Steering Berat pada kelajuan rendah

More
8 years 1 week ago #22534 by annas
Salam Semua,

Hopefully ada antara kita yang ada info. Skrg nie persona aku bila bawak pada kelajuan rendah
dari 0 smpai 60, bila nak membelok ke kiri atau ke kanan akan rasa steering berat, normally
persona nie, steering dia lembut dan sedap bawak

Tapi bila lebih 60 dan semakin laju, rasa berat pada steering nak membelok tue dah takder.
Aku dah tukar minyak power steering tapi tetap rasa sama.
Yg aku peraasan pada tangki minyak power steering tu, ada berkurangan skit.
Nak kata bocor, dekat hos takder minya meleleh.

So siapa pernah menghadapi isssue yg sama harap boleh berkongsi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 6 days ago #22539 by freedom_blue
kereta tahun berapa? size rim dan bunga tayar? kalau ada masalah power steering, slow ke laju berat steering sama je..mcm kes ni rasanya check balik condisi tayar dan buat alighment balancing..jangan lupa pam angin ikut specifikasi proton.. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.146 seconds