[Please POLL] 16" vs 17"

×

Poll: Rim 16\\\" atau 17\\\"

More
9 years 6 months ago #11191 by mn.afie

limiey wrote:

mn.afie wrote:

limiey wrote: aku mmg lebih kat 17" pn..just nak tanye opinion..so aku xkan rase menyesal kemudian hari..wakakakkaa..

bole jer pakai 17", aku pn mengidam gak nak pakai, tp..... :( jalan kat melaka ni tetiba je ada lobang, huh tobat aku nk pakai 17", tp... ni mcm ngah gatal2 tengok sportrim kt kdai :evil:


ahaa..taw pn..ehehehe..aku nk gi tgk sport rim gak ni..tp maybe 2 minggu lps raye kot..mcm x sempat je nk gi sblm raye..igt nk gi minggu ni, tgk2 bersepah email shoot aku hari nih..celaka punye colleague, backstab aku!!!! :angry: :angry: :angry: :angry:


:evil: :evil: :evil: xkn lak 2mggu pas raya, hehehe ayat membakar ckt2 ni :lol: :lol:


ades..terpakse gak 2 minggu lepas raye..1st week lps raye aku out station Phuket..lagi kering la aku sblm dapat merase sport rim.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11196 by epit
Replied by epit on topic Re: 16" vs 17"

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Huhu spring masih asal dan dipotong sikit, absorber pulak custom kasi keras tuk elak kan berayun time agresif koner, al maklum Batu Feringghi jalan banyak koner.. Ngeee~~ Tapi semua custom dan try error sendiri, sebab nak beli adjustable x mampu :blush: :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago - 9 years 6 months ago #11197 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: 16" vs 17"

epit wrote:

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Huhu spring masih asal dan dipotong sikit, absorber pulak custom kasi keras tuk elak kan berayun time agresif koner, al maklum Batu Feringghi jalan banyak koner.. Ngeee~~ Tapi semua custom dan try error sendiri, sebab nak beli adjustable x mampu :blush: :(


epit, ko dok area mane? senang2 mai lepak minum skli,,blh bual2 panjang..hehee

btw epit, ko punye tint tu VLT brpe? 35% ke? gelap semacam je aku tgk..
Last edit: 9 years 6 months ago by mn.afie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11200 by epit
Replied by epit on topic Re: 16" vs 17"

mn.afie wrote:

epit wrote:

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Huhu spring masih asal dan dipotong sikit, absorber pulak custom kasi keras tuk elak kan berayun time agresif koner, al maklum Batu Feringghi jalan banyak koner.. Ngeee~~ Tapi semua custom dan try error sendiri, sebab nak beli adjustable x mampu :blush: :(


epit, ko dok area mane? senang2 mai lepak minum skli,,blh bual2 panjang..hehee

btw epit, ko punye tint tu VLT brpe? 35% ke? gelap semacam je aku tgk..

- Bole2 nanti roger den , den dok penang, mai penang roger2 naa geng :)
- err 35% bro, aku rasa x gelap, mungkin cahaya langit tu kot nmpak gitu. Sebab hari tu lalu rodblock JPJ, depa kata ok lagi ni hehe seb baik phew~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11202 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: 16" vs 17"
keh3...cun2..aku pun tgh usha nak masuk 35% ni..60% light gile bro..btw, ko pakai brand pe? price +- brpe ye?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11203 by epit
Replied by epit on topic Re: 16" vs 17"

mn.afie wrote: keh3...cun2..aku pun tgh usha nak masuk 35% ni..60% light gile bro..btw, ko pakai brand pe? price +- brpe ye?

eh silap, aku silap bagi persen lepas baca betul2 posting hng ni :laugh: aku punya tu lite ja bro, x gelap sgt :blush: , maksud hng brand tinted tu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11204 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: 16" vs 17"
ah..lite je ke? hehhee...ok2, saje je tanye..ye, brand tinted tu pakai pe ye?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11207 by epit
Replied by epit on topic Re: 16" vs 17"

mn.afie wrote: ah..lite je ke? hehhee...ok2, saje je tanye..ye, brand tinted tu pakai pe ye?

err brand cap Bestcool huhu aku rasa cap ayam tinted tu :sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11212 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: 16" vs 17"
aik ni bab tinted berapa inci ke rim berapa inci :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11214 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: 16" vs 17"

arfaie wrote: aik ni bab tinted berapa inci ke rim berapa inci :lol:


ahhh...dah ter-rojak lak..hahahaa :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11216 by Alfa_Dunter
Replied by Alfa_Dunter on topic Re: 16" vs 17"

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote:

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Huhu spring masih asal dan dipotong sikit, absorber pulak custom kasi keras tuk elak kan berayun time agresif koner, al maklum Batu Feringghi jalan banyak koner.. Ngeee~~ Tapi semua custom dan try error sendiri, sebab nak beli adjustable x mampu :blush: :(


epit, ko dok area mane? senang2 mai lepak minum skli,,blh bual2 panjang..hehee

btw epit, ko punye tint tu VLT brpe? 35% ke? gelap semacam je aku tgk..

- Bole2 nanti roger den , den dok penang, mai penang roger2 naa geng :)
- err 35% bro, aku rasa x gelap, mungkin cahaya langit tu kot nmpak gitu. Sebab hari tu lalu rodblock JPJ, depa kata ok lagi ni hehe seb baik phew~


spring potong bnyak mana lak? pastu absorber tu custom kasi keras tu mcm mana.. tak faham.. hehe biasala bdk baru nk belajaq... total potong spring ngan kasi custom tu brapa hingget? :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 6 months ago #11217 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Re: 16" vs 17"

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote:

epit wrote:

Alfa_Dunter wrote:

epit wrote:

mn.afie wrote: ahaa.. +1 to 16"..payah sbb xde function poll kat forum ni :P

btw epit, rim ko tu 16 ke 17?

sy pkai rim kecik ja 16" tapi lebar tyre 215
- tu la, x kan lepas raya kot bro hehehe :)


mr epit : pakai Rim 16, tayar lebar 215.. spring asal ker @ ada tukar ke sport spring @ adjustable?

Huhu spring masih asal dan dipotong sikit, absorber pulak custom kasi keras tuk elak kan berayun time agresif koner, al maklum Batu Feringghi jalan banyak koner.. Ngeee~~ Tapi semua custom dan try error sendiri, sebab nak beli adjustable x mampu :blush: :(


epit, ko dok area mane? senang2 mai lepak minum skli,,blh bual2 panjang..hehee

btw epit, ko punye tint tu VLT brpe? 35% ke? gelap semacam je aku tgk..

- Bole2 nanti roger den , den dok penang, mai penang roger2 naa geng :)
- err 35% bro, aku rasa x gelap, mungkin cahaya langit tu kot nmpak gitu. Sebab hari tu lalu rodblock JPJ, depa kata ok lagi ni hehe seb baik phew~


spring potong bnyak mana lak? pastu absorber tu custom kasi keras tu mcm mana.. tak faham.. hehe biasala bdk baru nk belajaq... total potong spring ngan kasi custom tu brapa hingget? :)


setau aku xleh potong lebih 35mm..tu yg aku confirm..tp pe pn kite tggu la epit nih kawab..hehee

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.390 seconds