angin tayar

More
10 years 2 weeks ago #4274 by zactera
Replied by zactera on topic Re: angin tayar

4g9xtuner wrote: kalo tayar 55/15" inci brape dia punya kpa?


ni stendet sport rim asal ke?

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4275 by zactera
Replied by zactera on topic Re: angin tayar

arfaie wrote:

zactera wrote:

arfaie wrote: kt tayar cuma ada max presure jerk kut..bagus gak ko tanya, aku pun xpernah pikir since aku tukar tyre 17 nih..keta aku guna gas, mmg selalu kedai y tlg isikan..itu y xpernah tau pressure dia


semenjak pakai kete ni xpenah plak isi angin/gas....kena tambah ke arfaie? :whistle:


jdkn amalan..check tekanan angin setiap sebulan. biar selalu cukup..utk kebaikan bunga tayar ngn minyak. jgn lupa check tayar spare sekali


klu bocor kena paku...p kedai dia cucuk cacing tu, blh tahan lame ke bro?xkn nak tukaq sebijik tyr...kot2 lame kan kurang balik angin dia... :blink:

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4283 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: angin tayar
aku nyer keta dua2 tayar belakang dah kena cacing..ok je. xder bocor pun

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4317 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Re: angin tayar
huhu

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4326 by fuad
Replied by fuad on topic Re: angin tayar
cacing tu ape? x tau pon...???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4329 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Re: angin tayar

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4330 by fuad
Replied by fuad on topic Re: angin tayar
tu cacing hidup ke cacing tipu??? serius x faham....

berapa harga cacing tu?

cmne nk cucuk cacing tu kat dalam tayar?

kat mane nak cari?

cmne cacing tu berfungsi?

tolong la bg info...aku x faham langsung pasal cacing nie....
yang aku tau cacing tuk umpan ikan ade la,tp cacing tuk tayar mmg x pernah tahu.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 2 weeks ago #4334 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: angin tayar
jgn la slh fhm.kalau tayar kete ko pernah kena paku atau menda tajam..ko akan antar kedai tayar utk cabut paku tu then seal lobang tu...masa tu la menda alah ni muncul...cacing ni gelaran yang aku bg untuk menda yang tutup lubang tu sbb bentuk mcm cacing

cucuk guna satu drill khas dlm lubang y bocor tu...selalu kedai upah 5 rggt je, nk cari ada jual kt supermarket je, kedai acc keta pn ada

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #4337 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic Re: angin tayar
betul tue hehe

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #4356 by zulkefli
Replied by zulkefli on topic Re: angin tayar
tayar aku. 205/45/17 brape ye tekanan yg sesuai???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 week ago #4371 by epit
Replied by epit on topic Re: angin tayar
cacing tu berkesan juga dan tahan lama untuk tyre yg ada lubang sebab kena paku, Alhamdulillah, dah dekat setahun tyre aku masih ok dan tiada masalah angin keluar@jerap. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.827 seconds