Adjustable apa korang pakai ?

More
9 years 6 months ago #10300 by harith keWciK
(sowy menyampuk)mmbe aq ckap pkai jenama improve pon ok gak,,x keras sgt,,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 1 month ago #17968 by VortexElegance99
HotBits DT1 Fully Adjustable Hi Lo Soft Hard<<--ade tak member2 suma pakai adjustable nie? bre harga ni? .....

PLEASE....NAK BLI DLM MASA TERDEKAT NIE.. ;) ;) ;)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 3 days ago #19112 by wan3076
Aku pakai adjustable HWL Hi-Lo.. Siap pasang 1.2k..
Spring rate 6k dpn 4k blakang-- still comfort lagi utk pe..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #19559 by hafriz
aku nak tukar adjustable since nak tukar rim 17... tapi tgh terfikir
takut effect comfort.. so brand ape berbaloi... ? gap? apm? kyb? tien?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #19560 by Auskywalker

hafriz wrote: aku nak tukar adjustable since nak tukar rim 17... tapi tgh terfikir
takut effect comfort.. so brand ape berbaloi... ? gap? apm? kyb? tien?



lau byk duit amik tein....hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #19568 by hafriz

Auskywalker wrote:

hafriz wrote: aku nak tukar adjustable since nak tukar rim 17... tapi tgh terfikir
takut effect comfort.. so brand ape berbaloi... ? gap? apm? kyb? tien?



lau byk duit amik tein....hehehe


takut mahal tapi tak berbaloi...
kekadang benda murah tapi kualiti mantop...

aku first time tukar suspension kereta ni.. tu tak tahu apa2.. kekeke.. aku nak recoil rate sama mcm absober ori.
aku carik online.. kayaba ada.. apm.. tapi tak tahu mcm mana nak beli..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #19597 by Wan6753
klau nak comfort, better pkai sport spring jer..kete lowered n smart :)
tapi kalau offset rim tak cun or kete mmg selalu bawak ramai passenger, akan timbul sagat menyagat pulak..lg pening :S
klau nak supeb handling & masa yang same kete pun smart, sarung je adjustable terus..tapi terpaksa sacrifice comfort r.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 11 months ago #19599 by Auskywalker

Wan6753 wrote: klau nak comfort, better pkai sport spring jer..kete lowered n smart :)
tapi kalau offset rim tak cun or kete mmg selalu bawak ramai passenger, akan timbul sagat menyagat pulak..lg pening :S
klau nak supeb handling & masa yang same kete pun smart, sarung je adjustable terus..tapi terpaksa sacrifice comfort r.. :P



lumrah la tu...



mcm juga penjimatan bhn api dgn kelajuan...


lau nk mesti salah satu mesti dikorbankan....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #21251 by JibekDaGreat
nak tanye.,ade tak sesape yg pakai improve nyer adjustable.,kalau ade.,review sikit camne performance.,maksudnye keras sgt ke atau tak bape keras n still ade comfort..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #21344 by epit
Replied by epit on topic Adjustable apa korang pakai ?

JibekDaGreat wrote: nak tanye.,ade tak sesape yg pakai improve nyer adjustable.,kalau ade.,review sikit camne performance.,maksudnye keras sgt ke atau tak bape keras n still ade comfort..

x nak keras, amik spring rate 6k dpan 4k belakang...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 7 months ago #21348 by JibekDaGreat

epit wrote:

JibekDaGreat wrote: nak tanye.,ade tak sesape yg pakai improve nyer adjustable.,kalau ade.,review sikit camne performance.,maksudnye keras sgt ke atau tak bape keras n still ade comfort..

x nak keras, amik spring rate 6k dpan 4k belakang...


oic.,tapi xkisah ape brand pon ke bro.,yg penting guna setting tu jela.,atau setting yg bro bg tu tok certain brand sahaja..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #23056 by AFIKRI
Aku pakai mines je rm 850. Ok jgk tp ketahanan dia bergantung pada carakau pakai la. Tapi klau ada duit baik ambik gap lagi baik. Mines skrg qualiti dia dah tak elok dah. Pakai x sampai stahun dah bunyi mcm2. Aku pun tgh cari absorber lain ni, klau ada sapa nak adjustable aku boleh swap. aku nk cari yg standart balik. Topup kat aku 300

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.237 seconds