Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

More
5 years 1 week ago #22753 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?

annas wrote: Aku menghadapi masalah nie dah lama, yg sedihnya dah buat balancing, on wheel balancing, alighment,
tukar tayar baru, mau pun rim pun telah ditukar dan tukar steering bush yg lebih baik.
Semua mampu bertahan kejap jer, lepas sebulan dua jadi balik.
Hantar proton pun sia sia jer, diaorg salah kan aku balik, kata masuk long kang lah, tayar bengkaklah,
padahal tukar tayar baru pun sama.

Nak tak nak, dah beli punya pasal pakai jer lah.


Pakai rim apa ye?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #22756 by annas
annas replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Pakai rim besi standard tu jer.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 week ago #22760 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Actually kalau rim besi dah buat on wheel balancing dah kira ok tu..Dulu masa i pakai rim kompang ni memang bergegar kalau kat highway..masa buat alighment dan balancing i suruh kedai buat on wheel balancing. Cara on wheel balancing yg saya buat tu ialah jack kereta sebelah, seorg duk dalam dan tekan minyak dlm gear sampai ke tahap laju bergegar..pas tu adjust besi balancing kat blkg rim dan run sekali lagi..buat kedua2 tayar depan sampai x gegar..pas buat ni boleh lari 210kmh x ada gegar langsung..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 days ago #22789 by annas
annas replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
freedom_blue, aku dah buat mcm kau cakap tue, mmg diaorang jack naik tayar, dan try smpai tahap gegar.
tapi tahan dalam 2 bulan, lepas tue masalah kembali.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 8 months ago #24000 by bLuRr
bLuRr replied the topic: Re: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Salam sume, saya baru dalam forum PPEOC ni. prob sy lebih kurang same ngan topic diatas.. masalah PE sy jugak ialah bile bawak jalan lurus kete asyik nak ke kiri, dah 2x buat alignment and balacing, tp same jugak.. lari ke kiri.. ada cadangan kedai yang ok area Ampang, Hulu Kelang? setakat ni yang sy dengar sume area jauh2 seperti jln klang lame, selayang, cheras dan sungai besi. Kalau ada candangan sudi2 la berkongsi .. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 1 month ago #24700 by abifathiah85
abifathiah85 replied the topic: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Masalah sama saya hdpi naik laju steering rasa bergetar.. balancing dlu bru aligment depan kan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 1 month ago - 3 years 1 month ago #24701 by ezal78
ezal78 replied the topic: Kenapa steering vibrate bile 120kmh?
Buat allingment and balancing lepas tu saya fill up angin tayar dgn gas nitrogen......alhamdulillah 180kmh stable
Last Edit: 3 years 1 month ago by ezal78.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.249 seconds