Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

More
5 years 4 months ago #21370 by JibekDaGreat
JibekDaGreat created the topic: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Salam all.,xtau btol ke tak klu problem camni letak kat thread ni atau thread lain.,saya cuma nk tanye,smlm pg pd n drive 120kmh.,saya ada rasa gegarla kat steering.,tp xla kuat tp bole rasala.,sblom ni pnh drive myvi xgegar pon la,agak2 knp ek.,slalunye problem mcm tu sbb ape ye.,tolong otai2 bantu saya,sbb bile lalu kat jln beralun bergoyangla..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21374 by are_yie
are_yie replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
A'ah la bro..PE aku pn same.bila drive 120kmh ke atas mmg stering rasa gegar.nk kena allignment kot..dh pkai hmpir setahun xpenah allignment lg ni.kena tnya otai2 dlu la ape mslah..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21381 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

are_yie wrote: A'ah la bro..PE aku pn same.bila drive 120kmh ke atas mmg stering rasa gegar.nk kena allignment kot..dh pkai hmpir setahun xpenah allignment lg ni.kena tnya otai2 dlu la ape mslah..


yeke bro.,hmm.,saya baru je buat allignment tgh bulan june aritu masa tukar steering rack bush.,camber smue da adjust.,xkan baru sebulan da problem.,plik gak tu.,sbb saya bile nampak lubang..sssrrrrrrtttttt..brek lekatnye...haha.,xkn bole jd problem kot.,heran gak tu..cuma balancing je lom buat lg.,last buat masa tukar rim sukan aritu je.,lps tu xbuat dah.,sebab tu ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21383 by naset
naset replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
klu goyang bkn sbb alignment tp kna buat balancing.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21391 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

naset wrote: klu goyang bkn sbb alignment tp kna buat balancing.

Oh ok bro.,tp klu saya buat balancing kene tak buat allignment lg?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21392 by naset
naset replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

JibekDaGreat wrote:

naset wrote: klu goyang bkn sbb alignment tp kna buat balancing.

Oh ok bro.,tp klu saya buat balancing kene tak buat allignment lg?

klu buat dua2 pun lg ok.lps balancing,buat alignment. sy buat kt cni pakej dua2 tu rm35. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21394 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

naset wrote:

JibekDaGreat wrote:

naset wrote: klu goyang bkn sbb alignment tp kna buat balancing.

Oh ok bro.,tp klu saya buat balancing kene tak buat allignment lg?

klu buat dua2 pun lg ok.lps balancing,buat alignment. sy buat kt cni pakej dua2 tu rm35. :lol:


consider murah tu bro.,sebab tempat saya allignment 25.,balancing xtau la bape plak.,ade tak sebab lain yg mungkin jd gegar selain sbb balancing?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21395 by naset
naset replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

JibekDaGreat wrote:

naset wrote:

JibekDaGreat wrote:

naset wrote: klu goyang bkn sbb alignment tp kna buat balancing.

Oh ok bro.,tp klu saya buat balancing kene tak buat allignment lg?

klu buat dua2 pun lg ok.lps balancing,buat alignment. sy buat kt cni pakej dua2 tu rm35. :lol:


consider murah tu bro.,sebab tempat saya allignment 25.,balancing xtau la bape plak.,ade tak sebab lain yg mungkin jd gegar selain sbb balancing?

mmg murah.klu yg lain tu,kna tnya otai2 kt cni.hehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21420 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
buat balancing 4 tayar, alignment dan on wheel balancing utk depan je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21428 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

freedom_blue wrote: buat balancing 4 tayar, alignment dan on wheel balancing utk depan je..


ok bro paham.,tq bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21431 by hooh
hooh replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
yup.. btul tu.. balancing ni pun penting juga...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21432 by silverian
silverian replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
if smua dah buat pun still gegar tu kemungkinan RIM ada bengkok...heheehehe..kasi check satu kali... :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.299 seconds