roda, absorber or brake?

More
6 years 2 months ago #13434 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
ko try lepas handbrake..pastu enjut. bunyi dak? buat kt tempat rata yer :lol:

kalau tak bunyi, maknanya punca bunyi dari brake drum blkg la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13443 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: roda, absorber or brake?

arfaie wrote: ko try lepas handbrake..pastu enjut. bunyi dak? buat kt tempat rata yer :lol:

kalau tak bunyi, maknanya punca bunyi dari brake drum blkg la..


pg td sebelum g opis cm x bunyi lak..tp sbb da lmbt g keje x tgk alert sgt..nnti bile free check n update... :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13568 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
haha pelan2 check :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13570 by zakwan
zakwan replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
Tpkan aku rasa kalau ada bunyi cm 2 pnca dia adalh spring yg bgesel pd absober,mslh ni slalu td bl kt tkr sport spring...itu normal jd sbb mgkn permukaan absober xsma dgn gelung spring..ada stgah kdai yg btl2 teliti akn perkra ni akn mggunakn sarung getah dihjung spring utk mgelakkn dr bunyi2 cm ni...
Ni aku punye pendpt la sbb pnh jg try tnye kat bengkel n penh jg praktik bnda ni pd kereta lama dl..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13576 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: roda, absorber or brake?

zakwan wrote: Tpkan aku rasa kalau ada bunyi cm 2 pnca dia adalh spring yg bgesel pd absober,mslh ni slalu td bl kt tkr sport spring...itu normal jd sbb mgkn permukaan absober xsma dgn gelung spring..ada stgah kdai yg btl2 teliti akn perkra ni akn mggunakn sarung getah dihjung spring utk mgelakkn dr bunyi2 cm ni...
Ni aku punye pendpt la sbb pnh jg try tnye kat bengkel n penh jg praktik bnda ni pd kereta lama dl..



mase aku tukar spring tu..dia pakai balik getah dari spring lama apply kt spring baru...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13690 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: roda, absorber or brake?

zakwan wrote: Tpkan aku rasa kalau ada bunyi cm 2 pnca dia adalh spring yg bgesel pd absober,mslh ni slalu td bl kt tkr sport spring...itu normal jd sbb mgkn permukaan absober xsma dgn gelung spring..ada stgah kdai yg btl2 teliti akn perkra ni akn mggunakn sarung getah dihjung spring utk mgelakkn dr bunyi2 cm ni...
Ni aku punye pendpt la sbb pnh jg try tnye kat bengkel n penh jg praktik bnda ni pd kereta lama dl..


maksud ko absorber cap tu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 months ago #13691 by zakwan
zakwan replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
Bkn cap,tp kat gelung spring 2 die mskkan plastk kat hjung die...kat blh ats ngn bwh...nanti kalau ada gmbr aku uploadkn k...aku try cri gmbr dl

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #15390 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
bunyik kt drum brek plak.. krik krik.... time brake je bunyi. klu nk berenti pki handbrake x bunyik plak... esok nk g SC, g check... aduss :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 9 months ago #23693 by luqi
luqi replied the topic: Re: roda, absorber or brake?
Assalam, nak tanya pasal bunyi cengkerik tu, dah ade solution ke? dah mati kutu fikir mcm mane nak hilangkan bunyi tu..kalau sape2 yg tau share la ye :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.247 seconds