utk mengelakkan loss performance.. nice info?

view mw to check it :)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11164 by fizee05
Replied by fizee05 on topic [Please POLL] 16" vs 17"
ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11169 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic [Please POLL] 16" vs 17"

fizee05 wrote: ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:


tok tok vs ting ting? :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11172 by Alfa_Dunter

mn.afie wrote:

fizee05 wrote: ari tu ada sembang dgn membe(pomen gak la), klu nk beli rim taiwan, dia kater la jentik2 dlu rim tu dlu.. klu bunyi tok tok(bunyik kasar), ada tahan sket b`banding dgn bunyik ting ting(bunyik nyaring)... klu terjun potholes kebarangkalian rim nk patah tu kurang la.. mgkn sebab campuran aloi+keluli ada ok sket.... betol ke... :silly:


tok tok vs ting ting? :laugh:


kalau bunyi ke2-2 mcm mana lak :unsure: ...tokting tokting?? (mesti compius :silly: )

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #11181 by Alfa_Dunter

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.398 seconds