Kesesuaian Sport Rim & Tyre

More
6 years 5 months ago #6261 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
Sedara hamba pun pernah pakai 16' dan 17'.Xpun tukar spring. ok aje. tapi tayar kena la tukar nipis cket.

Ok. tapi kena ingat nie lah. Tayar 16' mahal cket aje dari 15'. Tapi 17' memang jauh mahal dari 15'.So tengok poket masing2 la. Jangan nanti tayar dah botak xbleh tukar sebab xcukup bajet.
Satu lagi 17' makan minyak lebih cket. Sedara hamba 2 mula2 pakai taiwan 17' terpaksa tukar pakai advan 16' ori japan ($3500, murah cket sebab beli kat Singapore) sebab 17' lebih berat. Dia kata xtahan kete minum minyak mcm giler. Nie dah 1 tahun pakai 16' dia cakap minyak banyak save dari dulu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6263 by miss jaja
miss jaja replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre

nAkAtA_88 wrote: o.....
bgus la pkai high low soft hard.....
tak de la skit sgat.....


mule2 pkai 17" mmg sagat
tu yg trus msuk adjustable =]
ok lg la stkt ni....

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6264 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
mmg kne pkai adjustble la kalo pkai rim 17 inch nie.....
kalo tak nak pkai pon bleh cam bro khibrahi nie ckap....
tpi kalo tyar nipis bnyak la risiko die.....
cam sye skang.....
tpi dah mnat nak wat cam ner kan.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6265 by miss jaja
miss jaja replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre

nAkAtA_88 wrote: mmg kne pkai adjustble la kalo pkai rim 17 inch nie.....
kalo tak nak pkai pon bleh cam bro khibrahi nie ckap....
tpi kalo tyar nipis bnyak la risiko die.....
cam sye skang.....
tpi dah mnat nak wat cam ner kan.....



kalo stkt pkai sorg xpe....
mase mule2 tuko 17" tu mmg xde niat nk tuko spring ke adjustable ke...
sbb pkai sorg jek kn...xde la efek kot...
skali g picnic bwk mmbr2...3 org dok blkg...
nanges bunyik sagat die...
trus kuarkn saving psang adjustable....

#loweredkn skali....ngam! br ensem...

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6266 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
HAHAHAH.....
kalo rim bsar tpi tak lowed.....
mmg nmpk cam smpan skit la kan.....
hehehe.....
pade mane yg tak psang adjustble tu jgan mrah ha.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6267 by miss jaja
miss jaja replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre

nAkAtA_88 wrote: HAHAHAH.....
kalo rim bsar tpi tak lowed.....
mmg nmpk cam smpan skit la kan.....
hehehe.....
pade mane yg tak psang adjustble tu jgan mrah ha.....



pakai 17" jgk ea?
tayar ape?

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6268 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
tak la.....
pkai 18.....
tyar ACHILLIES 215/35/18....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6269 by danielhazmin
danielhazmin replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
wah makin panjang bercerita..
info yang baik korang bagi nie .. huhu


agak2 bajet korang tuk rim 16, tyre,
berapa ?

PE 745 - NCN 240

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6272 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
rsenye dalm 2000 dah lpas tu.....
kalo nak mrah tak slap sye kat RAWANG.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6274 by danielhazmin
danielhazmin replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
rawang area ner
boleh kasi alamat ..

member aku suggest g kat klang ?

PE 745 - NCN 240

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6276 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre
tak slap klang dah mahal skang......
kalo nak bli kat rwg.....
1st exit rawang lpas jejantas ada trafik light tu blah kiri ko nnt ada satu kdai.....
c2 la.....
tpi ko survey la kat c2 ada bnyak kdai.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #6281 by epit
epit replied the topic: Re: Kesesuaian Sport Rim & Tyre

danielhazmin wrote: wah makin panjang bercerita..
info yang baik korang bagi nie .. huhu


agak2 bajet korang tuk rim 16, tyre,
berapa ?

hehe wahh, sy x masuk beberapa jam dah penuh page ni hehe :laugh: Topik menarik.
Kebetulan pula minggu ni sy nak cari absorber dan spring. Jadi sebelom kena kelentong dgn tokey spring, cedok ilmu sini sat
- Bak kata bro khibrahi, bila pakai tyre 17" atau lagi besar, guna tyre nipis sikit. Ha'a mmg diakui, kereta sy x sagat. Dan satu lagi, cari offset kecik macam <40
Last Edit: 6 years 5 months ago by epit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.267 seconds