How to lowered your car?

More
7 years 1 month ago #355 by fakri
fakri created the topic: How to lowered your car?
haa.. aku berhajat nak kasi lowered kete ku itu. so nak mintak nasehat la dr yg berpengalaman. hehujung minggu aku suka bawak famili mak bapak aku jalan2. kalu seat belakang penuh dan dengan suspension asal persona, mesti jadi lowered. bile lalu bonggol kene extra slow berbanding kelajuan biasa time bawak sengsorg sbb kalu tidak ada la kuar bunyik kat belakang tu..

so camana, adjustable ke, sport spring ke, atau lupakan saja niat kasi lowered dan tumpukan pada bende lain dulu? huhuhu.. :S

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #357 by skronotoros
skronotoros replied the topic: Re: How to lowered your car?
actually depends pd owner kete gak..
nk comfort @ street racer use..

well, kalo btol2 nk comfort jz stick kt stendet mended la kn..
nk msuk sport spring sahaja pn ok gak, tp lme2 absorber stendet tuh leh leaking @ kong..kalo nk msuk sport spring sahaja better pkai yg branded la such as GAB, TIEN, APM, PRORIDE dan blablabla..
pkai ejastebel plk mmg mantop la..takat nih aku da rse MINES pnye..sedap + konering not bad..

jz my 2 cents..B)
The following user(s) said Thank You: race

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #359 by little_nicky
little_nicky replied the topic: Re: How to lowered your car?
opinion aku.............kalu nak tukar.........tukar da whole set............kalu nak main sports absorber............tukar spring ngan absorber skali gus............sebab apa?????sebab setiap sports psring yg di rekacipta derang dah kira berat/ketinggian (kg/mm) kereta............bila spring rate dah direndahkan maka kestabilan kereta turut berubah............so absorber stock(dari pengeluar asal) dah tak relevan lagi..............seharus nye kita kene beralih yg progressive type.............so kene le tukar yg sports punye absorber.............sports absorber plak terbahagi kepada 2 jenis......ada yg short stroke dan ada yg long stroke............short stroke(kereta ko akan kelihatan sports yakni......lowered).........long stroke(kete ko akan nampak seperti lowered......dier turun sedikit dari stock absorbers)............bagi yg ada modal lebey.............bole le sambar adjustable yg mana lagi banyak option yg bole kita pilih............

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #369 by fakri
fakri replied the topic: Re: How to lowered your car?
waduh3.. byk plak nak kene ngapal nih.. kalu macam tu go for adjustable lah. cuma kene amek masa sket kumpul duit.. huhu.. adjustable included spring keras la kan?

dari segi brand plak camana? high-end punya brand kompom2 lagi mantap dr low-end punya brand. so camana dgn perbezaaan antara low-end punya adjustable..

MINES
GAB
SUSTECH
??

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #720 by saiful
saiful replied the topic: Re: How to lowered your car?
Aku ada D2 adjustable sekarang ni pakai.. memang ley counter sagat magat ni. tapi die ada keras sikit dari sport spring.. tapi kalo corner lagi mantap rasenyer adjustable ni. lagi pun kiter boleh adjust nak lowert paras maner. memang lar cun. tapi aku dah nak jual sesapa yang berminat D2 adjustable cari lar kat kedai harga berapa tapi aku jual RM900. baru pakai 2 bulan. tapi aku rase macam tak sampai 2 bulan sebab aku beli time raya.. hah 1 bulan jelar.. giler tol aku ni...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #723 by fakri
fakri replied the topic: Re: How to lowered your car?

saiful wrote: Aku ada D2 adjustable sekarang ni pakai.. memang ley counter sagat magat ni. tapi die ada keras sikit dari sport spring.. tapi kalo corner lagi mantap rasenyer adjustable ni. lagi pun kiter boleh adjust nak lowert paras maner. memang lar cun. tapi aku dah nak jual sesapa yang berminat D2 adjustable cari lar kat kedai harga berapa tapi aku jual RM900. baru pakai 2 bulan. tapi aku rase macam tak sampai 2 bulan sebab aku beli time raya.. hah 1 bulan jelar.. giler tol aku ni...


bole bgtau sebab nak jual naper

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #736 by little_nicky
little_nicky replied the topic: Re: How to lowered your car?
dier ada mention kat reply dier tu fakri.............keras.........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #742 by k-roll3661
k-roll3661 replied the topic: Re: How to lowered your car?
pakai sport spring sudey...hahahaha...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #743 by zulkefli
zulkefli replied the topic: Re: How to lowered your car?
minta ilmu sikit bro..apa kelebihan vs kekurangan spring sport ni ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #744 by little_nicky
little_nicky replied the topic: Re: How to lowered your car?

zulkefli wrote: minta ilmu sikit bro..apa kelebihan vs kekurangan spring sport ni ...


kelebihan - kete nampak lawa,pemanduan rasa lebey confident
kekurangan - tayar mkn dlm atau luar,bearing cepat tangkap,allingment selalu lari,keselesaan akan teragut.
:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #745 by zulkefli
zulkefli replied the topic: Re: How to lowered your car?
kalau adjustable lak??apa kelebihan n kekurangan...sorry bro ,bnyk tanya..sya budak br belajar :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #746 by little_nicky
little_nicky replied the topic: Re: How to lowered your car?

zulkefli wrote: kalau adjustable lak??apa kelebihan n kekurangan...sorry bro ,bnyk tanya..sya budak br belajar :)


sama seperti di atas.................cuma driving lagi lagi lagi confident lebey lebey lagi kalu corning............dan comfortness????opkos kene ragut gak..............depands on what type of adjustable yg ko nak beli.............sebab ada banyak series adjustable kat pasaran nieh..............

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.318 seconds