Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

More
5 years 4 months ago #21435 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

silverian wrote: if smua dah buat pun still gegar tu kemungkinan RIM ada bengkok...heheehehe..kasi check satu kali... :evil:


ok bro.,kalau rim bengkok bole repair ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21441 by silverian
silverian replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
boleh...tak salah aku dalam RM60-80..aku pun tak igt dah cina tu katok aku brape..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21442 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

silverian wrote: boleh...tak salah aku dalam RM60-80..aku pun tak igt dah cina tu katok aku brape..


kat area mane tu bro..bole bgtau tak..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #21486 by ZacK_Ls
ZacK_Ls replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
try balancing dulu...jika gegar jugak try pakai center cone..insyaallah seteL..

p/s: masa balancing tayar baru tahu rim tu bengkok ke tak...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #21849 by Sleyer
Sleyer replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
sama mcm masalag aku ... kene buat balancing + alligment + on weel balancing... baru ok.. tapi aku nyer x kekal lama... 3 bulan jadi balik... sebb klu ikut thread sebelum ni... kt batang stering kene tambah getah. ade kt thread sebelum2 ni.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #21860 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

Sleyer wrote: sama mcm masalag aku ... kene buat balancing + alligment + on weel balancing... baru ok.. tapi aku nyer x kekal lama... 3 bulan jadi balik... sebb klu ikut thread sebelum ni... kt batang stering kene tambah getah. ade kt thread sebelum2 ni.

Hmmm.,maksudnye streering rack bushing kr.,bende tu saya da tukar yg ok sikit..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #21894 by are-mad
are-mad replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
aku nye pun same 120kmj lbih je stering gegar,,, antar kedai tayar die cek skali rim depan dua-dua gelong/ bengkok,,, repair sebiji rim 60,,, jadi kene repair dua-dua la plus balancing n alignment,,, 130,,, tp still masih gegar juga walaupun x berape,,,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #22088 by lanuk8777
lanuk8777 replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Buat high speed balancing, jgn balancing biase

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22472 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
hmm.,saya pon ade tanye kedai n diorang suggest saya buat on wheel balancing.,tp pomen tu kata kalau buat on wheel ni tayar cepat rosak sebab mesin tu macam makan tayar tu.,mungkin betol la kot sebab masa saya tanye tu ade sbijik keta tengah buat on wheel balancing n saya tengok tayar keta tu ade garisan sebab sebelom die buat on wheel balancing tu xde plak garisan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22629 by synnkarya
synnkarya replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
yup,tol...cbe try check rims tu,... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 weeks ago #22657 by JibekDaGreat
JibekDaGreat replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

synnkarya wrote: yup,tol...cbe try check rims tu,... :)


ok bro tq.,so far saya da g cek rims.,n diorang kata xde problem ( bengkok ).,baru je buat hi speed balancing jd sekarang da ok.,tq :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #22752 by annas
annas replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Aku menghadapi masalah nie dah lama, yg sedihnya dah buat balancing, on wheel balancing, alighment,
tukar tayar baru, mau pun rim pun telah ditukar dan tukar steering bush yg lebih baik.
Semua mampu bertahan kejap jer, lepas sebulan dua jadi balik.
Hantar proton pun sia sia jer, diaorg salah kan aku balik, kata masuk long kang lah, tayar bengkaklah,
padahal tukar tayar baru pun sama.

Nak tak nak, dah beli punya pasal pakai jer lah.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.281 seconds