Brake pad

More
5 years 11 months ago #17679 by malyadayada
malyadayada replied the topic: Re: Brake pad
le saya punya check brake pad sudah nipis tukau brake pad settle....
xdak bunyi citcitcit..
pegi mana2 bengkel minta tolong check brake pad tebal ke nipis lagi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #17683 by khairil
khairil replied the topic: Re: Brake pad
dulu aku dh tukar pad tu, tahan dua tiga buln pastu skrg ni die tgh menggila.. kow2 bunyi..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #17702 by WR10
WR10 replied the topic: Re: Brake pad

ridz wrote:

super_skalo wrote: bendix metal king titanium pun baru 500c jer...kalau kat PJ boleh dpt rm 100 tuk depan...rm 90 tuk belakang...

bendix genaral CT titanium 450c...dpn rm 90...belakang rm 80..

brek depan persona aku pakai twin pot depan...aku pakai bendix metal king titanium depan n belakang...yang depan twin pot punya rm 100....


twin pot dr model apa tu bro..


dari model eterna twin turbo...sama macam org pakai kat wira...aku pakai nuckle waja...kalau tak kena amik skali ngan lower arm


ada org offer brake evo 3 utk dpn ok ke bro?

PE1486-Johor-Terengganu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago #24428 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: Brake pad
Brakepad asal bendix metal king titanium dah haus lepas 1 1/2 tahun setia dengan PE saya, yang penting dapat mengelak beberapa kemalangan di Highway dan jalan kampung :cheer:
Dah letih cari replacement Bendix MKT....Kat melaka memang payah nak jumpa..last2 berkenan dengan FERODO..harga RM160 + labour RM10. Mengikut taukeh...'ini brake pad performance punye wor... semua kereta model import .mercedes sama bmw, audi pun ada pakai ini brand ma...confom lu punye persona brake macam BM/Merc...Jgn sayang duit utk brakepad..ini barang selamat nyawa puye lorr'
Terus tkr tanpa fikir. Harga i rasa macam mahal 20-30 ringgit tapi saya xde pilihan sbb brakepad dah bunyi teruk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago #24430 by azroy81
azroy81 replied the topic: Re: Brake pad
saya still pkai brake pad brand mintye...sejak 20k milege...skag milege da 70k still ok...servo brake da pkai double layer...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 3 months ago #24444 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Brake pad
hmm.,sekarang saya pakai brake pad AMP, pernah gak guna Bendix metal king untuk kurangkan habuk, tapi lepas pakai bendix ni disc saya ade bunyi bila brake, dari info yg saya dapat dari pomen ditempat saya die kata bendix mmg camtu makan disc xtau la btol ke tak, pastu saya pakai AMP sampai sekarang alhamdulillah brake tak bunyi lg n habuk pun kurang..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24479 by razdi
razdi replied the topic: Brake pad
BOLEH KE BG WEBSITE YG JUAL BREK PAD NI KT MLYSIA

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24484 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Brake pad
Kalau yg AMP tu bro bole pg kedai spare part je ade jual, lebih kurang rm30-40 camtu..kalau bendix kat lowyat.net ade gak lebih kurang rm90 camtu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 1 month ago #24501 by qureen89
qureen89 replied the topic: Re: Brake pad
situasi sama pada PE sy.. skg dah blur apa perlu buat.. PE B-line je.. millage 29k.. ada sape2 ley suggest apa yg perlu sy buat?? PE da anta SC tp sehari jela x bunyi then da bunyi balik..
perlu ke tuka break pad??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 days ago #24534 by kamiljalil
kamiljalil replied the topic: Re: Brake pad
tukar je bro.. pkai pro ride pnye ker... borsch pon cntik dah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 3 months ago #24889 by Fahmi
Fahmi replied the topic: Brake pad
Boss. Saya pakai persona m line. Tahun 2008. Meter dah 18++++km dah. Saya dah tukar beberapa brake pad. Sekarang menggunakan brake pad ori proton tu. Isu sekarang saya punya brake akan berbunya bergesel tu even disc dan skim+brake pad baru. Pedal brek kalaj saya tekan kuat akan keluarkan bunyi macam bergegar. Macam kita jalan atas jalan yang tak rata. Kenapa ye ? Minta pencerahan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.095 seconds