Share gambar Rim korang

More
10 years 1 month ago #3631 by deen
Replied by deen on topic Share gambar Rim korang
aku nak tanya technical sket...if let say aku nak tukar rim 17" adakah diwajibkan tukar absorber atau tidak, antara komen yang aku dapat dari orang lain ade kemungkinan perkara ini akan berlaku if tak tukar absorber

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine
2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?
3) FC akan lagi byk

mohon penjelasan terperinci dari brother2

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3633 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
saya teknikal fail ckit...otai boleh tolong jawabkan

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3636 by little_nicky
aku tolong sekadar yg mampu..........aku pon tatau sgt tech.............tapi apa yg aku dah rasa.............

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine-dier tak lari.........cuma dier tak dpt tampung bebanan bile meLOWEREDkan kete............dimana sepatutnye position driveshaft tu adalah menegak dan ada ruang skeet utk clearence supaya keselesaan dpt dirasa diketika memandu...........so ada cara nak atasi driveshaft kong cepat nieh.............tukar yg aftermarket punya...........mmg dah dicipta khas mengikut kesesuaian gravity kereta...........tapi nak carik aftermarket driveshaft susah..............cara yg lepbey mudah..........bawak ke mechine shop...........mintak depa yg buatkan utk kita............

2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?- iye...........

3) FC akan lagi byk-iye gak
The following user(s) said Thank You: chot_88

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3642 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
jawapan mantap hehe

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3658 by ridz
Replied by ridz on topic Share gambar Rim korang

4g9xtuner wrote:

ridz wrote:

4g9xtuner wrote: aku pakai rim 17...tapi tarik gear rasa singkat sangat...kena tokar rim besar lak


ratio gear 4.8 memang la rase singkat...kita orang boleh tarik rpm 6.5k je...hang boleh tarik sampai 9k...


tarik sampai 9 pun rasa singkat sangat...kalo tukar rim besar bleh counter topspeed tak?


lama2 nanti biasa la tu...macam aku gak..kena berlatih masuk gear cepat sikit...huhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3659 by ridz
Replied by ridz on topic Share gambar Rim korang

little_nicky wrote: aku tolong sekadar yg mampu..........aku pon tatau sgt tech.............tapi apa yg aku dah rasa.............

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine-dier tak lari.........cuma dier tak dpt tampung bebanan bile meLOWEREDkan kete............dimana sepatutnye position driveshaft tu adalah menegak dan ada ruang skeet utk clearence supaya keselesaan dpt dirasa diketika memandu...........so ada cara nak atasi driveshaft kong cepat nieh.............tukar yg aftermarket punya...........mmg dah dicipta khas mengikut kesesuaian gravity kereta...........tapi nak carik aftermarket driveshaft susah..............cara yg lepbey mudah..........bawak ke mechine shop...........mintak depa yg buatkan utk kita............

2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?- iye...........

3) FC akan lagi byk-iye gak


custom kat mechine shop mau dekat 1k tuk 2 batang tu...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3668 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang

ridz wrote:

4g9xtuner wrote:

ridz wrote:

4g9xtuner wrote: aku pakai rim 17...tapi tarik gear rasa singkat sangat...kena tokar rim besar lak


ratio gear 4.8 memang la rase singkat...kita orang boleh tarik rpm 6.5k je...hang boleh tarik sampai 9k...


tarik sampai 9 pun rasa singkat sangat...kalo tukar rim besar bleh counter topspeed tak?


lama2 nanti biasa la tu...macam aku gak..kena berlatih masuk gear cepat sikit...huhuhu


tula...ambik masa la...kadang terrr spin...gear 1 dan 2 masih spinn setempat

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3686 by little_nicky

ridz wrote:

little_nicky wrote: aku tolong sekadar yg mampu..........aku pon tatau sgt tech.............tapi apa yg aku dah rasa.............

1) Drive shaft akan `lari' pada masa akan datang mungkin sebab tak dpt nak tampung berat engine-dier tak lari.........cuma dier tak dpt tampung bebanan bile meLOWEREDkan kete............dimana sepatutnye position driveshaft tu adalah menegak dan ada ruang skeet utk clearence supaya keselesaan dpt dirasa diketika memandu...........so ada cara nak atasi driveshaft kong cepat nieh.............tukar yg aftermarket punya...........mmg dah dicipta khas mengikut kesesuaian gravity kereta...........tapi nak carik aftermarket driveshaft susah..............cara yg lepbey mudah..........bawak ke mechine shop...........mintak depa yg buatkan utk kita............

2) Akan beri kesan kepada TOPSPEED or TORQUE?- iye...........

3) FC akan lagi byk-iye gak


custom kat mechine shop mau dekat 1k tuk 2 batang tu...


btol.............sapa yg serious utk go for dat..............bole je...........mcm saudara ridz gak.............belakang bumper ada intercooler.............huhuhuhuuhhu...........so dah tentu saudara serious mengBOTkan campro tu kan kan kan........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3691 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
tahap ektreme nie...dia layan 1bar sekarang

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3697 by little_nicky
wahhhhh............terbaek tu..............1bar daily............scramble plak baper bar?????huhuhuhuhuhuuh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3703 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Share gambar Rim korang
dia bleh pegi selaju hembusan nafas ekeke

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 month ago #3751 by ridz
Replied by ridz on topic Share gambar Rim korang

little_nicky wrote: wahhhhh............terbaek tu..............1bar daily............scramble plak baper bar?????huhuhuhuhuhuuh


daily set 0.8 bar jer...mana ader laju kete aku..sesedap nak memotong jer time balik kg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.248 seconds