Brake pad

More
7 years 10 months ago #3568 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Brake pad

ridz wrote:

4g9xtuner wrote:

ridz wrote:

zactera wrote:

ridz wrote:

zactera wrote: kedai mana tu bro?murah dh tue...


kat sparepart PJ...dkt ngan balai polis PJ


nama kedai bro...nk p usha ni :woohoo:


kedai Bay Brothers...kalau dari traffic light depan balai tu ko terus je masuk kiri...nanti jumpe kedai spare part belah kanan...kedai dia yang hujung sekali


keta abam otai kena cengkaman yang kukuh hehe


mana ade otai...


awak pakai keta lama dari saya kira otai la selok belok keta nie

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3569 by ridz
Replied by ridz on topic Brake pad
tak semestinya gitu...kira senior la...awak pun senior jugak...hehehe...tahun beranak kete sama jer...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3572 by super_skalo
Replied by super_skalo on topic Brake pad
bendix metal king titanium pun baru 500c jer...kalau kat PJ boleh dpt rm 100 tuk depan...rm 90 tuk belakang...

bendix genaral CT titanium 450c...dpn rm 90...belakang rm 80..

brek depan persona aku pakai twin pot depan...aku pakai bendix metal king titanium depan n belakang...yang depan twin pot punya rm 100....


twin pot dr model apa tu bro..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3573 by ridz
Replied by ridz on topic Brake pad

super_skalo wrote: bendix metal king titanium pun baru 500c jer...kalau kat PJ boleh dpt rm 100 tuk depan...rm 90 tuk belakang...

bendix genaral CT titanium 450c...dpn rm 90...belakang rm 80..

brek depan persona aku pakai twin pot depan...aku pakai bendix metal king titanium depan n belakang...yang depan twin pot punya rm 100....


twin pot dr model apa tu bro..


dari model eterna twin turbo...sama macam org pakai kat wira...aku pakai nuckle waja...kalau tak kena amik skali ngan lower arm

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3575 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Brake pad
aku nyer brake tak cekam la...ape problemnye?pakai std caliper persona depan dan belakang...servo pump pakai cj4a punya barang?

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3580 by deen
Replied by deen on topic Brake pad

ridz wrote:

super_skalo wrote: bendix metal king titanium pun baru 500c jer...kalau kat PJ boleh dpt rm 100 tuk depan...rm 90 tuk belakang...

bendix genaral CT titanium 450c...dpn rm 90...belakang rm 80..

brek depan persona aku pakai twin pot depan...aku pakai bendix metal king titanium depan n belakang...yang depan twin pot punya rm 100....


twin pot dr model apa tu bro..


dari model eterna twin turbo...sama macam org pakai kat wira...aku pakai nuckle waja...kalau tak kena amik skali ngan lower arm


aku nak tanye if aku convet rear brake system ak ke Plug-N-Play Gen-2 ok ke? ade idea tak mane nak dpt? n upah pasang skali?

brother ridz, kedai brake pad tu kat PJ ek? cun ah boleh pegi alang2 dekat rumah

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #3657 by ridz
Replied by ridz on topic Brake pad

deen wrote:

ridz wrote:

super_skalo wrote: bendix metal king titanium pun baru 500c jer...kalau kat PJ boleh dpt rm 100 tuk depan...rm 90 tuk belakang...

bendix genaral CT titanium 450c...dpn rm 90...belakang rm 80..

brek depan persona aku pakai twin pot depan...aku pakai bendix metal king titanium depan n belakang...yang depan twin pot punya rm 100....


twin pot dr model apa tu bro..


dari model eterna twin turbo...sama macam org pakai kat wira...aku pakai nuckle waja...kalau tak kena amik skali ngan lower arm


aku nak tanye if aku convet rear brake system ak ke Plug-N-Play Gen-2 ok ke? ade idea tak mane nak dpt? n upah pasang skali?

brother ridz, kedai brake pad tu kat PJ ek? cun ah boleh pegi alang2 dekat rumah


aku pun pakai yg gen 2 kat belakang...sama jer ngan persona

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #4128 by ganaz30
Replied by ganaz30 on topic Brake pad
aku x pasti ada mention ke x lam thread ni since byk sgt nak check <- malas

brake pad kalau dia rosakkan wheel disc dia void warranty kalau brake pad x ori. so~ kalau nak pakai yg proton x approve, korang jgn bg depa check kalau x depa rekod lak, n kalau ada wheel disc calar, tukar balik brake pad sebelum complain.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #4173 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic Brake pad
hurmmmm.... cam tu ekkk!!!... :blink:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #4186 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Brake pad
holas

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #17138 by are-mad
Replied by are-mad on topic Brake pad
aku pun nak beli brake pad jenama bendix ni,, tp aku xtau nak ambik yg mane satu,,
kalau aku tukar yang belakang saja ok x, atau dua2, janji xda hbuk sangt n brek mantap baru confident, n jangan macam yg asal

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #17678 by khairil
Replied by khairil on topic Brake pad
salam, citer pasal brakepad ni kan, sesapa tolong la aku nih.. brake aku bunyi gesel citcitcit sepanjang jln, kuat lak tu.. aku dh g SC dulu2, x settle gak.. makin lame makin kuat.. sampai aku x tahan, aku dh wat skim disc, pon x ilang gak bunyi nye.. ape aku nk wat skrg ni.. tlg la aku.. tulunnnnn...

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.345 seconds