Alignment & Balancing

More
5 years 1 month ago #21897 by moonwalker
moonwalker created the topic: Alignment & Balancing
Salam rakan rakan PPEOC,

Aku baru saja buat alignment dan balancing PE. Masalah sekarang PE aku tetap tidak tegak bila bergerak di jalan raya walaupun stereng dipegang tegak dan lurus. PE aku akan ke kiri setiap kali aku luruskan stereng PE. Aku rasa ada sesuatu yang tak kena di stereng PE aku ni. Aku buat alignment 2 kali di kedai berbeza dalam 1 hari, hasilnya masih sama. Aku terpaksa korbankan duit semata mata alignment PE. Sampaikan kedai alignment tu dah habis cara adjust alignment PE aku. Aku pula 5-6 kali ulang alik kedai yang sama sebab tak puas hati PE aku masih ke kiri.

Geng, harap bantu dan share info berkenaan dengan kes aku ni. Apa yang harus aku buat? Check draft shaft? Stereng kena buka? :( :S :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21899 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Alignment & Balancing
Aku pnah kne gak cam tu....anta bgkel bkak stering blik....
Pastu adjust ksi ngam2 lrus ngan tyar....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21903 by moonwalker
moonwalker replied the topic: Re: Alignment & Balancing
hantar bengkel luar ke? SC tak boleh settel?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21904 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Alignment & Balancing
x faham masalah moonwalker..alignment lari ke steering lari? kalau steering straight kereta lari ke kiri tu maksud steering x straight bukan masalah alignment. Masa buat alignment steering kena kedudukan straight dan lock pakai alat yg kedai alignment biasa ada..kalau tak memang lari sal adjust alignment lurus tapi steering kat dalam ke kiri..

skrg senang je bawak gi balik kedai tu suruh dia buka nut steering tu dan bawak pusing dan bila kereta dan steering dlm kedudukan lurus baru ketat balik.. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21906 by moonwalker
moonwalker replied the topic: Re: Alignment & Balancing
Hmm..pada mulanya aku syak alignment aku lari. Tapi bila dah buat 2 kali alignment, aku rasa steering aku ni yang masalah. Kena pegi bengkel luar nak selesaikan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21907 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Alignment & Balancing
alignmant buat kat na? sc ke?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #21910 by moonwalker
moonwalker replied the topic: Re: Alignment & Balancing
kat SC pun ada..bengkel luar pun ada. Pilih saja. ^_^

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 months 4 days ago #24908 by Dodvandoorn
Dodvandoorn replied the topic: Re: Alignment & Balancing
NAk tanya bengkel luar tu bengkel ape ya? Bengkel tayar ke? Persona aku baru 1st alignment jadi macam tu dh 2 kali aku buat kt kedai yg berbeza, tapi stering mcm tu jugak, padahal sebelum buat alignment stereng aku tu ok jer, stress

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.198 seconds