How to lowered your car?

More
5 years 3 months ago #21763 by nkq1987
nkq1987 replied the topic: Re: How to lowered your car?
lepas hari raya akan tukar adjustable

dpt cari kat mudah.my
www.mudah.my/HWL+HI+LO+adjustable+absorb...+proton-14563783.htm

depan 8k, belakang 4k

setup ni ok ke? rasa depan 8k tu keras gile la, belakang ok la

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #21781 by epit
epit replied the topic: Re: How to lowered your car?

nkq1987 wrote: lepas hari raya akan tukar adjustable

dpt cari kat mudah.my
www.mudah.my/HWL+HI+LO+adjustable+absorb...+proton-14563783.htm

depan 8k, belakang 4k

setup ni ok ke? rasa depan 8k tu keras gile la, belakang ok la

Uih 8 k , keras tu bro.. baik tukar spring kat kedai jual adjustable, amik 6k.. Biasanya spring 150rm.. 8k untuk kereta turbo sedap la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 6 months ago #24211 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: How to lowered your car?
Try and error yang saya buat pada PE saya... pada asal absorber belakang i guna standard tapi guna APM perfomax coil..kereta lowered and confortable bile single driver..kalau ada pasanger kat belakang rasa mcm rendah sangat...senang sangkut kat bumping...absorber belakang dah rosak ingin nak tukar jenis sport absorber jenama proride sbb sport absorber jenis gas keras so i beli pasang proride sport abs+ Apm coil..kereta rasa lagi rendah dari dulu...bahagian belakang rendah drpd depan...bumping susah nak lepas walaupun passanger 1 orang kat belakang. So i buka APM coil ganti OEM coil+sport absorber kat belakang...kereta dah tinggi..tapi nampak lowered dari standard, kalau belakang pasanger full load xrisau boleh lepas bumping senang2..layan corner sedap sbb belakng suspesion dah keras...logik nye sport absorber memang pendek kalau compare OEM abs..so kalau pasang coil oem..kereta xkan jadi tinggi macam standard..masih nampak lowered..oleh sbb sport absorber gas+ OEM coil keras..kereta xakan turun sgt walaupun 5 passanger...setup ni boleh guna untuk rim 16/17 conform xsagat body. I masih guna rim 15+ tayar 195/55/15. Tunggu absorber depan rosak nak ganti Proride sport abs+ OEM coil... :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.257 seconds