Share gambar Rim korang

More
10 years 1 month ago #3970 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic Share gambar Rim korang

4g9xtuner wrote: gomen nie hidup krn utang la...tak kaya2 pun huhu


utang bkn takat keliling pinggang, blh pusing 2 kali lg.... =] huhu...
ade duit, smua jd.... =]

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3974 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
holla...parah ckit

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago - 10 years 1 month ago #3981 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic Share gambar Rim korang
mau tukar rim lah............ =p
~hulurkan tgn ringankan beban~
hehe..

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::
Last edit: 10 years 1 month ago by miss jaja.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3990 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
rim ape?swap ke?

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3998 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic Share gambar Rim korang

4g9xtuner wrote: rim ape?swap ke?



mau yg baru.... tp modal berlari ke langit..... hahaha~

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4006 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang

miss jaja wrote:

4g9xtuner wrote: rim ape?swap ke?



mau yg baru.... tp modal berlari ke langit..... hahaha~



yeke...plak...ingat nk tukar je rim...asyik spinn je...tayar pun dh nampak benang

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4010 by little_nicky

ridz wrote:

little_nicky wrote: wahhhhh............terbaek tu..............1bar daily............scramble plak baper bar?????huhuhuhuhuhuuh


daily set 0.8 bar jer...mana ader laju kete aku..sesedap nak memotong jer time balik kg


0.8bar pon..............mana le kami nak tanding ketika kalau konvoi bersama sama..............bagaikan langit ngan bumi tu.............

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4035 by ridz
Replied by ridz on topic Share gambar Rim korang

little_nicky wrote:

ridz wrote:

little_nicky wrote: wahhhhh............terbaek tu..............1bar daily............scramble plak baper bar?????huhuhuhuhuhuuh


daily set 0.8 bar jer...mana ader laju kete aku..sesedap nak memotong jer time balik kg


0.8bar pon..............mana le kami nak tanding ketika kalau konvoi bersama sama..............bagaikan langit ngan bumi tu.............


time konvoi aku dok belakang skali...mana ader kuat nak dibanding ngan GSR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4064 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang

ridz wrote:

little_nicky wrote:

ridz wrote:

little_nicky wrote: wahhhhh............terbaek tu..............1bar daily............scramble plak baper bar?????huhuhuhuhuhuuh


daily set 0.8 bar jer...mana ader laju kete aku..sesedap nak memotong jer time balik kg


0.8bar pon..............mana le kami nak tanding ketika kalau konvoi bersama sama..............bagaikan langit ngan bumi tu.............


time konvoi aku dok belakang skali...mana ader kuat nak dibanding ngan GSR


ye dok ni??

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4084 by deen
Replied by deen on topic Share gambar Rim korang

little_nicky wrote: aku tolong sekadar yg mampu..........aku pon tatau sgt tech.............tapi apa yg aku dah rasa.............

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine-dier tak lari.........cuma dier tak dpt tampung bebanan bile meLOWEREDkan kete............dimana sepatutnye position driveshaft tu adalah menegak dan ada ruang skeet utk clearence supaya keselesaan dpt dirasa diketika memandu...........so ada cara nak atasi driveshaft kong cepat nieh.............tukar yg aftermarket punya...........mmg dah dicipta khas mengikut kesesuaian gravity kereta...........tapi nak carik aftermarket driveshaft susah..............cara yg lepbey mudah..........bawak ke mechine shop...........mintak depa yg buatkan utk kita............

2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?- iye...........

3) FC akan lagi byk-iye gak


Thanks brother Nicky untuk penjelasan itu mmg berguna, so in summary if nak tukar tayar besar i.e, 17" wajib tukat absorber and spring lah kan and setting maybe ke `hard' untuk tampung berat engine and berat penumpang, adakah betul?

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4104 by ridz
Replied by ridz on topic Share gambar Rim korang

deen wrote:

little_nicky wrote: aku tolong sekadar yg mampu..........aku pon tatau sgt tech.............tapi apa yg aku dah rasa.............

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine-dier tak lari.........cuma dier tak dpt tampung bebanan bile meLOWEREDkan kete............dimana sepatutnye position driveshaft tu adalah menegak dan ada ruang skeet utk clearence supaya keselesaan dpt dirasa diketika memandu...........so ada cara nak atasi driveshaft kong cepat nieh.............tukar yg aftermarket punya...........mmg dah dicipta khas mengikut kesesuaian gravity kereta...........tapi nak carik aftermarket driveshaft susah..............cara yg lepbey mudah..........bawak ke mechine shop...........mintak depa yg buatkan utk kita............

2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?- iye...........

3) FC akan lagi byk-iye gak


Thanks brother Nicky untuk penjelasan itu mmg berguna, so in summary if nak tukar tayar besar i.e, 17" wajib tukat absorber and spring lah kan and setting maybe ke `hard' untuk tampung berat engine and berat penumpang, adakah betul?


kalau pakai rim 17...bila bumping tayar akan kena kat skru ikat bumper belakang...sebab tayar dah lebar..kena pakai adj...tp tak leh lowerd sangat akan kena jugak nanti..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #4115 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
pakai tayar rim kecik2 je...tayar mahal sekrang nie

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.278 seconds